15 Ağustos 2015 Cumartesi

Neden Selçuk İnan Sorusunun Cevabı "İstikrar"


Neden Selçuk İnan sorusunun cevabı bu istatistik içerisinde. Selçuk İnan'ın Galatasaray'da 5. sezonuna gidiyor ve geçen 4 sezonda 3 şampiyonluk yaşadı. Bu 4 yılda da en çok maça çıkan isim olmasının yanında her 2 maçta bir o maçın da skoruna tesir ediyor. Şöyle düşünün, Selçuk İnan o imzayı Galatasaray'a değil de Fenerbahçe'ye atmış olsaydı o 3 şampiyonluk kimin hanesine yazılırdı? 
İşte böyle değerli bir adam. Galatasaray formasıyla 172 maça çıktı ve 36 gol 49 asist. Üstelik son dönemde Melo'nun yokluğunda da onun pozisyonunda oynadığını belirtelim. Pozisyon değişimi de yaşıyor ama hala takımın en istikrarlı 2-3 isminden biri.


Burak Yılmaz'a da değinmek lazım, o da 4. sezonuna giriyor ve geçen 3 sezonda 121 maç 72 gol ve 24 asist. Şu rakamı yakalayacak herhangi bir yabancının bugün heykeli vardı ama Burak Yılmaz'ı sevmeyen, beğenmeyen kesim yine de çok fazla. Ben ise daha ne yapmalı diyorum. West Ham gündemi var mesela, önemli rakamlar konuşuluyor ama ölüsünün 15-20 gol, dirisinin 20+ yaptığı bir futbolcu, yerine kimi koyabiliriz, kalan 15 günde. Burak Yılmaz transferine de bu açıdan bakmak gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir