20 Ekim 2015 Salı

Adebayor & Galatasaray, Kapıyı Tamamen Kapatmamak Lazım


Kafadan yazayım, Galatasaray'ın devre arası transfer döneminde asıl önceliği genç, potansiyelli, geleceğe dönük ama en az maliyete iyi iş çıkarabileceğiniz türden futbolcular olmalı. Carole, Jose Rodriguez misali ya da Denayer tarzı kiralık hamleler. Bu tarzda başarı yakalamışken daha da geliştirmek ve üzerine gitmek Galatasaray'ın geleceği açısından en doğru adım. Yaşlanan bir kadro var (özellikle yerliler) ama bunun yanında genişleyen bir yabancı sınırı. Bu tablo da size gideceğiniz yolu gösteriyor.

Adebayor konusuna gelirsek. Beklediğim bir gelişmeydi, kendisi Galatasaray'a önerilmiş ve bakılıyormuş. Devre arasında olabilirliği ihtimal dahilinde olan bir hamle. 31 yaşında, bonservisi elinde, son yıllarda düşüş yaşamaya başlamış bir isim. Tottenham onu transferin son gününde serbest bıraktı ki başka bir takımla sözleşme imzalamaya zamanı olmadı. O hamleyi 2-3 gün önce yapsalar belki de Galatasaray forması giyerdi, ateşli şekilde forvet aradık ama kimseyi alamadık. Adebayor ihtimal olabilirdi.

Ara transfer döneminde ise ihtimali düştü, çünkü Galatasaray'ın ortaya koyduğu yeni transfer politikası başarılı oldu. Yine de Adebayor tarzı forvetlerin ülkemizde iş görebildiğini düşünüyorum. En yaşlısı dahi müthiş işler yapabiliyor, sadece büyük takımlar olarak baklamayalım konuya. İyi savunmalar yok, bu savunmaları aşmanın yolu da kaliteyi baki kılan forvetlerden geçiyor. Galatasaray'ın Umut Bulut'la yapamadıklarını düşününce Adebayor ile fazlasını yapar diyebiliyorsunuz. Ya da Burak Yılmaz'la rotasyona sokabileceğiniz bir kalite. Düşüş yaşamasına rağmen kaliteyi hala koruduğuna inandığım ve atımlık bir kurşunu vardır. Doğru bir yıllık ücret ve 1.5 yıllık sözleşme karşılığında girilebilecek ve kaybedilmesi durumunda da çok şey götürmeyecek olan bir kumar.

Ama öncelik genç bir isim, geleceğe yönelik bir adım asıl beklentim. Eğer öyle bir isim bulunamıyorsa Adebayor alternatifler arasında yer alabilir, düşünülebilir. Kapıyı da tamamen kapatmamak, kesin bir ifadeyle olmaz dememek lazım. Bir forvette arayabileceğiniz bütün özellikler Adebayor'da var ama onu futbola geri döndürmek gerekecek..

1 yorum:

  1. hozam o değilde fazla uzaklara gitmeye gerek yok.eren derdiyok var . son dönemde çok iyi işler yapıyor.sırtı dönük pas alışverişi yapıyor.defansın arkasına sarkıyor.topla ilişkisi gayet iyi.fizik iyi.şutlar iyi.devre arası yada sezon sonu eren derdiyok transferi daha mantıklı

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir