10 Eylül 2015 Perşembe

SC Nostalji #38; Tomas Ujfalusi


Ünal Aysal'ın ilk icraatı Fatih Terim olmuştu, devamında Elmander geldi ama onun adına ses getirecek olaylardan biri de Atletico Madrid'e gerçekleştirdiği transfer harekatıydı. Göreve henüz yeni gelmişti ama ses getirecek bir icraat istiyordu. 1.5 sezon sonra çok daha büyük ses getirdi ama göreve geldiği ilk döneme bakarsak Forlan, Reyes ve Ujfalusi üçlüsünü transfer etmeye çalışması da taraftarı fazlasıyla heyecanlandıran bir durumdu.

O zamanı iyi hatırlıyorum, Forlan konusunda herkes çok heyecanlıydı, çünkü o dönemde hala çapı olan, gözde bir yıldızdı. Zaten o yaz döneminde de Inter'e gitti. Reyes konusunda kötü konuşanlar vardı ama sonrasında gördük ki Sevilla'nın yükselişinde, Avrupa Ligi zaferlerinin hepsinde Reyes'in de imzası oldu. O gün kötü konuşanlar bugün en çok pişman olanlar. Ujfalusi ise bu transfer harekatının zayıf halkası olarak görüldü ama o sezon gelen şampiyonlukta gösterdiği katkıyla birlikte Galatasaraylıların unutmayacağı bir isim halini aldı.

Ujfalusi çok büyük bir kariyer. Çek Milli Takımı, Hamburg, Fiorentina ve Atletico Madrid formalarıyla büyük işler başarmış bir isim. Forlan ve Reyes Galatasaray'a gelmeyi kabul etmedi ama Ujfalusi'nin Galatasaray'a transferi belki de en hayırlısı olmuş, sonrasında yaşananlarla bunu görmek mümkün. 

Galatasaray kariyeri de sağ bek olarak başladı, ilk etapta Servet Çetin & Gökhan Zan ikilisi denendi, sonra Sabri Sarıoğlu sağ beke geçti, Eboue takıma girdi derken Ujfalusi'nin stoper pozisyonundaki destanı başladı. Gökhan Zan'la da iyi bir uyum yakaladılar ama sakatlıklar, cezalar derken şans Semih Kaya'ya geldi ve Semih Kaya'nın da geldiği bu noktada Ujfalusi'nin öğreticiliğinin faydası büyüktü. Semih Kaya'nın en iyi dönemi Ujfalusi ile oynadığı dönem. Sonrasında Ujfalusi vari bir lideri hep aradı, aslında Galatasaray da takım olarak aradı bunu ve hala da bulduğunu söyleyemeyiz. 

Popescu sonrasında aranan kan yıllar sonra Ujfalusi olmuştu ama sadece bir sezon oynatabildik. Yaş haddi bir kenara, geçirdiği şanssız sakatlık sonrasında 2. sezonu kendisinden hiç faydalanamadık. Takımda kaldı ama neredeyse hiç forma giyemedi ama Galatasaray'ın enkaz dönemden uyanışında gösterdiği katkı neticesinde alkışlarla uğurlandı, TT Arena'ya ayak bastığı her an da bu durum değişmeyecektir.

Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçımızı TT Arena'da Atletico Madrid karşısında oynayacağız. Ujfalusi'nin de bu iki takım arasında önemli bir yer tuttuğunu düşünüyorum. Arda Turan da aynı şekilde, hatta bu transferler her iki takımı da birbirine yakınlaştırdı ve bu nedenle Atletico Madrid karşısında Ujfalusi'nin onurlandırılmasını çok isterim, Galatasaray'a yakışan bir hareket olacaktır ve büyük ihtimalle de düşünülmüştür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir