23 Ekim 2015 Cuma

48 Maç 107 Gol, Hücum Kimliği


Hamza Hamzaoğlu'nun hakkının teslim edilmesi gereken bir istatistik daha. Son 20 yılda Galatasaray'da teknik direktörlük yapmış isimlerin zamanında yakalanan gol ortalamaları. Bunda da Hamza Hamzaoğlu, 48 maçta 107 gol ise maç başına 2,23'lük bir ortalama yakalamış ve ilk sırada. Bunun içerisinde Türkiye Kupası maçları da var diyebilirsiniz.

Balçova maçı gibi mesela, 9 gol atıldı ama takımın hücum kimliği var, hücum oynamaya çalışan bir Galatasaray ve istatistiğe bakarsak bunda da başarılı olduğunu görüyoruz. Galatasaray'ın çok kötü maçlarına bakarsanız, hücum kimliğinden vazgeçip, önce savunma dediği ve ezberini bozduğu maçlardır. Bu yüzden de hücumdan vazgeçmemek, hücum ederek kazanmak veya kaybetmek gerekiyor. Savunduğunuzda zaten kaybediyorsunuz, en azından hücumu unutmamalı.

Prandelli'nin istatistiği çok kötü mesela, 16 maçta 15 gol. Maç başına 1 gol ortalaması bile değil. Lucescu için de savunmacı derler ama yukarıda bahsettiğim olayı o başarıyordu. Hücum edilmesi gereken maçta yüksek gol ortalaması yakalar, savunulması gereken maçta da iyi savunurdu. Sonucunda da istediğini alırdı. 106 maçta 213 gol çok iyi, maç başına 2 gol ortalaması. Fatih Terim dönemlerini ise kenara ayırıyorum, çok başka dönemlerdi. Onun gibi olmak imkansız ki her döneminde zorlu Avrupa mücadelesi de vardı.

Gerets için ölümüne hücumcu deriz ama 91 maçta 176 gol ve maç başına 1.94 gol ile 6. sırada yer almış. Rijkaard da bu kimliğiyle bilinir, o da 5. sırada. 67 maçta 132 gol, maç başına 1.97 gol ortalaması.

İstatistik Taner Karaman'a ait, kendisi bunu Sabah Gazetesi'nde yayınladı..

1 yorum:

  1. o değilde yakın gelecekte akhisar teknik direktörü cihat arslan ın galatasarayın başına geçmesini bekliyorum.çok iyi bir takım yaratmış.dün akşam rize ye futbol dersi verdiler.rizenin baskını pas yaparak kırmaları önde olmalarına rağmen baskı yememeleri izlenmeye değerdi.

    kaleci lukac stoper daglao, nguemo(dm) forvet rodellaga güray vural dikkat çeken isimlerdi.mesela galatasarayda rodellaga kalitesinde bir forvet yok.top kontrolü harika.güray sazı eline alıyor takımda.bilal den sonra takımın lideri olmuş.

    düşük bütçeyle nasıl iyi takım olunur bunun dersini verdiler.hamza hozayla iyi futbol beklemenin hayal olduğunu net görmemiz şart.muslera yı çıkar istatistik mistatistik falan kalmaz ortada.hamza hoza da kalmaz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir