13 Eylül 2015 Pazar

Bu Yetersizlik Bizi 4-3-1-2'ye İtiyor


Galatasaray kötü oynuyor ama dün de kazanabilirdi, Osmanlıspor karşısında da üç puanı çıkarabilirdi. Ama fikstür anlamında rahat görünen tabloda kaybedilen 7 puan ve kötü futbol da ilerisi adına iyi sinyaller vermiyor. 

Mersin İdman Yurdu maçının ilk yarısında topa sahip taraf Galatasaray'dı, yüzde 60 gibi oran da yakalandı ama girilen pozisyon yok mesela. Bunun aksine Mersin İdman Yurdu pozisyona giren taraftı da sanki Galatasaray kontra kovalıyormuş gibiydi. İkinci yarıda 75'den sonra ise Galatasaray'ın baskı yediğini gördük, 1-1'i korumaya çalışıyorduk sanki. Pozisyonlar bulduk, kazanabilirdik, farklı bile geçebilirdiniz ama pozisyon da veriliyor, atamıyor ama gol yiyor.

Sorun ise orta sahanın direnç ve agresiflik eksikliği. Yasin Öztekin, Sneijder, Podolski ve Burak'lı hücum hattı kağıt üzerinde doğruydu ama Jose Rodriguez & Selçuk İnan orta sahası bu hücum hattını Mersin İdman Yurdu gibi bir rakip karşısında bile taşıyamaz ki daha zorlu süreçte sıkıntı çok daha büyür. Melo'nun bu şartlarla satılması başarıdır ama son gün, yerini kimseyle dolduramadıktan sonra satılması bir başarı hikayesi değildi. Melo'yu aradı gözler, Jose Rodriguez & Selçuk İnan orta sahası rakibe hiç cevap veremedi ve ne top tutabildik, ne de rakibi durdurabildik. Her iki takım da orta sahaları çok hızlı ve rahat geçti.

Öyle ki Selçuk İnan topu aldığında orta sahada pas yapacak arkadaşını da bulamıyor. Tek başına ve bu ortamda Galatasaray nasıl organize olabilir. Orta sahada kalabalık olamıyoruz ki Selçuk İnan tek başına birçok işi yapmaya çalışıyor ve sezona da iyi başladı, çok formda. Trabzonspor karşısında onun da yokluğu handikap olacak mesela. Galatasaray orta sahasının daha kalabalık olması, sürekli bahsettiğim 4-3-1-2 de kaçınılmaz son, diğer türlü nefes alma imkanı yok.

Podolski'yi sağ kanatta oynatma sevdasını da anlayamam, Galatasaray dışında bu pozisyonda hiç oynamamıştır. İlk yarıda ismi bile yoktu Podolski'nin, ikinci yarıda ise sola geçtiğinde pozisyona girdiğini gördük. Podolski gol özelliği ile hayat bulan bir sol kanat, ondan kreatif işler bekleyemezsiniz, pozisyona girer ve gol bulur. Kewell'ın yaptığı gibi ama doğru kullanmıyoruz. Hala Sneijder & Podolski uyumunun üzerine gitmedik.

Dünün bir diğer handikapı da Burak Yılmaz oldu. Burak Yılmaz'ın olayı da gol atmak, hırsı, gol atma arzusu eyvallah ama tüm yüksek arzular zarar verir. Dün yaşadık, Burak Yılmaz'ın kaçırdığı goller bir yana, dokunamadığı pozisyonlar, yanlış tercihler de diğer yana. En kötüsü de arkadaşlarının pozisyonlarını bozması. Her topa atlamak istemesi, gol uğruna yanıp tutuşması onu takım oyunundan da dışarı itiyor. Kendisinden böyle katkı almamız mümkün değil. Gerektiği yerde asiste oynarsın, takım oyununu yüksektirsin, boş alan yaratırsın ve arkanda oynayan üçlüye alan açarsın. Dün felaket durumdaydı.

Olcan Adın tercihi ise diğer hata, oynadığı taraftan Galatasaray çok fazla pozisyon verdi. Hakan Balta ile başlayıp, Denayer'i kullanmak gerekirken yanlış tercihler devam ediyor. Böyle de olduğunda ortaya iyi bir savunma çıkmıyor. Denayer'i kazanmak, oynatmaya başlamak şart. Nedeni de Chedjou'nun artık orta sahaya çekilmesi gerektiğinden olacak. Onu da daha detaylı anlatırım.

Kötü futbol, 3 puanlı sisteme geçildiği zamandan bu yana en kötü ilk 4 hafta başlangıcı, ilerisi için ışık vermeyen takım, ufukta Şampiyonlar Ligi derken Galatasaray adına sorun büyük ki rahat bir sezon olmayacağı da ortada. Geçen sezondan daha güçlü değil bu takım, maalesef kaybedilen kanların yeri doldurulamadı, alternatif yaratılamadı..

2 yorum:

  1. Sonumuz pek hayirli gorunmuyor ilk 11 oyuncularimizin çoğusu 30 yaş ve uzeri . En fazla 2 yıl daha oynarlar bu kadro daha da yurumez . Başarı elde etmemiz zor bu oyuncu grubuyla çünkü oyunu karşı sahaya yıkıp baskılı bir oyun oynuyorduk rakip kontrayla atak yapabiliyordu yaslandikca takim geri donmekte zorlaniyor . Oyuncu kalitemiz gittilce dusuyor. Yedek kulubemiz çok kotu. Kulubemizde yedekten girip maci cevirebilecek takimi atesleyecek oyuncularimiz yok . Malum mali durumumuz çok kotu artik genç oyuncular almamız lazim . Ornegin Pascal Groß ,Amartey , Sisto ,Sviatchenko ,Dragowski gibi gibi Turkiye standartlarina gore guzel bir scout ekibimiz var daha iyilerini bile bulurlar . Altyapimizda Turkiye nin en iyi altyapilarindan birisi . Ben Dursun Ozbek i seviyorum . Adam kulubu borçtan çikarabilecek bir insan. Onun yerine Adnan Ozturk un olmasini daha cok isterdim tabi. Cem Uzan ismimiz uzerinden prim yapiyor . Yok Benzema alirim Uefa Şampiyonu yaparim diye inşallah başkan olmaz. Bir kulup transfer yaptiği zaman oyuncunun masrafinin sponsorlar yuzde otuzluk kismini oduyor. Ayrica diger takimlarin zengin taraftarlari yok mu kolay biseyse onlarda oyle yapsin. Milleti kandiriyor . Man City Psg bile bu yuzden ceza ile karsi karsiya . Burak a 21 milyon euroluk teklif geliyor satmiyorlar . Adam 30 yasinda satsana . Anlam vermis degilim . Insallah en kisa zamanda Galatasarayimizin gelecegini kurtaracak projeler hayata geçirilir

    YanıtlaSil
  2. Orta saha yumuşak ve dirençsiz olunca ligin en zayıf takımları karşısında bile zorlanmamıza şaşmamak lazım. G.Saray ın istenen kıvama gelmesi için tempolu, mucadeleci dirençli oyuncular olan Denayer,Grosskreutz Carol un mutlaka ilk onbirde olmaları gerekiyor.Sorun orta saha. Orta sahada Selçuk un sağında Grosskreutz, solunda Carol olursa Selçuk yükü hafifler. Ayrıca bir diğer önemli sorun Podolski. G.Saray ya Podolski den nasıl yararlanacağını bulacak, yada 10 kişi oynamamak için Podolski ye verdiği paraya yanarak Podolski siz bir takım düşünecek. Evet Podolski nin 4 maçda 2 golü var .ama topa ve oyuna daha çok giren kenardaki Emre Çolak olsaydı Osmanlı ve Mersin maçları kazanılırdı diyen de birçok kişi var.Dün Başakşehir -Beşiktaş maçında Visca ya dikkat ettim. Tam G.Saray ın ihtiyacı olan seri, çabuk, dikine kollektif oynayan sağ kanat oyuncusu. Dünyanın parasını verdiğimiz iki kanat oyuncumuz Podolski ve büyük umut beslenen Yasin den kesinlikle daha etkili olacak . futbolcu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir