10 Eylül 2015 Perşembe

Geldi Zorlu Fikstür Haftaları


Eylül ayı itibariyle Galatasaray adına Şampiyonlar Ligi başlıyor derken zorlu fikstür haftaları da geldi demektir. 7 gün içerisinde 3 maç oynayacağız mesela. Mersin İdman Yurdu maçının ardından Atletico Madrid ile Şampiyonlar Ligi günlerini başlatıp 4 gün sonra Trabzonspor deplasmanına gidiyoruz. Kadro mühendisliği, ne derece yeterli olacağı da böyle günlerde belli olacak, Hamza Hoca'nın sınavı bir anlamda yeni başlıyor.

Son gün yaşanan kayıplar hesapta olmadığı gibi Grosskreutz'u da büyük bir ihtimalle kullanamıyor gibi görünüyoruz. Milli Takım arasında Hamza Hoca mutlaka birşeyler düşünmüştür ama bazı pozisyonlara alternatif yaratamadık, acı gerçek bu. Burak Yılmaz'ın alternatifi yok mesela, hatta kötü giden bir maçta kenardan oyuna alabileceğimiz (güvenilir) bir forvet de bulunmamakta. Melo'nun yeri de ne derece dolacak göreceğiz, formasyon mu değişecek yoksa yeni kazanım mı. Telles'in ayrılığına çok takılmıyorum ama Carole ile rekabet hedeflerken Carole de tek kaldı.

Hamza Hoca'nın iki tane alternatifi var, ya 4-2-3-1 devam edecek ya da 4-3-1-2'i göreceğiz. Emre Çolak, Sinan Gümüş gibi isimler bu dar rotasyonda bir anda önem kazandılar. Sürpriz isimler, sürpriz tercihler de görebiliriz, Chedjou'nun orta sahaya çekilmesi gibi. Eğer Grosskreutz konusunda sürpriz yaşanabilirse alternatif anlamda elimiz çok rahatlayacak ve Hoca'nın düşündüğü 4-2-3-1 için taşlar yerine oturacak. Umut Bulut'dan istediği ama alamadığını Grosskreutz ona verir, yani hücumda bir pres gücü yaratmaya çalışıyor. Onun varlığı Sabri Sarıoğlu için de olumlu olurdu ama oynamaması durumunda o pozisyon için ya hücum riski alacak ya da Emre Çolak'ı tercih edecek. Umut Bulut ısrarının takımı ileri götürmesi imkansız.

Hazır olmayan futbolcular vardı, Milli Takım arasının onlara iyi geldiğini umut etmek istiyorum. Sneijder ve Podolski'nin uyumu önemli, şu an Galatasaray'ın en önemli kozu hatta. Bu ikili birbirine olabildiğince yakın oynamalı ki rakip ceza sahası etrafında Galatasaray'ın tehlike salması olanak bulsun. Hücum için uyum önemli, uyum adına da bu ikilinin birlikte oynaması gerekiyor.

Fikstür zorlu, 7 günde 3 tane maç oynayacağız ki Atletico Madrid maçı sonrasında Trabzonspor deplasmanı da zor olacak. İyi bir takım kurdular ve formda görünüyorlar. Atletico Madrid maçının yorgunluğu tesir eder, çok zor bir maçla Şampiyonlar Ligi'ne başlıyoruz. Dediğim gibi asıl sınav şimdi başlıyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir