28 Kasım 2015 Cumartesi

Devre Arası Bruma'nın Dönmesini İsterdim


Real Sociedad günlerinin çok parlak geçtiğini söyleyemem. Hazırlık maçlarında iyiydi oysa, olacak galiba derken sezon içerisinde aynı etkiyi gösteremedi. Kulübeye de hapsoldu, daha çok enerji aradıkları dakikalarda Bruma'ya başvuruyorlar, Barcelona karşısında olduğu gibi. 80. dakikada oyuna girdikten sonra enerji ve tempo getirdi. 4 şutu var bu dakikalarda ve etki yarattı ama bu etkiyi istikrara dökemediği için Sociedad'ın Bruma'nın opsiyonunu kullanmaz. 

Bruma şu an İspanya'da ne öğrense Galatasaray'ın kazancı olacak, gelecek sezon takımda göreceğimizi düşünüyorum. Mustafa Denizli'nin de Bruma'yı istediği haberleri var, hatta devre arasında görmek istemiş de bu imkansız bir şey. Galatasaray'ın kiralama ücretinin yarısını iade etmesi gerekecek, o da Sociedad kabul ederse ya da Galatasaray böyle bir rakamı ödemeyi göze alırsa. Futbolcunun yıllık ücretini zaten biz karşılıyoruz ki anlamadığım nokta da bu zaten. Kazanç nerede, bu mu Galatasaray'ın menfaati. 

Bruma & Galatasaray konusuna dönecek olursak aklıma şöyle bir tablo geldi. Kafamda hemen bir hücum dörtlüsü kurdum;

Bruma, Sneijder, Grosskreutz
Podolski

Hamza Hoca döneminde Bruma'nın gelişme gösterdiğini düşünüyordum ama farklı bir yönde etki yaratmıştı. Aynı durumu Telles için de yazabiliriz ki defansif karaktere doğru yönelen bir gelişim. Telles'in Brezilya günlerinde ofansif bir bek olduğunu biliyoruz, Bruma'nın da beklenen etkisi haliyle hücum yönünde. Galatasaray'da eleştirilme nedeni de tabela yapamamasıydı.

Sakatlık onu geriye attı ve hala geri getirmiş değil ama geçen sezon yavaş yavaş o izleri atıyordu. Baskılı bir isim olmuştu, önde iyi basıyor, kanadını iyi kapatıyordu. Sabri Sarıoğlu bunun ekmeğini çok yedi mesela, hücuma çıktığında savunma eksiklerinin meydana çıkmamasının nedeni Bruma'dır. Ama şans vermesine rağmen ısrar etmedi Hamza Hoca, 11 istikrarı olmadı, kritik maçlarda o güveni Bruma'ya sağlamadı ve Bruma'nın ayrılmak istemesinin nedeni de bu. Yine de gelişim sağladı, en azından ayakları yere bastı, bekli beklenen etki bu değildi ama defansif anlamda iyi işler yaptı.

Şu hücumu da düşününce heyecanlandım. Büyük resimde bir orta saha hamlesi, kulübeye iyi bir pivot santrafor ve sağ bek ile birlikte gençleşen de bir Galatasaray olabilirdi. Grosskreutz zaten savunma kimliğiyle öne çıkan bir hücum oyuncusu, yapacağı baskı hücumda çok kıymetli. Bruma da bu yönde gelişim sağlayınca Galatasaray'ın hücumda amansız baskı kurabilen bir takıma dönüşebileceğini düşünüyorum. Bu ikili yer de değiştirebilir, Bruma'yı içe kat eden futbolcu gibi de kullanabiliriz. İyi bir orta sahayla da birlikte sağlam bir yapı olurdu, Sneijder sınırsız özgürlük kazanırdı ki Podolski'nin gol özelliği zaten ortada.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir