3 Ekim 2015 Cumartesi

Podolski'den Beklentim Gol Atmasıydı, Atıyor

Podolski'den istediğimi aldım. Performans anlamında sorgulanan bu adamın 7 maçta 4. golü oldu ki şu ana kadar geçen sezonun yüzde 90'ında sağ kanat oynadı. Kendisi adına en alakasız pozisyon ama Podolski'den yana beklentim skor katkısıydı, o da bunu yapıyor. Başakşehir karşısında da maçın iki anahtarından biriydi. Muslera'nın bize getirdiği maçta fişi Podolski çekti. Attığı golden öte, 2. golde yaptıklarıyla.

Sinan Gümüş'ün 11 başlaması, Sneijder ile yarın yeni sözleşme imzalanacağının haberi Galatasaray taraftarının ölü toprağını attı. Maç günü gibi değildi, hepimiz Astana enkazında kaldı. Futbol adına da umutlu konuşamayınca Başakşehir maçına çok fazla odaklandığımızı söyleyemem, taa ki ilk 11'i görüp, Sneijder ile ilgili olan haberi alıncaya kadar.

Kazakistan uzak deplasman, o maçta iyi de oynamadık. Özellikle 2. yarıda orta sahada nasıl ezildiğimizi izledik, Bilal Kısa & Selçuk İnan ikilisiyle olmayacağını görmemiz lazımdı ama Başakşehir karşısında da aynı orta saha vardı. Bilal Kısa oynadığı maçlarda takımın en çok mesafe kat eden futbolcularından biriydi ve bu adam 32 yaşında. Kazakistan dönüşü de yorgunluk doğal, mutlaka Jose Rodriguez tercih edilmeliydi ama anlamadığım şekilde oynatılmadı. Haliyle de Galatasaray'ın orta sahada ayakta duramadığını, Başakşehir'in çok rahat şekilde bizim yarı sahamızı geçtiğini gördük.

Topla oynayan, pas yapan Galatasaray görülebilir ki pas olayında da felaket bir gündü aslında. Geriden top çıkaramadık, kısa pasla çıkamadık. En ufak baskıda uzun top atıldı ve Galatasaray'ın bu durumda da organize olması imkansızdı. Chedjou bu anlamda felaket bir gün geçirdi ki baskıyı yapan isim de Mehmet Batdal. Çok ateşli bir ön alan baskısı da yoktu, rakip kendisini gösterdiği her an Galatasaray'ı hataya zorladı.

Hamza Hamzaoğlu'nun ısrarla orta sahaya hamle yapmaması felaketti. Sinan Gümüş'ü bu maç özelinde övmeyeceğim ama ilk maçıydı, doğal. Kötü olan Yasin Öztekin'di. Bir ara her hatada Yasin Öztekin'in adını duydum, çok top kaybetti, çok top ezdi. Yasin Öztekin'i oyundan alıp Jose Rodriguez ile orta sahayı tutup, daha rahat oynamak mümkündü ama uygulanmadı. Israrla zayıf orta sahaya katlanıldı. Böyle bakınca da bu maçı 2-0 kazanmak gerçekten çok büyük iş.

Başakşehir'in de taktik hatası var. Selçuk İnan ve Bilal Kısa'ya rahat top oynattılar, baskı uygulansa olmayan orta saha daha da dağılacaktı. 2. yarıda da Abdullah Avcı maçı kazanmaya karar verdiğinde ve orta sahada ofansif karaktere büründüğünde risk aldı, Galatasaray da pas yapabildiğinde ve geriden çıkmayı başardığında oynuyor. Yalçın Ayhan, Bekir İrtegün ve Volkan Babacan hattı hataya müsaitti, o baskıyı biz uygulamadık mesela. 2. yarıda Galatasaray ileri çıktığında o baskıyı biraz gösterince hücumda kaldı, bir şekilde golleri buldu. 

Umut Bulut'u böyle kullandığınızda doğru oluyor, 11'de değil, 70'den sonra gol arıyorsanız kaos yaratması için, skoru tutmak istiyorsanız baskı yaratmak adına oyuna soktuğunuzda katkı veriyor. 2. golü bulan isimdi, kaçırıyordu belki ama ölümüne baskı işe yarıyor. Dediğim gibi, Başakşehir savunmasını hataya zorlayabilirdik, hiç diş göstermedik. 70'den sonra bu uygulandığında sonuç geldi.

Tabii Muslera'nın dönüşü olmasa bunları konuşmuyorduk bile, ilk yarının sonlarında yaptığı kurtarış geri döndüğünün alameti. Geriyi o tuttu, hücumda da Podolski sorumluluk alınca sonuç geldi. Burak Yılmaz'ın yokluğunda benim forvetim Podolski. Burak Yılmaz'ın varlığında da tartışırız bunu. Bugün daha serbest oynadı, pas alışverişi, servis yapması etkiliydi ki Umut Bulut oyuna girdikten sonra sorumluluk almaya, dikine oynamaya çalıştı. Çok güçlü. Formasından çekiliyor, rakip sırtına çıkıyor ama o topla gitmeye devam ediyor. 2. golün hazırlanışı da böyleydi ki bunu 1-2 kez daha denedi.

Carole'ye artıyı sonra çizeriz ki sol kanadı tek başına mükemmel kullandı. Denayer de ilk yarıda çok denedi ama sakatlık sorunu ortaya çıktı. Yoksa bekler çalışıyor, Carole'den fazlasıyla yararlanıyoruz. Oyun geneline baktığımızda ise kötü oynamaya devam ediyoruz. Önümüzde Milli ara var, Hamza Hoca'nın bir çare bulması gerekecek. Orta sahaya yazacağı ilk ismin Jose Rodriguez olmasıyla birlikte Chedjou'yu orta sahaya mı çeker yoksa üçlü orta saha mı yazar bilemem. Bu orta saha ile gitmeyeceği kesin. Basit görünen herhangi bir maçta bile puan kaybı kaçınılmaz.

8 yorum:

  1. İkinci yarıya Yasin > Jose değişikliği ile başlasaydık bu seferde ileride çoğalamaz olduk bu değişiklik takımı geriye yasladı yazacaktın mesela ki geriye yaslanmayı bilmeyen bir Galatasaray var. Skor da değişik olurdu o tarz bir sistem değişiminde...
    İleride baskı yapamadık diyorsun baskı istiyordu bu maça kadar hoca Umut'u tercih ediyordu ama o zamanda nasıl bir eleştiri yaptığını gördük.
    Amacım seni kırmak falan değil tüm medyanın Galatasaray'ı linç etme uğraşında olduğu yönetimin hocayı yalnız bırakması falan derken bu tarz göreceli düşünceler sunarken daha tedbirli olmanı temenni ediyorum sadece. Herkesin hataları var hocalarda yapıyor ama Hamza hoca hatalarından ders alan bir teknik adam her geçen gün tecrübe kazanıyor daha Şampiyonlar Liginde 3. maçını oynadı. Biraz süre tanınmalı görüşündeyim. Hamza hocayı seversin onuda bilyorum ama lig için konuşayım azcık şanslı olsaydık çıkardığı kadrolar bugün hiç eleştirilmiyor bile olacaktı. Şu haftaya kadar azcık şansla puan kaybı yapmadan gelebilirdik.

    Sadece bir tane Galatasaray var kenetlenelim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç alakası yok, Jose'yi Astana maçında izledik. Dikine nasıl oynadığını, hücumda nasıl aradığını gördük. Geriye yaslanmakla hiç alakası yok. Aksine ön alanda baskı daha da kuvvetlenecekti. Yasin hücumda tutamadı takımı ki her topu kaptırdı, ezdi. Baskı anlamında zaten yok.

      Sil
    2. Joseyi alsada bu sefer niye yasin çıktı muhhabeti olacakti. Ayrıca Astana İle Bskhsr aynı takım değil.

      Sil
  2. berbat bir futbol.oyunu seyirci kadar seyredemeyen bir hoca.pas yapmayi,top tutmayi beceremeyen,formanin hakkini veremeyen bir yigin futbolcu! toplulugu.doka ve mossoro cok daha once girmis olsa gecen seneki skordan da vahim olabilirdi durum.bilale 90 dakika nasil dayanilir anlamis degilum.hem yorgun hem sari karti var hem de el freni.selcuk cok durgun.carole yetersiz,yasin kotuye gidiyor..ruh yok.sanki hazirlik maci seyrediyormusum gibi geliyor.atilan gole dahi sevinemiyorum.kulube çöp..hic ama hic iyiye gitmiyor takim..

    YanıtlaSil
  3. hocaya sabretmeli dusuncesine gelirsek..hoca yalniz,hoca caresiz..kabul ediyorum.fakat oyuncu tercihleri gercekten hatali.osmanlispor macinda skor 2-1 iken Burak'i almasi akil alir gibi degil.aciklamasi ise gulunecek cinsten."defansif anlamda katki veremedi" dedi..skor 2-1 iken ne defansif katkisi hocam.joseyi at. madrid macinda ve buaksam dusunmemesi de cok garip..tamam yasin ezdi de ezdi.ama tut yasini.al bilali yanina..sariyi da yedi.hem de epey yoruldu.jose kulubenin en etkili ismi.ama oyuna giremiyor..hocanin bu ve benzeri ciddi yanlislari devam ederse malesef taraftar da arkasinda durmaz.kendis sonunu hazirlar.benfica ve fener maclari sanirim hocanin kaderini belirleyecek..

    YanıtlaSil
  4. poldi yi ilk kez beğendim.futbolda kanat açık oyuncular için olmazsa olmaz iki özellik aranır.forvetleşmek ve topla dripling.poldi iki özelliğinide kullandı bu maçta.

    topla dripling defansın dengesini bozan birşey.sağ açıktan içe doğru dripling yapması kafamdaki ideal 11 i şekillendirmeye yetti.solda yasin sağda poldi ortada sneijder.net

    forvet umut yada burak farketmez.

    bilal de ısrar etmesini hala anlamış değilim hamza hoca nın.jose selçuk tur orta göbek.

    YanıtlaSil
  5. o değilde forvete gignac ı alaydık harika olurdu bence.hücum açısından bence tek eksik gignac tipi santrafor.

    yasin-sneijder-poldi-gignac durdurulması zor dörtlü olurdu.

    YanıtlaSil
  6. ligin ikinci yarısında kevin gross kadroya girecek.buda yeni bir defans dörtlüsü demek.

    sağbek kevin. solbek carole stoperler denayer ve chedju.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir