1 Ekim 2015 Perşembe

Bunun Adı Özgüven Mi?


Semih Kaya'yı severim, mücadelesine inandığım bir futbolcudur ama şu aşamada dip noktada. Büyük düşüş içerisinde. Daha kötüsü şu, Umut Bulut'u neden eleştirdiğimiz malum. Berbat seviyede, o iyi yedek olan, oyuna girdiğinde doğan kaostan beslenen ve takımını ayakta tutan Umut Bulut yok. Fizik mücadele anlamında da sıfır ki bu özelliğiydi onu değerli kılan. Nedeni de şu, geçtiğimiz sezon ısrarlı sağ kanat denemeleri, her fırsatta 11 oynaması derken Umut Bulut'u kötü kıldı ve kılmaya da devam ediyor. Semih Kaya adına da aynı tehlike var. Kötü oynuyor, hem de çok kötü durumda ama ısrarla oynatılmaya devam ediliyor. Chedjou'nun döndüğü gibi 11'e girmesi lazımdı ama bekletiliyor, Denayer sağ bek oynuyor derken forma her şekilde Semih Kaya'da derken atanı Umut Bulut tutanı Semih Kaya olan bir takımın da Astana karşısında ne durumlara düştüğünü görebiliyoruz. Hepsi bir yana, Semih Kaya'nın ilk golde yaptığı hatanın tarifi yok. Dünya'nın en iyi stoperleri orada ya topu kaleciye atar, ya taca ya da kornere, risk almaz. Semih Kaya ise ne düşündü bilmiyorum ama aldığı risk Galatasaray'ın 3 puanına mal oldu. Görüntüsü de düştüğü durumu gösteriyor. Biraz daha 11 ısrarı devam ederse, Umut Bulut'a yapılanlar onun için de yapılır. İnsanlar geçmişe bakmaz, günümüzü konuşur..

3 yorum:

  1. Bu blogda dahil birçok platformda Semih Kaya nın son derece vasat bir stoper olduğunu defalarca yazdım. Yaşına göre ağır, kolay çalım yiyor, tekniği üst düzey takım stoperlerinin çok altında,topu oyuna sokamıyor,korakor mücadelelerin çoğunu kaybediyor. G.saray da 4.yılı hala zamanlama hataları yapıyor.Maç da dalıyor adamını kaçırıyor. Rıdvan Dilmen onu tarif ederken forvetlerin sevdiği yumuşak stoperlerden diyor.Tek özelliği ayağındaki topu yanındakine vermek ve karşıdan gelen topları karşılamak.Bu kadar kısıtlı yeteneği olan bir futbolcu hem G.Saray hem de milli takımın stoperi.Gerçekten inanılması zor ve gülünç bir durum.
    Tabii bunda F.Terim in onu ben yarattım egosuyla hak etmediği şekilde milli takıma çağırmasının daçok büyük payı var.Şu an İsviçre deki Egemen in Semih den çok daha iyi bir stoper olmasına rağmen milli takım yüzü görememesi adil midir.? Bazıları Semih in formunu Ujfalusi ye bağlayarak saçma sapan bir görüş bildirirler.G.Saray lılara sormak lazım bu Semih Kaya yı G.Antep veya Başakşehir forması altında izleseniz keşke bizde oynasın dermiydiniz ? İnanın Semih .Kaya PTT 2.lig ayarında bir stoperdir.G.Saray ın yediği gollere dikkat edin çoğu Semih in bireysel hatalarından kaynaklanan gollerdir. Tehlike geliyordum diyordu zaten. Geçen hafta G.Antep maçında çıplak gözle tribünden izledim. Kendinden 10 cm kısa Muhammed Demir den hava topu alamadı.Kademeye giremedi gecikti Muhammed e golü attı. Felaket geliyorum diyordu zaten ve Astana maçına bütün defosu ortaya çıktı. İlk golü yedirdirdiği yetmedi hemen arkasından ayağındaki topu rakibe attı 2.yi de yedirtiyordu.Semih Kaya FÇBahçe nin Kayseri den aldığı Serdar Kesimal ayarında bir stoperdir.F.Bahçe baktı S.Kesimal tutmayacak ısrar etmedi vazgeçti.G.Saray Semih de 4 yıldır ısrar ediyor.Bir arpa boyu ilerleme yok.Aksine zarar veriyor. Hamza hoca ond aısrar ederse kendi geleceğiyle de oynar.
    Semih olmuyor, olmadı olmayacak.

    YanıtlaSil
  2. bunun adı kendini bilmemek.

    vede kendini geliştirmemek.

    YanıtlaSil
  3. Semih formsuz katılırım yeteneği bazı zamanlar sınırlı kalır ona da eyvallah ama adam safi yürek be kardeşim o bizim kim ne derse desin değerimiz kredisi var yani inş toparlayacaktir kendini hemen sırt donulecek herhangi bir adam değil gerçek bir karakter gs adına tüketici fikriyatli olmak faydayı bu kadar ayağa düşürmek bizim için yakışıklı bi düşünce tarzı olmamalı genel olarak dönem bazında oyuncu profillerinde sıkıntı var Türk futbolu adına arda hariç 10 senedir oyuncu çıkmıyor bu da önemli değerlendirme yaparken zaman çok mühim bi etken bu zamanda semih ve umut değerli kim ne derse desin demiyorum her maç 11 olmalı ama bi kenara atilamazlar moral destek şart oyuncu grubumuza eleştiri sadece yönetim için bu sene yapılmalıdır

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir