8 Ekim 2015 Perşembe

SC Nostalji #41; Emiliano Insua


Hakan Ünsal'dan bu yana çözümü bulunamayan bir konudur "sol bek". İstikrar anlamında Hakan Balta ismini veririz ama özlem duyduğumuz sol bek anlamında 2000 sonrası adına bir isim söylemek zor. Orhan Ak'la da şampiyon olmuştur Galatasaray, Hakan Balta ile de o pozisyonu kurtarmıştır ama en az sağ bek konusu kadar sol bek için de bir özlem vardı. Yıllar boyu iyi isimler geldi, yerlisi yabancısı birçok isim denendi ama bugün bile tartıştığımız bir konudur. Carole bu anlamda bir umut ama bu yazının konusu değil.

Rijkaard'ın sol bek konusunda Hakan Balta'dan istediğini aldığını söyleyemeyiz. Hakan Balta daha garantici, defansif denilen bir bekti ama Rijkaard'ın beklentisi hücum tarafındaydı. Bu yüzden de Caner Erkin'i kullandı daha çok o pozisyonda ama Caner Erkin'i tutmadı Galatasaray, opsiyonu kullanmadı. Çağlar Birinci geldi o sezon, kağıt üzerinde iyi alternatif olmasını bekliyorduk ama sakat başladı sezona, öyle de gitti. Kariyerinde iki tane Galatasaray şampiyonluğu var ama kaç maçta oynadı diye bir sayı versek iş trajik bir noktaya gider. Transferin son günü de Misimovic ve Insua birçok yaraya merhem olmak adına Galatasaray'a geldiler.

Insua, potansiyel bir sol bekti. Geldiğinde de heyecanlanmıştım. Geldiği takım Liverpool ve yatırım yapılan bir futbolcuydu. O dönem İngiltere kaynaklı iyi isimler kiraladık, Insua da onlardan biriydi ki genç yaşında Arjantin Milli Takım'ında da oynayan bir isimdi. Rijkaard da Insua gelir gelmez onu sol bek'e yazdı ama ömrü uzun olmadı, Hagi de geldiğinde Insua'nın yüzüne hiç bakmadı.

Insua'nın Galatasaray'da geçirdiği bir sezon var ama çok fazla forma şansı bulduğunu söyleyemeyiz. Hagi çok şans vermedi kendisine, Hakan Balta ve Çağlar Birinci gibi isimlerle devam etti, Insua'nın adını pek duymadık. Sonrasında Hagi de gittiğinde Bülent Ünder ilk etapta Insua'yı oynatmadı ama son maçlarda şans verdi. O dönem Insua, yeniden Milli Takım'a seçildiğinde "Insua'yı ben kazandım, ben forma verdikten sonra Milli Takım'a seçildi" diyebilmesi Bülent Ünder ve o sezon adına ayrı bir hikaye konusu. 

Galatasaray sonrası kariyeri ise parlak. Sporting'e gitti, iki sezon burada oynadı. Devamında Atletico Madrid'e transfer oldu, Filipe Luis'in alternatifiydi. Rayo'da bir sezon kiralık derken, bugün Stuttgart forması giyiyor. Kullanamadığımız futbolcular arasına kendi adını da yazabiliriz, onun için hayal kırıklığı diyemem, çünkü hemen hemen hiç forma şansı bulamadı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir