15 Ekim 2015 Perşembe

Keşke Olsaydı Diyorum, Oynadığı Anın Hakkını Verirdi


Büyük transferdi, kimse inkar edemez. Yabancı kontenjanının olduğu ortamda da alınabilecek en iyi yerlilerden biriydi, hatta yerlinin yıldız olanı. Schalke 04, Bayern Münih, Türk Milli Takımı günleri akıllardaydı ve Real Madrid'den geliyordu bu adam. Elbette büyük ücret alacaktı, çok kazanacaktı. Risk diyene anlayış gösteririm, hak da veririm ama yabancı kontenjanında da alınacak risk anlamında daha gözü kara oluyorsunuz. O şartlarda Hamit Altıntop transferi için kötü veya anlamsızdı diyemezsiniz. Ya da sözleşme şartları üzerinden yorum getirmek anlamsız.

İlk sezonunda bu maliyet üzerinden çok konuştuk, performansı da sorgulandı ama bir detay atlandı. Galatasaray'ın o sezon Şampiyonlar Ligi'nde en çok maçın adamı seçilen futbolcusuydu mesela, her büyük maçı da müthiş oynadı. Şanssızlığı direklerdi belki, çok fazla direğe takıldı, gol ve asist sayısı bu anlamda yükselmedi ama o sezon gelen başarılarda gizli kahramandır. Biz başka isimler üzerinde durduk ama Hamit Altıntop gerçeğini ben inkar etmedim.

Kariyeri boyunca sakatlık mevzusuyla çok uğraştı, o da diğer gerçek. Sakatlık konusunda da zirve dönemi Galatasaray'la oldu diyebiliriz. Bu da bizim şanssızlığımız. 2. sezonunda neredeyse hiç oynamadı, bekledik ama dönemedi. 3. sezonunda şans buldu, oynamaya başladı, ilk etapta eleştirildi ama Hamza Hoca ile yükselenler arasındaydı. Melo'nun sakatlığında herkes şampiyonluk gitti moduna girdiğinde Hamit Altıntop sahneye çıktı ve o boşluğu mükemmel doldurdu. Sonrasında Melo döndü, Hamit Altıntop yine sakatlandı ama kazanılan şampiyonlukta payı büyüktür, formayı aldığında büyük oynamıştır. İnkar edilmemeli.

Bu sezona ise sakat girdi, belli ki sakat geçirecek. Yokluğunda da aldığı para üzerinden yorumlar dönüyor, bunun önünde duramayız. Ekonomik sıkıntı derken Hamit Altıntop'un forma giyemediği ortamda takımın en çok kazanan isimlerinden biri olması geçmişin getirisidir. Eboue için de aynısını yaşadık, verilen 4 yıllık kontrat ve düşüşe geçtiği dönemde kadroda bile yoktu ama parasını kazandı. Bu adamlar ancak bu sözleşmelerle geliyorlar, bu yüzden de maddiyat üzerinden yorum yapamam. 
 
Hamit Altıntop'un da son sezonunu yaşadığını düşünüyorum. Sakatlığı yine nüksetmiş, dönüş tarihi uzayacak derken Ocak ayı ortaya atılacak, belki yine iyi dönecek ama onun varlığı üzerinden plan kuramayacağız. Ben keşke olsaydı diyorum, oynadığı anın hakkını verir, kalite, alternatif katardı. Maç sonunda konuşmalarıyla da gündem olurdu. İyi bir futbol aklı olacağı kesin, bu anlamda ilerleyen yıllarda Galatasaray'da kendisini görmek isterdim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir