10 Ekim 2015 Cumartesi

Bir Sporcu Takım Kaptanlığını Ancak Bu Kadar Hak Edebilirdi


Galatasaray adına mutluluk duyduğum haberlerden biri, basketbol takımının yeni kaptanı Sinan Güler oldu. Bir sporcuya da kaptanlık ancak bu kadar yakışabilir ve bu kadar hak edilebilirdi. Yeni sezon, yeni beklentiler derken Sinan Güler önderliğinde başlıyoruz. Çok büyük bir karakter, Hakan Balta için söylediğim onun adına da geçerli. Hangi takım taraftarı olursa olsun, 7'den 77'e herkesin büyük saygı duyduğu bir isim ki onun Galatasaray forması giymesi bizler adına büyük gurur. 
 
Maddi sorunlar olur, bazı isimler takımdan ayrılır, bazıları ihtarname çeker ama bu isimler arasında Sinan Güler'i hiç duymazsınız. Mutlaka daha iyi teklifler alıyordur ama yönetim maaş indirimi istediğinde, yeni sözleşmesini bir önceki sözleşmesinden daha düşük bir ücrete imzalar. Takım sahada 6 kişidir, tek bacağıyla 40 dakika oynar ve maçın adamı olur. Profesyonelliğini zaten tarif edemezsiniz ve yaşı 31 olmasına rağmen her sezon daha üzerine koyar. 
 
Oyunu asla düşmez, yükselir. Şöyle Galatasaraylıyım, böyle Galatasaraylıyım da demez, sahaya çıkar ve en iyisini yapar. Galatasaraylıyım diye geçinip, 50 yaşında Galatasaray'a transfer olan ve her türlü sorunu çıkaran isimleri de izledik. Sinan Güler'i bu anlamda çok farklı bir yere koyarım ve Galatasaray efsaneleri arasına da benim gözümde şimdiden girmiş bir isim.
 
Sezon da gün itibariyle başlıyor. Geçen sezon yaşanan sıkıntılardan uzak, maddi sorunları konuşmayacağımız bir sezon yaşamak dileğiyle. İyi kadro kuruldu, geçen sezonun üzerinde olduğumuz kesin ve haliyle de Euro Cup ve lig adına beklentiler yüksek. Ergin Ataman'ın kafası da sadece oyuna odaklandığında çok şey başarır, daha önce yaşadık, yine yaşarız. Yeter ki geçen sezondan ders alınsın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir