18 Ağustos 2015 Salı

Yekta Kurtuluş Sivasspor'da


Mancini döneminde Trabzonspor'la anlaşmıştı Galatasaray, 1.5 milyon avro gibi de bir bonservis vardı ama Yekta Kurtuluş gitmek istemedi. Geçen sezonun devre arasında da Hamza Hamzaoğlu, Yekta Kurtuluş'a kulüp bulmasını söylemişti ama o Galatasaray'da kalmak için kimseyle anlaşmadı, takımda kaldı. Niye anlaşsın, 1.2 milyon avro'luk yıllık ücret söz konusu, kim öder bu parayı Yekta Kurtuluş için. Gitmemesi doğal, parayla alakalı da futbol oynamak istememesi. Kimi oynamak ister, Amrabat vari fedakarlıklar yapabilir ve bu alkışlanır ama Yekta Kurtuluş tarzı yaklaşımlara da profesyonellik adı altında yaklaşılır. Ama siz Galatasaraylıyım, fedakarım tarzı söylemler içerisine girdiğinizde de buna kimse inanmaz ve iyi hatırlanmazsınız.

İşin hata kısmı var, o da geçtiğimiz sezonun devre arasında gözden çıkarmak istediğin bu futbolcuya neden iki hazırlık kampında da yer verdin, kendisi şans buldu. Belli ki oynatmayacaksın, bu son o kadar belliydi ki. Geç kalındı, geç kalındığında da böyle bir fatura çıktı ortaya. Yine de Galatasaray'ın bu işten minumum zararla ayrıldığını düşünüyorum, olabilecek en iyi ayrılık senaryolarından biri gerçekleşmiş.

2 yıllık ücreti 2.3-2.4 milyon avro aralığına denk gelecekti ama 600 bin avro karşılığında bu kontratı fesh ettin. Mesele Sivasspor'dan bonservis almak da değil, Sivasspor'un Yekta'nın ücretini karşılayamayacağını biliyoruz, bu yüzden ya sen o yıllık ücretin üstünü tamamlayacaktın ya da fesh işlemi gerçekleşecekti. 2 yıl için böyle bir rakam vermektense 600 bin avro ile işi kurtarmak doğru. Yekta Kurtuluş da bu adımıyla birlikte bir anlamda Aydın Yılmaz misali futbol oynamaya yeniden karar verdi ve iyi de futbol oynayabilir, şaşırmam. Aydın Yılmaz son oynadığı maçta harika işler yaptı, Yekta Kurtuluş da katkı verebilir ama mesele Galatasaray'dan ayrılmalarıydı ve bu da gerçekleşti.

Hatanın temeli de geçtiğimiz sezona dayanır, Ünal Aysal'ın Yekta Kurtuluş'un kontratını zamlı olarak uzatması. Yoksa böyle bir kontrat yoktu ve bu sezona bitmiş bir kontrat elimizde olacaktı ama bu zamlı yeni kontratlar Galatasaray'ın tüm maaş dengesini bozdu. Ünal Aysal'ı severim ama bu tarz hataları da maalesef kulübün geleceğini etkiledi.

Yekta Kurtuluş 4.5 sezon Galatasaray forması giydi. Bu 4.5 sezonda aklında ne kaldı derseniz, Terim'in 2. sezonunda Melo'nun hazır olamadığı, kötü dönemi vardı. O dönem Yekta Kurtuluş açığı iyi kapattı, Mancini döneminde de fena işler yapmadı ama uzun vadeye baktığımda ortada bir başarı yok. Buna rağmen bu kadar uzun yıl Galatasaray formasını giyebilmek büyük iş..

1 yorum:

  1. Valla bir yerde okuduğuma göre yekta,aydın,selçuk, burak ve son olarak sabriye düşünülenden fazla paralar verilmesinin nedeni oyuncuların geçmiş dönemdeki alacaklarını yeni sözleşmeye eklenmesiymiş. Yani yekta 900 alıyorken 300 verip sonra 1200 den sözleşme uzatılması. Borç yokmuş gibi göstermek yerine borcu yeni gelecek yönetimlere ertelemek gibi şark kurnazlığı. Tabi böyle olunca oyuncu borcu yoktur belgesini imzalıyor. Yektanın aldığı 600 ün geçmiş dönemlerdeki alacakları olduğunu düşünüyorum. Drogbanın yıllık 6000 alması bizim takımın maaş düzenini darma duman etti. En mal oyuncuya (tarık) bile 1400 veriyorsun bjk gökhan töreye veriyor o maaşı. Ayrıca bunları spk ya en ince ayrıntısına kadar bildirmek zorundalar mı bilmiyorum. Fener ne verdiği bonservisleri, ne imza paralarını ne de yıllık verecekleri tam ücretleri açıklıyor. Biz melonun sözleşmesini uzatmışız yok şu kadar maç oynarsa şu kadar yok maç başı şu kadar. Fenerin ne kadar harcadığı, kim ne kadar maaş alıyor bilinmezken bizde şeffaflık maşşallah en üst seviyelerde. Keza mario gomeze ne verilmiş ne kadar verilecekmiş bir bilgi yok. Sewerdim yektayı hücuma dönük orta saha oyuncusu iken ön libero olması istendi (ayhan akman misali) selçuk varken orada oynaması imkansız dı. Yeni takımında başarılar. Maaşı yüksek yaramayacak dzemali tarık olcan umut ile de bir şekilde vedalaşırsak yerine real barca b den alsınlar 20 lik topçuları raZıyım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir