16 Eylül 2015 Çarşamba

Takımın Birinci Sağ Bekinden Daha İyi Sağ Bek Olan Stoper


Mersin İdman Yurdu maçında kendisini hazırlamak gerekiyordu, Atletico Madrid karşılaşmasının ilk maçı olması Denayer için büyük handikaptı ama iki farklı pozisyonda gösterdiği performansla birlikte ne kadar büyük bir potansiyel olduğunu gösterdi. Manchester City'nin opsiyonunu neden vermediğini gördük ya da Galatasaray dışında birçok talibi neden var bize bunu gösterdi. Hedefi olan bir isim, burada kalmayacağı, Manchester City'de bir gelecek planladığı net. Kendini geliştirmek istiyor, hal, hareket ve açıklamalarından da çıkan sonuç bu. 

Chedjou ile birlikte stoper oynasa ligin en iyi ikilileri olacak belki de ama oynatamıyorsun. Sağ bek sorunlu, en azından Grosskreutz dönene kadar daha çok sağ bekte izleyebiliriz. Bu olmasa bile orta saha sorununda Chedjou'yu ön liberoda görmek mümkün derken Chedjou & Denayer ikilisini çok görmeyiz ama Denayer oynadığı her pozisyonda kendini gösterir. Oynamak istiyor, amacı mesaj vermek ve kariyerini şekillendirmek. O açlıkta, sağ bek performansı da bunu gösteriyor ki Sabri Sarıoğlu takımın şu an için birinci sağ beki desek, Denayer'in ondan daha iyi sağ bek olduğunu görüyoruz.

Atletico Madrid maçını kaybettik ama Denayer'in iyi bir kazanım olduğunu düşünüyorum. Keşke daha iyi bir kadro üzerine gelseydi. Bu sezon doğru olan hamlelerimizden biri ama eksik hamleler tüm bu doğruları götürebilir cinsten. Mevcut kadro içerisinde de ekstra işler yapması gerekecek, 45 dakika sağ bek oynaması bu ekstra işlerden biriydi. Yarın ön liberoda da oynayabilir ama kesin olan her maç oynaması gerektiği, bu sezon için Galatasaray'ın vazgeçilmezi olacaktır ve gelecek sezondan itibaren de kendisini bu diyarlarda göremeyiz.

1 yorum:

  1. A.Madrid maçının tek tesellisi Denayer i kazanmak oldu. Denayer in maç sonu demecinden anlıyoruz ki sağ bek oynamayı sevmiyor. Önceliği stoper ve stoper olarak daha verimli olacağını ima ediyor.Denayer den sağ bek yaratmak katkısını yüzde elli azaltır.Sabri de son maçlarda eskisinden çok daha iyi. Denayer önümüzdeki sezon olmayacak.. Bu nedenle G.Saray ondan maksımum verim alacağı stoper de yararlanmalı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir