4 Eylül 2015 Cuma

Hakan Kadir Balta..


Öne geçilip kaybedilen Çek , öne geçilip berabere kalınan iki Letonya ve öne geçip son dakikada berabere kalınan Hollanda maçı. Letonya'nın grupta attığı üç gol var, ikisi bize. Sen iki Letonya maçında öne geçip o maçları kazanamıyorsan, her iki maçta da 48 şut atıp bu rakibe karşı iki gol atabiliyorsan grupta iddialıyım diyemezsin ama şans her zaman olduğu gibi bizim yanımızda ve Hollanda'yı yenebilirsek ipler en azından Türkiye'nin elinde. Ama kaçırılan fırsat çok büyük, üstelik imkansız noktaya getirdiğimiz şu durumda o imkan öylesine geldi ki.

Klasik Türkiye, 89. dakikada Letonya'nın golüne şaşırdım diyemem. Bu tip goller hep yeniyor ve yıllardır çaresi bulunamadı. Rakip o anda nasıl o kadar boş ve vurma imkanını buluyor, Volkan Babacan'ın o şutu da yemesi cabası. Hatta Hakan Balta olmasa bugün farklı şeyler de konuşuyor olabilirdik, Letonya'nın ilk yarıda da bulduğu kontralar vardı ama Türkiye gol için baskı arttırmaya çalıştıkça Letonya daha da rahat geldi, Hakan Balta'nın iki kritik müdahalesi var. Buna rağmen 1-0'ı buldun, Hollanda'nın İzlanda'ya yenildiği gün Letonya'yı yenemedin. Bunun mazereti yok.

Maça gelirsek, 4-3-3 izledik. Selçuk İnan, Galatasaray'da sıkça göreceğimiz yeni rolündeydi. Arda Turan ve Hakan Çalhanoğlu'lu orta saha ile birlikte ölümüne hücum kadrosunu sahaya sürmüş Fatih Terim. Bu düzende de gol atacaksın, çünkü risk aldın. Faturası da ağır olabilirdi, rahat da geçebilirdin ama çok fazla pozisyon harcadık. İlk yarı sadece Volkan Şen'in üç tane net pozisyonu var. İkinci yarıda Volkan Şen ve Gökhan Töre'yi kenara alıp sistem içerisinde değişiklikle birlikte Ozan Tufan orta sahaya kaydığında Selçuk İnan'ın yükü hafifledi ve daha fazla hücum yapmaya başladı. İlk yarıda sakinlik yoktu hücumlarda, hızlı oynadık, hızlı çıktık ama son paslar kontrolsüz oldu. Letonya geriye gömüldüğünde de o duvarı aşmanın yolu bol bol şut atmaktı, Çalhanoğlu'dan beklerken Selçuk İnan o duvarı yıktı ama sen skoru yine koruyamadın.

Fatih Terim, bu tip maçlarda 2-0'ı bulmak zorundasınız diyor ama 1-0'ın ardından Burak Yılmaz & Mehmet Topal değişikliği yaptı. Skoru korumak istedi, 2'yi bulup rahatlamayı tercih etmedi. Durum da böyle olunca geriye çekildik, sanki savunma yapmasını çok iyi bilen bir takım misali. Haliyle de klasik Türkiye gollerinden birini yiyerek büyük bir avantaj kaşırmış olduk. Hollanda maçı final olacak, kazanabiliriz ama kaçan fırsatları da düşündüğümde üzülüyorum, yazık oluyor.

Serdar Aziz'le savunmaya, Volkan Babacan ile tutmaya çalışıyoruz ve kurtarıcımız Umut Bulut. Aslında beklentiyi de yüksek tutmamak lazım ama yine de heyecanlanıyoruz. Arda Turan'ın çabasına alkış, hiç maç oynamadan bu çaba hiç de kolay değil. Selçuk İnan büyük oynamaya devam ediyor ve dile getirilmiyor. Hakan Balta ise farklı bir karakter, adını koyamam.

3 yorum:

  1. Uzatmalarda attiklarimizin intikamı sanırım.

    YanıtlaSil
  2. BU MİLLİ TAKİMDA MİLYONLARCA GALATASARAY TARAFTARININ AHİ VAR. HİCBİR BASARİ BEKLEMEYİN.
    NE HİKMETSE O KADAR İYİ OYNADİGİMİZ MACTA BİLE PUAN KAYBEDİYORUZ. YİNE KATİLAMAYACAGİZ. HATTA İPTAL EDİP.BİRDAHA YAPSALAR YİNE KATİLAMAYACAGİZ. GALATASARAY TARAFTARİNİN VİCDANİ RAHAT DEGİL. SEZONUN ORTASİNDA HOCANİZA MİLLİ TAKİM TEKLİFİ GÖTÜRÜLÜYOR.HOCA İLE BASKAN ARASİ ACİLİYOR.(ARADİM ACMADİ MESELESİ HİKAYE).

    YanıtlaSil
  3. kontrollü oyun oynayamıyoruz ne yazık ki; terim de başarısız

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir