9 Ekim 2015 Cuma

Bazı Futbolcular Nefret Figürü, Hakan Balta İse Sevgi ve Saygının


Hakan Balta'nın alacağı ücreti asla tartışmam, ne alıyorsa hakkıdır. Galatasaray forması altında böyle bir futbolcuyu izlemek ise benim için büyük bir gururdur. Hakan Balta'nın adamlığı, karakteri tartışılamaz noktadadır ki bunun da ölçütü hangi takım taraftarına sorarsanız sorun Hakan Balta için bunları söyleyecek olmasıdır. Bazı futbolcular nefret figürüdür, Hakan Balta ise sevginin ve saygının.

Oynadığı futbol üzerine de konuşacak çok şey yok. Stoper oynamaya başladığı gün Hakan Balta için yeniden doğuştu. Skibbe dönemi zorunluluktan stoper oynamıştı, Rijkaard ise stoper olarak ısrarcı olmuştu (Neill & Hakan Balta tandemi), Mancini ise Hakan Balta'yı gerçek anlamda stoper oynatan isimdi. Kariyeri Mancini sonrasında stoper olarak gelişti zaten, bu da Galatasaray formasını bu kadar uzun yıllar giyebilmesinin, bugün bu kontratı almasının sırrı.

İyi bir sol bek olmasının yanında bir dönem ülkenin tek sol bekiydi. 10 üzerinden 7'lik oynar, 8'i görmez ama 6'ya da düşmezdi. Sonrasında 6'ya düştü, o gün sol açık Riera'ya sol bek pozisyonunu kaptırdı. O gün Hakan Balta için acaba soruldu ama stoper oynamaya başlaması Hakan Balta'nın performansını 10 üzerinden 8'e çıkardı. 

Bugün 32 yaşında ve ülkenin en iyi stoperi. İstikrar anlamında Bülent Korkmaz tadı bıraktığı zamanlar, bu da hem Galatasaray hem de Milli Takım açısından büyük şans. Milli Takım'ın da stoper rotasyonu sıkıntılı, bugün bu anlamda en büyük koz. Galatasaray'da da Denayer'i sağ bek kullanıyorsak, Chedjou'nun yokluğunda karalar bağlamadıysak bu Hakan Balta'nın stoper oynamasından gelmektedir.

Hayırlısı olsun, sezon bitmeden Hakan Balta'nın sözleşmesini uzatmak doğru karar. Yaşa aldırmak yersiz, Emre Aşık 36 yaşında aynı katkıyı verebiliyordu (üstelik istikrarlı forma şansı bulmamasına rağmen). Hakan Balta da o yolun yolcusu, 35-36 yaşında da belki bu çizgide değil ama formayı aldığında gerekeni yapacaktır. Hepsinin ötesinde de karakter anlamında çok farklı bir noktada..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir