10 Ağustos 2015 Pazartesi

Xherdan Shaqiri Stoke City'de


Galatasaray'ın gündemine geldiğinde 20 yaşındaydı. 10 milyon avro gibi bir bonservis de gözden çıkmıştı ama alamadık o dönem. 2011-2012 sezonunun ara transfer dönemiydi. Galatasaray'ın teklifinin birkaç gün sonrası Bayern Münih ile yeni sezonda başlamak üzere sözleşme imzaladı.

Robben ve Ribery'nin zirve dönemlerinde formayı kapmak zordu, bu ikili için alternatif oldu, belki çok fazla oynama şansı bulamadı ama büyük başarılar imza attılar, Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu gördü, lige ambargo koydular derken 2.5 sezon sonra daha fazla forma şansı bulmak adına Inter'e gitti. Hikaye de bundan sonra başlıyor aslında.

Mancini'nin transfer açlığına derman bulunamıyor, müthiş bir öğütücü. Eski Inter döneminde de böyleydi ama en azından yerel anlamda başarı vardı, artık o da yok. Shaqiri'yi 18 milyon avro gibi bir rakama aldırdı diye hatırlıyorum. Sonrasında da sistemime uymuyor diyerek gözden çıkardı, sadece 6 ay içerisinde. Nasıl bir bolluk bu, akıl ermez.

Şimdi de Shaqiri Stoke City'e transfer oldu, 17 milyon avro gibi bir rakam var. Inter zarar etmemiş görünüyor ama Shaqiri konusunda yaşadıkları hayal kırıklığının tarifi olmamalı. Sıcak para İngiltere'de, yeni yayın anlaşmaları işi çılgın noktalara getirdi ve Premier Lig'de neredeyse her takımın bu tarz transferleri var. Stoke City de Shaqiri hamlesiyle bu kervana katıldı. 

Shaqiri'yi kiralık olarak Galatasaray'da görmek isteyen kesim vardı bir de. İşin imkansız olduğunu çok yazdık ama pek dinletemedik. Inter de ffp radarında olan takımlardan biri ve sıcak paraya ihtiyacı vardı. 17 milyon avro bonservis getirisi olacak bir ismi de kimse kiralamaz, Inter de sıcak parayı bu sayede buldu.

Shaqiri ise henüz 23 yaşında, önü hala açık ama şu yaşta yaşadığı değişim, kariyerinde gördüğü düşüş eğrisi de yıllar boyunca konuşulacak cinsten. Belki Stoke City sayesinde kendisini hatırlayacak ve yeniden yukarı doğru adım atacak, aslında doğru lige, doğru takımlardan birine gitti. Ama Inter transferi de kendisi açısından çok yanlış bir karar olmuş, bunu görüyoruz. Mancini'nin yanına giderken 3-4 kere düşünmek gerekecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir