22 Eylül 2015 Salı

Burak Yılmaz 1 Ay Yok, Buna Galatasaray'ın Olmayan Forvet Rotasyonu Ne Der?


Hem nostalji hem de günümüze ışık. Çok geçmişe inmiyorum, inmem durumunda işin içinden çıkamam çünkü. Cenk Tosun'un sonradan oyuna girip Mario Gomez ile gösterdiği uyumun ardından düşündüm, bizim kulübeden gelip en son böylesine katkı veren forvetimiz kimdi diye. Aklıma da Nonda'dan başkası gelmedi. Adam istikrarlı yedekti, 2 sene bunu yaptı, daha da yapardı ama gönderiliş hikayesini hatırlarsınız.

Fatih Terim'in 3. dönemine döndüğümüzde de ilk etapta tek forvet, sonrasında 4-4-2'e dönüldü ve 4-4-2 başladıktan sonra Galatasaray'ın etkili futbolu ortaya çıktı. Baros uzun sakatlıklardan çıkmıştı ama her zaman olduğu gibi yine dönmeyi başardı ve Elmander ile iyi bir ikili oldular. Arkalarında bekleyen isim ise Sercan Yıldırım'dı, kulübe katkısını çok alamadık mesela. 

Baros'un sakatlığının ardından da Necati Ateş geldi, 2. Galatasaray döneminde yarım sezon gösterdiği performansla şampiyonluk yolunda imza sahibi isimlerden biri oldu. O da Elmander'le mükemmel uyum yakaladı, arkalarında da Baros bekledi. İyi bir alternatif ama son sakatlığının ardından bu sefer geri dönememişti.

Sonraki sezonda ise Elmander'e alternatif olması amacıyla Umut Bulut geldi, Burak Yılmaz gibi bir isim transfer edildi ve iyi bir rotasyon oluştu. Necati Ateş şans bulamam diyerek ayrıldı, Elmander ise sakatlıklarla boğuştu derken Burak Yılmaz & Umut Bulut ikilisi bizi o yarım sezonda taşıdı ama yine iyi bir yedek yoktu. 

Sonrasında Drogba geldi, Burak Yılmaz'la uyum yakaladılar derken Umut Bulut iyi bir yedekti. Bu sonraki sezonda da devam etti, Mancini de genelde tek forvet oynatıyordu. Prandelli döneminde ne oynadığımızı bilmiyorum bile, Hamza Hoca ise 4-2-3-1'le devam ediyor. İlk etapta Umut Bulut önde Burak Yılmaz arkasında, sonrasında Burak Yılmaz sakatlandı döndü derken biz şampiyon olduk. Pandev yedekti ama Türkiye Kupası haricinde katkı izlemedik.

Ve geldiğimiz nokta. Pandev ayrıldı, bütün yaz forvet aradık, gündem yarattık ama kimseyi alamadık. Burak Yılmaz & Umut Bulut ikilisiyle yola çıktık derken Burak Yılmaz formsuzdu, Umut Bulut'un ise katkı vermeye dermanı yok. Bunun üzerine Burak Yılmaz'ın bir aylık yokluğu eklenmişken Galatasaray'ın güvenebileceği bir forvet yok artık. Burak Yılmaz oynarken eleştiriliyordu ki şu an eleştireceği bir forveti de kalmadı. 

Podolski oynayacaktır büyük ihtimalle, Sinan Gümüş de kanatlarda şans bulacak. Ne verir, ne götürür ilerleyen haftalar gösterecek, belki de iyi bir kazanım olacak, bilinmez. Bildiğim şu ki Galatasaray'ın hafta sonunda gerçek anlamda bir forveti kalmadı. Ne kadar acı..

1 yorum:

  1. Burak'ın yokluğu bence takıma olumlu katkı yapacak, Uğur Meleke'nin dediği gibi futbolu bilmeyen Burak'ın yerine Podolski veya Sinan'ı izleyip farkı göreceğiz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir