22 Eylül 2015 Salı

Bu Kulübede Maçı Kim Çevirir?


Şampiyonlar Ligi arenasında mücadele ediyorsunuz, lig uzun ve ufukta bir Türkiye Kupası olacak. Basketbolda dar rotasyon diye bir kavram var, bunu futbola da uygulamak mümkün ama sadece lig mücadelesi verdiğiniz ortamda. İddialı bir takımsanız zengin kulübeniz olmalı, futbol sadece sahadaki 11 kişi ile oynanmıyor. Maç içerisinde hamle yapma şansınız olmalı ve sakatlık gibi ihtimalleri göz önüne almak zorundasınız. Kadro mühendisliği bunu gerektirir derken 14 yabancılı düzende de iyi bir rotasyon kurmak mümkündü, üstelik makul fiyatlara ama Galatasaray bunu yapmadı. Kulübesi de fazlasıyla zayıf. Şu fotoğrafta maç çevirmesi adına en çok güvendiğiniz isim Sinan Gümüş, o da yeni bir kazanım. Cenk Gönen de iyi bir transfer ama maç içerisinde kaç kere kaleci değiştirirsiniz ki? Bu kulübenin maç çevirmesi imkansız. Yasin Öztekin'i kurduğum 11'lerde kulübeye koyma nedenim buydu, kenarda hamle imkanı yaratabilmek. Şimdi Burak Yılmaz da sakatlandı, büyük ihtimalle Podolski forvete, Sinan Gümüş 11'e yerleşecek. Bu da hamle imkanının sıfıra inmesi demek. Galatasaray'ın kadrosu kötü derken anlatmak istediğim bu. Bruma, Amrabat, Telles, Dzemaili gibi tüm hamle futbolcuları gitti, kulübe bir anlamda boşaldı. Giden Melo'nun da yeri dolmadı, transfer ettiğin Grosskreutz'u kullanamıyorsun..

2 yorum:

  1. Niasse yi begenmedi taraftarimiz adam Rusya da cosmus su andaki formunun hafif altinda devam etse bile bu sezon sonu en az10 m €eder ozellikle Sporting ve Dinamo ya attigi goller muhtesem . Bence Fernandao-Niasse guzel forvet ikilisi olurdu keske ikisini de alsaydik ama gittikce kalite olarak zayifliyoruz. oyuncularimiz yaslaniyor . 30 yasindaki Burak a 21 milyonluk teklif geliyo ne akla hizmetse satmiyoruz anlamis degilim .para harcamamak istiyoruz ama serbest oyuncularla bile ilgilenmiyoruz. Uzun sure cabalasaydik Konoplyanka ve Mbia yi alirdik firsat transferleri bile yapmiyoruz ornegin 3m euroluk Adil Rami ustune yine serbest olan Maxi Perierra gibi . Insallah akli basiba gelir yonetimimizin . ornegin simdiden cabalarsak sezon sonu sozlesmesi bitecek olan charlie austin i alabilirz mukemmel bir forvet . Ornekler artirilabilir

    YanıtlaSil
  2. adsız

    fernandao tarzında forvet istemem açıkcası.dünyada böyle forvet kalmadı aga.martial e bak carlos bacca ya bak falcao ya bak.hiç fernandao ya benziyor mu bunlar.ne fizik olarak ne de teknik olarak.fenerin yerinde olsaydım webo yu bırakmazdım mesela.adam hala fit ve hala çok faydalı bir oyuncu.ideal yedek bile olur.forvet dediğin biraz klas olacak aga.tipinden bakarasan bile azçok anlarsın hafız.

    aslında niasse olabilirdi bence.hızlı ve en önemli özelliği(buraktan artısı) topla dripling yapabiliyor.poldi yerine niasse yi alaydık iyiydi.hem sağ açıkta oynayabilirdi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir