11 Eylül 2015 Cuma

Galatasaray'ın Yedek Kadrosu Sahaya Çıksa Ligi Kaçıncı Bitirir?

Galatasaray adına sezonun yeni başladığını yazdım, zorlu fikstür haftaları hoşgeldi. Şampiyonlar Ligi ile birlikte asıl sınav başlıyor ve bu yoğun maç trafiğinde de Hamza Hoca asıl sınavını verecek. Kadro derinliği, rotasyonun kalitesi gibi konularla birlikte sezon içerisinde neler yapacağımızı göreceğiz.

Galatasaray'ın en büyük sorunu da rotasyon kalitesi. 14 yabancılı düzende 8 yabancı kullanmak (Grosskreutz'un da durumu belli değil) planlama hatası diye düşünüyorum. Çıkardığım yedek 11'de bir tane bile yabancı futbolcu yok, oysa imkan vardı. Biz ise yerlinin yabancısı Jem Karacan'ı aldık mesela.

Scout ekibinin iş gördüğü, kaliteli potansiyel yabancıları çok uygun rakamlara alabildiğimiz ortamda bu işin üzerine daha fazla gidilebilir ve Jose, Carole gibi birkaç isim daha gelebilirdi. Biz ise son gün Melo, Telles ve Dzemaili'yi gönderdik, yabancı boşaltımı devam etti. Melo ve Telles konusunda iyi bir iş yaptık aslında, maddi yük hafifledi ama Dzemaili'yi kullanmadan, parasını da ödeyerek takımdan göndermenin kimse mantığını açıklayamaz.

Yedek 11'i bu 11'e göre hazırladım;

Muslera
Sabri Chedjou Denayer Carole
Jose Selçuk
Grosskreutz Sneijder Podolski
Burak

Tercihler değişebilir, mesela Semih Kaya veya Hakan Balta 11 oynayabilir, hücumda Yasin Öztekin kullanılabilir. Herkesin kendi kafasında oluşturduğu bir kadro ve yapı var, herkese saygılıyım. Burada anlatmak istediğim nokta bu değil, alternatiflerin yetersizliği. 

Grosskreutz'un konusu belli değil mesela, Hamit Altıntop'un da sakatlığu uzun sürecek. İki tane çok değerli alternatif ki birçok pozisyonu yedekleyebilecek isimler. Yokluklarını ararız, ben 11'i kurarken en pozitif durumu düşündüm ama sorun var diye düşünüyorum. Şöyle düşünün, şu yazdığım yedek kadro 11 başlasa sizce ligde kaçıncı olur?

5 yorum:

  1. 3. Olurlar normal sartlar altinda ama en kotu ligde 5. Olurlar diye dusunuyorum sence kacinci olurlar abi?? Ben Jem in Veli Kavlak la ayni tarza bi oyuncu olmadigini dusunuyorum eger Reading gunlerine donerse ilk 11 de oynar. Ayrica kotu bi oyuncu olsa Reading de uzun sure ilk 11 topcusu olmazdi EPL de bile 11 de yer almazdi Championship kotu degil bence 4 buyukler haric tum takimlarimizdan iyidir Championship ekipleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence ilk 5'e giremezler. Jem Karacan'ın 2 sene öncesi kaliteli, Premier Lig'de oynayabilecek düzeydeydi ama 2 sene ondan çok şeyler götürmüştür. Temposu, mücadelesi çok üst düzeyde ki tarzı Suat Kaya'ya benziyor aslında.

      Sil
  2. Her yerde Oynayan Ümit Yerine Großkreutz
    Hagi yerine Sneijder
    Capone yerine Carole
    Bülent yerine Semih
    Popescu - Chedjou
    emre b. - Selçuk
    Okan - José
    Arif- Podolski
    Oyuncu tarz ve tipleri benziyor :))
    Keşke Bir Avrupa Kupası Daha Gelse :)

    YanıtlaSil
  3. bu ligde saha dışı faktörler o kadar skoru belirliyor ki bu sorular anlamlarını yitiriyor.

    bu sezon süper bir kadro kurulsaydı bile şampiyonluk imkansızdı.

    medyaya baktığımızda fenerin şampiyonluğunu garanti olarak görebiliriz.zaten hakemlerde ilk 3 hafta fenere çalıştılar.ilk hafta fernandao yu atamadılar.3. hafta saçma sapan bir faul ile gelen 3 puan.

    anlayacağın saha dışında birileri ligi kurgulamış.o oynar bu oynar sistemler dizilişler cart curt hikaye oluyor.

    YanıtlaSil
  4. bu arada ideal 11 leri yayınlamaya başladım hafız :)

    türkiyede ideal teknik adam çok az maalesef.ertuğrul sağlam stoch u oynatmak için duşcak ı sağ açıka attı.oysa duçcak ın ideal yeri sol açık.geçen sezon sağ açıkta çok iyi işler yapan sercan yıldırımı ise forvette oynattı ilk haftalarda.son hafta ise ilk 11 e almadı.bütün bu yanlış tercihlerin sebebi stochu ilk 11 oynatma hevesi.koy abi sercanı sağ açıka solda duşcak yardırsınlar aga.bide bekir yılmaz iyi oyuncu aga.ilk iki hafta onu kesti.advincula erdemden daha iyi değil misal.daha önce yazdım.harun tekin i kesmek inanılır gibi değildi.mert günok un yediği goller evlere şenlik.26 yaşına kadar oynamamış kaleciyi 11 e koyuyor.çoh enteresan.

    http://idealonbir.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir