4 Eylül 2015 Cuma

4-3-1-2, Regista Selçuk İnan

 
Grosskreutz'u oynatabilseydik çok farklı olacaktı. 4-2-3-1'in hücumunda deli gibi pres yapan, mücadele eden bir isim yaratmaya çalışıyor ki Hamza Hoca, o ismi Umut Bulut olarak belirlemiş. Hata da burada başlıyor zaten, Umut Bulut'un herhangi bir katkısı yok. Koşu mesafelerinde adı üst sıralarda yer alır ama beklediğiniz forvet etkisini alamıyorsunuz ki kanat etkisini alasınız. O nokta için Emre Çolak düşünülebilirdi mesela, Konyaspor maçının 2. yarısında yaptığı gibi. İyi de oynadı ama defansif kanat oyuncusu dediğimiz olayın kitabını Grosskreutz yazacaktı ama saçma sapan bir ihlal yüzünden Ocak ayına kadar bu durum gerçekleşmeyecek.

Melo'nun ayrılığının ardından orta sahada eksiğiz ki Melo'nun varlığında da aslında belki de yaş haddinden ötürü tempo sorunu yaşanacaktı. Selçuk İnan & Melo iyi bir ikili ama bundan 1-2 sezon önce tempolu da bir ikiliydi. Tempo kazanmanın yolu da Melo'nun yerine o tarzda genç bir isim bulmaktan geçiyordu, bulunamadı. Melo'ya güvenildi, son gün herhangi bir isim de alınamadı. Grosskreutz'u da sağ tarafta kullanamayacağız derken özellikle Şampiyonlar Ligi için tek yol kalıyor, o da 4-3-1-2.

Selçuk İnan'ın yeni rolü regista dedikleri olay üzerine, agresif oyun kurucu. Orta sahanın defansif yüzü o olmak zorunda ki geçtiğimiz sezona da bakınca Melo'nun sakat olduğu günlerde yer aldığı rol. Akhisar deplasmanını hatırlarım da müthiş bir performanstı, Selçuk İnan bu rolü üstlenebilir. Burada konuşulması gereken nokta partnerlerinin kim olacağı. Ligde 4-2-3-1 devam edebilir, Jose Rodriguez üzerinde durulduğunu düşünüyorum ama üçlü orta sahada Real Madrid maçından da yola çıkarak Emre Çolak'ı bekliyorum ben. Bilal Kısa gibi de bir alternatif var ama iş tempo noktasında ve geniş ama görece dar olan rotasyonda benim beklentim Emre Çolak'ın oynaması. Bu durumda da;

Muslera
Sabri Chedjou Denayer (Semih) Carole
Selçuk Jose Çolak
Sneijder
Burak Podolski

Farklı ihtimaller de var. Chedjou'nun orta saha oynayabileceği üzerine. Chedjou'nun geçmişinde bu var ama Galatasaray'da görmek lazım. Bence oynayabilir ki Şampiyonlar Ligi'nde de iş görür ama Chedjou stoper performansıyla sezona müthiş girdi. Onu stoperden kaydırmak başka sorunlara da yol açabilir ama Hakan Balta'nın iyi görüntüsü, Denayer hamlesi, Semih Kaya derken olabilecek bir ihtimal bu. Böyle olduğunda da Selçuk İnan kendisini öne atmış olacak. Chedjou'nun tekniği de regista rolünü üstlenebilecek kalitede.
 
Dzemaili'ye geliyor aslında konu, o kadar mantıksız bir satış oldu ki. Melo gittikten sonra zaten kimseyi alamadın, bu adamı böyle değersiz kılmanın mantığını anlamıyorum. Ölüsünün İsviçre Milli Takım'ında forma giyebildiği bir isim. Üçlü orta sahanın da Avrupa üzerinde iyi futbolcularından. Üçlü orta sahada dikine çıkışları ve şut özelliği ile büyük etki yaratabilirdi. Geçen sezonu geçmişte bırakmak, önümüze bakmak durumundaydık ama Hamza Hoca'nın Dzemaili'ye böylesine şartlanmasına anlam veremedim. Ki gönderdiğimiz şartlara bakınca da işin fiyasko boyutu daha da ortada. Parasını verdiğimiz futbolcuyu kullanamayacağız. Büyük saçmalık.

Hamza Hamzaoğlu'nun açıklamalarından bu formasyona geçiş olacağını çıkardım. Şampiyonlar Ligi için farklı sistemleri denemek zorundayız dedi ki tek yol da bu görünüyor. Yapılmayan hamleler sonucunda benim aklıma başka bir formasyon, kurgu gelmedi.

2 yorum:

  1. Milli maç sonrası maçın kahramanı Hakan BALTA yı resimleyerek maçın yorumunu yapıp, G.Saray muhtemel ilk onbirini yaparken Hakan BALTA ya yedek olarak bile yer vermemek.....!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hakan Balta gönüllerin kahramanı ki tüm sezon da yazdığım o 11'den ibaret değil :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir