27 Ekim 2015 Salı

Kevin Grosskreutz, Bence 6 Numara Oynamalı


Ara transfer döneminin Galatasaray adına belirleyici unsuru Grosskreutz'un hangi pozisyonda oynayacağı ile alakalı. Birçok pozisyonda oynayabiliyor, bu durum da ara transfer döneminde transfer stratejisini belirleyecek. Favori pozisyonlar da kanat, orta saha ve sağ bek. İdeal pozisyonu sol açık ama sağ ayaklı bir futbolcu, ön alanda defansif katkı veren bir isim. 
 
Geçiş oyunu dediğimiz, hücumun da savunmaya katkısını sağlayacak isim Grosskreutz olacaktı. Geçen sezon Bruma bu anlamda katkı verdi ama kendisinden beklenti çok farklıydı. Grosskreutz'dan ise beklenti bu olabilir, bu yüzden de sol veya sağ kanatta oynaması kendisi adına daha yakın bir durum. Ama bu durumda Galatasaray'ın iyi bir orta saha alması gerekecektir, orta sahayı sertleştirmek, basan, top kazanan ve agresif düzeyi yüksek bir futbolcu gerekliliği var. 
 
Grosskreutz'u orta sahada da kullanabiliriz, daha önce oynadığı ama istikrarlı bir şekilde görev almadığı bir pozisyon. Özelliklerine bakarak bu çıkarımı yapabiliyoruz. Çok mesafe kat eden, savaşan, top kapan bir isim ki Galatasaray orta sahasının bir diğer sorunu da dikine çıkan bir orta sahanın da olmaması. Melo'nun yokluğunda Hamit Altıntop'u överken bu özellikleriyle ön plana çıkmıştı. Hamit Altıntop, Grosskreutz'a göre futbol aklı daha üst düzeyde bir futbolcu, teknik özellikleri daha yüksek ama Grosskreutz'un mücadelesi, hareketliliği ve temposu da Hamit Altıntop'da yok. Topla da dikine çıkabilen bir isim ki bu özellikleriyle kendisini orta sahada deneyebiliriz. 
 
Sağ bekte de oynayabilir tabii ama ben genç, scout ürünü bir yabancı sağ bek alınması taraftarıyım, Grosskreutz yerine göre sağ bek oynayabilir. Uzun vadede onu o pozisyonda kullanmak büyük fark yaratmaz.

Twitter'da açtığım ankette ise kanatta oynaması daha baskın çıktı. Podolski'yi sola atıp, Grosskreutz'u sağda kullanmak takımı dengeleyecektir ama orta saha transferini gerekli hale getirir. Orta sahaya çekersek, yeni bir kanat oyuncusu almadan da yürümek mümkün, belki Jose Rodriguez'i sağ tarafta deneme vaktimiz gelmiştir.

Fenerbahçe karşısında da Grosskreutz keşke olsaydı dedik, çoğu zorlu maçta olduğu gibi. Ön alanın savunmaya yeterli katkıyı veremediğini gördük, Fenerbahçe stoperlerine basamadık, kanatlar beklerine çok fazla yardım etmedikleri gibi kaptırdıkları her top kontra atak olarak kalemize geri döndü. O dengeyi Grosskreutz sağlayabilirdi.

2 yorum:

  1. orta saha göbeği için osmanlıspor dan ndiaye düşünülebilir.ben klasik dm lerin günümüz futbolunda büyük takımlar için zamanının geçtiğini düşünüyorum.özellikli topla dripling yapan ve hücuma destek veren orta saha göbek oyuncuları fark yaratıyor.şenol güneşin trabzonsporunda colman selçuk oynuyordu.onunçün ndiaye düşünülebilir.

    marsilyada lassana diarrayı izliyorum.harika oynuyor.

    kevin bence sağbek oynar.son dönemde dortmunda da sağbek oynadı.

    denayer chedhu stoper ikilisi tarafındayım hala.

    yasin bu takım için olmazsa olmaz .poldi sağ açıkta kendine gelmeye başladı.

    fener maçındaki olumsuz gibi görünen şey aslında fenerin anti futbolla oyunu çok fazla durdurması.yoksa sahaya çıkan 11 doğruydu.ne zamanki fener yoruldu ve faul yapamaz duruma geldi galatasarayda çarklar işlemeye başladı.yani ilk 60 dakika yasin poldi sneijder kötü oynadı diye bişey yok.

    YanıtlaSil
  2. grosskreutz bence kanatta oynamalı. özellikle Yasin'in tek yönlü oyunu bizi çok zorlamaya başladı. Takımın yaş ortalaması bitr hayli yüksek. dolayısıyla arka arkaya yüksek tempolu maçları kaldırmamız zorlaşıyor. fenerbahçe maçında Benfica maçında olduğu gibi ön taraftan pres desteği ve hücumda hareketlilik, pas opsiyonu yaratma olanağımız olmadı.
    Yasin ilk 11 başladığı maçlarda oyundan çok düşüyor. yediğimiz golde Gökhan'ı takip etmedi ama etmesi lazımdı. bir sonraki benzer pozisyonda da Markoviçi takip etmedi. Sanki kendisinin Dortmundan gitmesine ve uzun süre Anadolu takımlarında patinaj yapmasına sebep olan karakter özelliği ağır basıyor. Galatasaray'a çok şeyler kattı, ama ben oldum havasında gibi. Yasin kendini Olcan Şahan gtibi konumlandırırsa başarılı olur. Bu takımın yıldızı değil ve asla olmayacak. Snayderin özevirisinin yarısını onda göremiyorum. Sanyder yediği onda kasıtlı tekmeye darbeye rağmen ayakta kaldı, sürekli hareket halinde top istedi aldı, oyununun içinde kaldı. Ama Yasin maalesef bunları yapmıyor. Bu gidişle yedekten oyuna giren hamle oyuncusu olma yolunda gidiyor. ve şunun şurasında 8 maç sonra artık grosskreutz gelecek ve orda rakipsiz değil. Onun yapmadığı, yapmaktan hoşlanmadığı herşeyi fazslasıyla yapan bir futbol işçisi geliyor.

    Podolski sola, grosskreutz sağa yerleşir.. Önde Burak arkada şino şeklinde.
    orta saha için hamitin dönüşü, josenin katkısı ile birilkte bu sezon bir şekilde bitirilmeli. galatasaray bu mali durumunda iken orta saha birini alabileceğini sanmıyorum. keşke denayer, carole gibi fransa ligi patentli siyahi, genç, çok koşan bir orta saha bulabilsek. eminim mutlaka vardır fransa liginde.

    hamza hocanın önümüzdeki maçta ciddi bir rotasyona gideceğini düşünüyorum. snayder, carole yok. umut ve sabriyi de kızağa çekip denayer ve burak ile başlamalı. jose ve olcan da ilk 11'de oynayacaktır. emre çolak'ın da sonradan oyuna girmesi muhtemel. hatta baltayı dinlendirmek için semih'le de başlanabilir. eskişehir maçını bu rotasyonlu 11 ile geçersek benfica maçına diri kalırız. benfica maçı bizim gruptaki kader maçımız, beraberlik dahi maalesef yetmiyor. astana'da bıraktığımız 2 puan maalesef bizi bu noktaya getirdi.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir