19 Ekim 2015 Pazartesi

Bruma & Real Sociedad, İyi Gitmeyen İlişki


Son dönemin modası, Telles ve Bruma'nın Türk kaynaklı menajerleri radyo programlarına bağlanır ve "kulüpler futbolcudan memnun, opsiyonu mutlaka kullanacaklar" gibisinden söylemlerde bulunur. Telles için bu doğru, opsiyonu kullanılacak ki Inter ile de 5 yıllık sözleşme imzalamış. Ffp'den dolayı opsiyonlu bir kiralama var, hatta satın alma zorunlu opsiyonu. Sezon sonunda da mı olur bilemem ama Telles artık Inter'de, orası net.

Bruma'nın durumu farklı. Hazırlık maçlarında iyiydi, o performanslar sonrasında da benim de beklentim yükseldi ama Bruma sezona iyi girmedi, iyi de devam etmiyor. Şu an Sociedad kulübesinde, beklediği şansı bulduğunu söyleyemem. Kendisini iyi hissettiği yer olan sol tarafta oynuyor ki Bruma açısından doğru pozisyon bu ama Galatasaray'daki günlerinden daha iyi değil. Bizde de yedek kalmasına rağmen bulduğu şans daha fazlaydı, Sociedad'da şu ana kadar iyi gitmiyor ki sezonun geri kalanı ne getirir bilinmez.

Sociedad için deneme yanılma, Galatasaray için ise zararın neresinden dönsem kazanç sağlarım durumu. Bruma'nın opsiyonu kullanılsa hafif bir zararla (Bruma'nın transfer edildiği ücrete göre) bu iş atlatılacak, Sociedad ise Bruma'yı kazanması durumunda daha fazlasını alacağını biliyordu. Onlar açısından risk yok. Bruma geri döner, Galatasaray rotasyonu içerisinde yine şans bulur ama beklentiyi hangi düzeyde karşılar sorusuna çok fazla olumlu bakamıyoruz.

Yine de kalsın isterdim, Hamza Hoca üzerinde duruyordu ve eminim ki bu sezonda da Bruma'yı geliştirmek adına çaba gösterecekti, şans verecekti. Sinan Gümüş misali geçen sezona oranla daha fazla şans bulabilirdi ama Bruma gitmek istedi, bu ortamda yapamayacağım diye düşündü. Şu ana kadar da kendisi için doğru karar olmadığını görmüştür. Yine Şampiyonlar Ligi'nde oynama imkanı bulacaktı, ayrıca 3. sezonu olacağından biraz daha ortama alışmış, uyum içerisinde futbol oynayabilirdi, gitti.

1 yorum:

  1. bruma yı bir kaç kez real sociadad da izledim.bence bruma için sociadad doğru tercih değildi.yani topla genelde az oynayan bir takım sociadad.bruma ise daha çok büyük takımda kendini gösterebilir bir yetenek.

    sinan gümüş e gelirsek.bence kanat oyuncusu özelliklerine sahip değil.en azından ben izlediğim dakikalarda birşey göremedim.topla dripling i yok.pas alışverişleri sıkıntılı.sinan daha çok forvet özellikleri olan bir oyuncu.sinan kiralanıp bruma kadroda tutulsaydı daha mantıklıydı bence.kanatlarda bir alternatif olurdu uzun maratonda.yasin ve poldi den biri sakatlansa kim oynayacak kanatlarda aga.olcan formsuz sinan umut kanat oyuncusu değil.kevin dönerse kevin oynar herhalde.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir