20 Eylül 2015 Pazar

Bilal Kısa'nın Dönüşü Hamle İmkanı Yarattı


Melo'yu o paraya satmak başarı, son gün satmak akıl tutulması. Yerini dolduramamak ise sezon boyunca sıkıntısını yaşayacağımız bir durum. Bir de buna Selçuk İnan'ın yokluğunu eklediğimizde Trabzonspor karşısında yaşanan handikap büyüktü. Selçuk İnan bu sezonun Galatasaray adına en formda ismi, Melo ve Selçuk İnan ikilisinin aynı anda sahada olmadığı lig maçlarında da galibiyet dahi alamamışız. Sezonun gözde ismi Mbia, yükselen değeri Okay Yokuşlu ve Mehmet Ekici beklerken orayı tutmak anlamında 11 başlayan Özer Hurmacı derken Jose Rodriguez & Bilal Kısa ikilisinin dayak yemesini bekliyordum ama fena görüntü vermediler, çabaladılar, iyiydiler.

Bilal Kısa eleştiriliyor, hepimiz eleştirdik ama durumu bilmiyorduk. Tekrar başı sağolsun, annesi vefat etti. Uzun zamandır da bununla uğraşıyor, 18'de bu yüzden yok. Psikolojisi kötü ama bu süre zarfında maç bile yapmamasına rağmen çıkıyor ve katkı veriyor. Beklenti de bu değil miydi, çilingirdir, çıkar ve kiliti açar. Ben 60'dan sonra kenardan gelerek bunu yapmasını beklerim ama yoklukta da 11 oynar, yerine oynadığı ismi aratmaz. Hakan Balta'nın katkısı biraz da, orta sahada o beklentiyi de Bilal Kısa özelinde yaşıyorum.

Jose Rodriguez. Melo'nun yerine geldiği söylendi, Melo ile sözleşme uzatıldı derken Jose Rodriguez'e alternatif gözüyle baktık ama Melo gittiğinde de önemli bir parça halini aldı. Atletico Madrid karşısında oynamaması büyük bir hata, Hamza Hoca'nın hanesine eksi yazılır. Değerli bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Şu an takımın tek top çalan ismi ki hatta ligin de en iyi isimlerinden. Melo gibi gösterişli oynamaz belki, o sertliği de görmezsiniz ama akılcı iş çıkarır, temiz oynar, sakin kalır.

Jose Rodriguez'in dikine çıkışları Trabzonspor karşısında büyük iş gördü, takım dikine oynamaya çalıştı ki doğru oynamaya çalışmanın anahtarı da burada. Bilal Kısa ise daha çok top tuttu, takıma sakinlik getirdi. İkinci yarıda 45 ile 70 arasında orta saha düştü, ayakta kalamadık ve Trabzonspor etkili geldi ama Galatasaray'ın da yakaladığı kontra imkanlar vardı, 70 sonrası da oyunun sakin kalmasında, Galatasaray'ın hücum ısrarında yine bu ikili etkiliydi. 90. dakikada Bilal Kısa hücumda baskı uyguluyordu, top kazanıp, bunu da gol pozisyonuna dönüştüyordu. Bu adam 32 yaşında, haftalardır maç oynamamış, kendisi adına kötü zaman geçirmiş. Jose Rodriguez ise Bilal Kısa ile ilk kez oynadı.

Soru şu, Selçuk İnan döndüğünde ne olacak. Bilal Kısa'nın kenara çekilip Selçuk İnan'ın oynaması ilk akla gelen ama Galatasaray orta sahasının agresiflik ve savunma düzeyinin düşük olması akla gelince de sürekli bahsettiğimiz üçlü orta saha bu isimlerden oluşabilir. Bilal Kısa iyi döndü, bu da Chedjou'yu orta sahaya çekme düşüncesini rafa kaldırabilir. Görüldü ki stoper konusunda da sıkıntılıyız, Chedjou'yu oradan almanın da sorun yaratabileceğini düşünüyorum. Doğal olarak, Selçuk İnan veya Jose Rodriguez'den birisi 6 numara oynamak zorunda. Bu role de Selçuk İnan daha yatkın.

Muslera
Denayer Chedjou Balta Carole
Selçuk Jose Bilal
Yasin Podolski Sneijder

Hücum üçlüsünün rolleri değişebilir. Burak Yılmaz iyi durumda değil, dinlendirmek gerekli ki sakatlığı da var. Sinan Gümüş iyi bir hamle şansı, bunu görüyoruz ki Gaziantepspor karşısında da 11 oynamasını bekliyorum. Sneijder adına da bu orta saha daha fazla özgürlük demek. Podolski'nin top tutma özelliği Burak Yılmaz'ın üzerinde. Belki formsuz ama yine pozisyona giriyor, en kötü şut deniyor. Israr etmek lazım.

İşin özü, Bilal Kısa'yı şu durumda görmek büyük bir artı oldu, elimizi güçlendirdi. Keşke Hamit Altıntop da dönebilse, o da derinlik katabilirdi ama büyük resme bakarsak Galatasaray'ın devre arasında iyi bir ön libero alması gerekecek. Bu formül ligin ilk yarısı adına. Grosskreutz'u da düşünürsek, onu sağ beke yazıp Chedjou & Denayer ile birlikte ligin en iyi stoper ikilisi bile kurulabilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir