27 Ekim 2015 Salı

Denayer'in Galatasaray'da Stoper Oynadığı Sadece 45 Dakika


Manchester City'nin gelecek adına güvendiği, ısrar edeceği bir futbolcu. Bu tip futbolcuları da çok var, Enes Ünal'ı da bu yolda aldılar ve gelişimini izliyorlorlar. Genç yaşlarda önemli potansiyelleri takıma katıp, gelişim sağlayacağı liglere bu futbolcuları kiralık göndererek geleceklerini şekillendiriyorlar. Para var, istediğimizi alırız mantığı geçerli ama transfer politikalarının merkezi de bu değil ki ilk defa kâr açıkladılar, bundan sonra da açıklamaya devam ederler.

Denayer'e gelirsek. Galatasaray'a kiralık olarak gelmesi futbolcudan önce kulübün kararı. Celtic kendisiyle devam etmek istedi ama Denayer'i biraz daha zorlayıcı bir ligde ama özellikle Şampiyonlar Ligi'nde görmek istediler. Galatasaray da oynama garantisini mutlaka vermiştir. Stoper olarak geldi ama Galatasaray formasıyla stoper oynadığı sadece bir 45 dakika var. Sağ bek olarak izliyoruz kendisini ve bu durum Manchester City'nin hoşuna gider mi bilemiyorum.

Hızlı bir isim olmasından dolayı daha önce sağ bek oynatılması düşüncesi doğmuş ama stoper olarak devam etmiş. Bir anlamda ilk defa sağ bek olarak Galatasaray'da oynuyor. Stoper oynayabilmesinin yanında sağ bek özelliği kazanması onun adına bir artı ama stoperden uzak olması da stoper gelişimi açısından eksi. Bu anlamda Denayer'i ne kadar doğru kullandığımız tartışılır ama Chedjou & Hakan Balta tandemi tartışılamaz. Bu yüzden de Denayer'in forma giyebilmesi sağ bek performansından geçecek.

Bir haber okudum, ihtimal vermedim. Fenerbahçe derbisi öncesinde Hamza Hoca, Denayer'i sağ bek oynatmak istemiş ama stoper oynamayacaksam oynamayayım şeklinde bir cevap almış. İhtimal vermedim tabii, araştırdığımda da asılsız bir haber olduğunu okudum. Sonrasında Denayer'in kendi ülke basınına yaptığı açıklamaları takip ettim.

İstanbul'un çok başka olduğundan, Galatasaray'a gelmekle en doğru kararı verdiğinden, Sunderland, Atletico Madrid, Lyon, Marsilya gibi takımların da teklifini reddederek Galatasaray'ı tercih ettiğinden bahsetmiş. 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Milli Takım'da yer almak istiyor ve Galatasaray'da gösterdiği sağ bek performansıyla da Milli Takım'a seçilmeye devam ediyor. Üstelik çok genç yaşta ki Belçika futbolcu havuzunu biliyorsunuz. O kadroda yer almak çok da kolay iş değil, Denayer'in kalitesini ve potansiyelini gösterir.

Denayer oynamak istiyor, şans bulduğu her pozisyonda da elinden geleni yapar. Eskişehirspor karşısında da 11'e dönmesini bekliyorum, asıl beklentim Fenerbahçe maçındaydı ama tercih edilmedi. Denayer'in stoper alternatifi olarak Semih Kaya'nın da önünde olduğunu söylemek lazım. Daha sık kullanmalıyız, ısrar etmeliyiz bu futbolcu üzerinde. Jose Rodriguez'in yaşadığı sıkıntı malum, Denayer de şu aşamada onun bir tık altını yaşıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir