4 Ekim 2015 Pazar

Fransa 2. Ligi'nden Futbolcu Alınır Mı Diyorlardı


Yapılan çok doğru işler var. Carole, Jose Rodriguez ve Denayer transferleri gibi. Mümkün olan en az paraya, geleceğe yönelik atılan iyi adımlar. Özellikle de Telles'in varlığında yapılan Carole hamlesi daha da değerliydi. Telles gidebilir üzerinden, Carole gibi bir fırsat doğduğunda bu hamle gerçekleşti ve Telles'in son gün Inter'e gidişinde de Carole'nin varlığının sağladığı güven etkendi.

Eleştirilen bir futbolcuydu Telles. Galatasaray'a hücumcu bir bek olarak transfer edilmişti ama hücumu unutup, savunmasıyla ayakta kalan bir futbolcuya dönüştü ki savunma yönü de güçlenmişti. Potansiyelinin olduğunu Inter'e gidişinde ve Inter'de banko oynamasından görebiliriz. Opsiyonunun da alınacağı söyleniyor ki Galatasaray adına büyük bir iş oldu. Daha önemlisi de Telles'i (opsiyonunun alınması durumunda) 10 milyon avro gibi bir rakama bırakıp, 1.5 milyon'luk Carole ile yerini doldurmak ve performans anlamında Telles'den daha fazla katkı almak.

Fransa 2. Ligi'nden futbolcu alınır mı diyorlardı, alınırmış. Yeter ki doğru scout ağınız olsun ve bu ağa güvenin. Carole bu yönde bir transfer. Scout ekibi uzun süredir var ama en güvenle çalıştıkları dönemi yaşadık. Carole, Jose Rodriguez ve Denayer gibi isimlerden sağlanan güvenle birlikte de ilerleyen dönemde daha iyi işler de çıkaracaklardır.

Carole, Telles'e göre daha sağlam bir futbolcu. Podolski'nin sol kanatta oynayacağını varsayıyorduk ve Şampiyonlar Ligi'nde Podolski'nin arkasında beklenti Carole'nin oynamasıydı. Carole'nin ilk bıraktığı izlenim savunmacı bir bek olduğu yönündeydi ama anlatılanlardan farklı ya da öyle oynamaya çalışıyor. Çok fazla hücuma çıkıyor, hücum bindirmesi yapıyor ki enerjisiyle geriye de çok kolay dönüyor. Çalım yediğinde ikinci hamlesi mutlaka var, bırakmıyor. Sneijder'in sola yakın oynayıp, sol bekini de yüreklendirmesi bunda etken olabilir. Denayer de hücuma çok çıkıyor ama gerisinde çok boşluk bırakıyor, çünkü yeni yeni sağ bek oynayan bir isim. Carole ise zaten sol bek ama kendisi adına hücum yönünü geliştirmeye çalışan bir isim.

Bu seviyede yeni oynamasının ve genç oluşunun etkileri var elbette. Bazen kontrolü kaybedebiliyor, yanlış tercihleri de olabiliyor ama öğrenerek büyüyecek. Şu ana kadar Telles'den beklenen herşeyi de yapabildiğini söylebiliriz, bu anlamda değerli. En azından istiyor, çabalıyor, hata yaptığında da telafi edebiliyor. Mesela hücumda topu kaptırıyor ama anında geri kazanıyor ve pozisyon doğuyor. Bu anlamda enerjisi ve hareketliliği çok yüksek.

Yeni yabancı sınırı da bu yüzden güzel. Tarık Çamdal'a 5.5 milyon avro verip, birşey alamadığımız ortamda Carole vari gençleri 1.5 milyon avro'ya getirip, performans anlamında çok iyi katkılar alabiliyoruz. Bu tarz hamlelerin artmasını diliyorum, iyi isimler bulabiliyoruz ki iyi bir scout ağımız var. Güvenelim..

5 yorum:

  1. Bizim yıldız oyuncuya ihtiyacımız ne kadar var tartışılır Scout hamleleri görmek beni daha cok heyecanlandırıyor nedense Sinan icin oluşan taraftar desteği de bu konuda yalnız olmadığımı gösterdiğini düşünüyorum. O değil de devre arasında bir forvet bir on libero gelse Scout getirse ne sevinirim ha

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru scout adımları atabildiğimizi görebiliyoruz ki bunun üstüne gitmek lazım :)

      Sil
  2. genç oyuncuya verilen bonservise fazla takılmamak lazım bence.asıl sorun oyuncu maaşları.avrupada çoğu kulüp bu sezon özellikle genç oyunculara acayip bonservis ücretleri ödedi.ama oyuncu maaşları düşük.

    bonservis düşük oyuncu maaşı fazla olursa asıl sıkıntı bundan kaynaklanıyor.pandev dzemaili de bunu gördük.alırken beleşe aldık diye düşündüler ama işin aslı öyle değildi tabi.

    telles bruma waris ortak özellikleri nedir.bonervis yüksek maaşlar düşük(yada normal).herkes büyük kazık falan dedi.işin aslı ise öyle olmadı.trabzonspor waris i satabildi.4,5 milyon avroya.neden?oyuncu maaşı 950 bin avro olduğundan.waris e 2 milyon avro verselerdi satmaları imkansızdı.

    bruma ve telles te kiralama bedelinden 3 milyon avro girdi kasaya.pandev ve dzemaili den edilen zarar kafadan 7 milyon avro.

    mesela tarık çamdal a ödenen maaş akıl alır gibi değil.1.3 milyon avroya yakın.500 bin avro olsa oyuncuyu kiralayabilirdin .

    özet. transferde ilk önce bakılacak şey oyuncuya verilen ücret.bonservis değil.

    YanıtlaSil
  3. bu arada ben scout şefi olsam direk belçika ligini gözlem altına alırdım aga.oostende de jordan lukaku var mesela sol bek.çok iyi.oostende yi bir kez izledim.iyi oyuncuları var.

    yaşı fazla genç olmasada sağbek capon var.

    trabzonspor gustavo colman ı mechelen den aldı .alt sıra takımı ama adamlar arjantinden colman ı bulmuşlar.sen arjantine gidemiyorsun ama en azından belçikaya bir bak aga.

    YanıtlaSil
  4. bu arada dzemaili nin 3 yıllık toplam maliyeti 9 milyon avro

    pandev in ise geçen yılki maliyeti 2.4 milyon avro.

    11-12 milyon avroya belçikadan en az 3 genç yetenek transfer edebilirsin aga.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir