28 Ağustos 2015 Cuma

Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray İçin Tüm Şartlar Oluştu

 
Yeni statü sonrasında 2. torbanın 1. torbaya göre daha güçlü olduğu bir tablo vardı. Benim isteğim ise 2. torbada Leverkusen'i çekip 4. torbadan Wolfsburg veya Gladbach'dan uzak durmaktı ama daha da iyisi oldu. 1. torbadan gelmesini beklediğim üç takım vardı, bana göre PSV'den sonra en iyisi olan Benfica'yı çektik. 2. torbadan da takımların kalitesine baktığımda Atletico Madrid hiç de fena değil. Grubun favorisi onlar, bizim için hedef Benfica olacaktır ama Atletico Madrid'den puan almak imkansız değil. 4. torbadan ise görece en kolayı olan Astana'yı çekmek büyük iş, özellikle Alman takımlarından uzak durmak fazlasıyla iyi oldu ama Astana'nın da kapalı kutu olduğunu söyleyelim. Yine de seviye Şampiyonlar Ligi ve hedef gruptan çıkmak ise Astana karşısında 6 puanı cebe koymak lazım.

PSG & Real Madrid'li, Bayern Münih & Arsenal, Barcelona & Leverkusen'li gruplara da düşmek mümkündü (gruplar çekildikten sonra yazıyorum, Leverkusen isteğim 4. torbada Almanlardan kaçmak adınaydı) ama gayet güzel bir kura. Hedefi gruptan çıkmak olarak belirleyebiliriz, Galatasaray'ın yapması gereken 2-3 tane nokta transfer. Bu grubu gördükten sonra da harekete geçmek, hedefi büyütmek gerekiyor, Galatasaray için Şampiyonlar Ligi geçen sezon yaşanan facianın ardından daha da önemli.

Atletico Madrid bu grupta 1. sıranın ağır favorisi, Benfica ise teknik direktör Jesus'u kaybettikten sonra güç kaybında, hatta Gaitan da gidebilir, oldukça değerli bir isim. Galatasaray adına Benfica öncelikli hedef. Astana deplasmanı için ise Galatasaray'ın yol avantajı var. İber Yarımada'sından Kazakistan'a uçuş uzak ve zorlu, Türkiye'den ise mesafe daha kısa. Kasım, Aralık aylarına Astana deplasmanı gelirse oynayan takımlar soğuktan çok etkilenecek ama Astana'nın diğer takımlara göre Galatasaray için daha avantaj olduğunu da söyleyebiliriz.
 
Fikstürün de Galatasaray için olumlu olduğunu düşünüyorum. Atletico Madrid ile içeride başlayacağız, 30 Eylül'de ise Astana deplasmanındayız ki soğuk kış şartlarına uğramadan bu deplasmanı atlatmak avantaj. Sonrasında da iki Benfica maçı var, o da kaderimizi belirleyecek. Son maç ise yine Astana ile içeride. İş son maça kalırsa bu da büyük bir avantaj olacak. Kısacası şartlar Galatasaray'ın lehine, yönetimin de başarı yolunda kalan üç günde adım atması gerekiyor..

2 yorum:

  1. bazen sana şaşıyorum aga.kulüpte hiçbir proje plan yok.takım içi disiplin yok.lider yok.hedef kalmamış.pres yok.

    tam istediğin kura olsa ne olur aga.galatasarayda iş yok.maddi manevi hedefler bitmiş durumda.bu biraz emeklilik durumunu gösteriyor.kim koşturcak bu takımı?ne için koşacaklar.

    daha öncede yazdım.sezon bittiğinde takım hem gençleşecek hemde maaşlar düşürülecekti.

    beşiktaşa bakıyorum son 2 sezondur bence çok iyiler.stadsız ve medya desteksiz oynuyorlar.nasıl yaptılar bunu??takım gençleşti.vede maaşlar biraz düştü.ortaya kompakt bir takım çıktı.galatasarayda bunu yapmalıydı.

    YanıtlaSil
  2. milli maç arası galatasarayda teknik adam değişikliği olur bence.hamza hocanın liderlik vasıfları maalesef yok.ali dürüst ve abdürrahim albayrak sayesinde bir disiplin ve hedefe koşma yaşandı.

    oyuncular hocayı takmıyorlar aga.en gencinden en yaşlısına herkes kafasına göre takılıyor.

    hamza hoca küçük takımın iyi hocası olur.hatta galatasarayda çizdiği profil ile küçük takımlarında tercihi olmayacak gibi.teknik adamlık liderlik ister hocam.kimse küçük takımlar dahil oyuncuların üzerinde bir etkisi olamayan hocayı istemez.

    ipleri oyuncuların eline verirsen şu cl grubunda bile sonuncu olursun aga.

    bu arada galatasarayın şu haliyle 3. lüğüde garanti değil bence.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir