9 Kasım 2015 Pazartesi

Galatasaray'ın Böyle Bir Lüksü Yok


Şu an Dünya sıralamasında Belçika 1. sırada. Müthiş bir jenerasyonları var, bana sorarsanız Avrupa Şampiyonası'nın da favorisi onlar ve alttan gelmeye devam ediyor. Belki de Dünya'nın en heyecan verici futbol kültürlerinden biri oldular ve Jason Denayer de o kültürün büyük ümit beslediği isimlerden biri. 

Manchester City bu adamın üzerine titriyor, yeni Kompany diyorlar ve aslında stoper olmasına ama Galatasaray'da sağ bek oynamak zorunda kalmasına rağmen Belçika Milli Takım'ına stoper kontenjanından seçilmeye devam ediyor. Bu da kalite ve potansiyelini kanıtlar zaten. Peki sonuç ne, bu adam Galatasaray'da 4. stoper alternatifi. 

Daha kötüsü de sadece sağ bek gibi düşünülmeye, onda da Sabri Sarıoğlu'nun arkasında kalmaya mahkum. Rizespor karşısında inanamadım, bizim aldığımız hücum riskinin sonucunda, rakibin kontra ataklarla bizi zorlayacağı o kadar barizdi ki. Hakan Balta sakatlığı sonrası Semih Kaya'yı oyuna aldık, bu hamlenin açıklaması yok. 

Chedjou zaten formsuz, yanında Semih Kaya'yı da bulunca ekstra formsuz. Semih Kaya zaten düşüşte, Kweuke'yle falan mücadele edecek durumu yok. Biz ise Avrupa'nın en hızlı stoperlerinden olan Denayer'i oyuna almıyoruz, kendisini sadece sağ bek olarak görüp, orada da oynatmıyoruz. 

Bunun açıklaması veya tarifi yok, Galatasaray'ın da böyle bir lüks hakkı olamaz. Paramız olsa dahi alamayacağımız bir değer olan Jason Denayer'i kaçıncı alternatif olarak görüyoruz?

2 yorum:

  1. Bu maç son destekçilerinden senide kaybetti sanki HH şunu kabul etmek lazım dışarıdan yorum yapmak gerçekten kolay fakat bu artık gözden kaçtı yok şu kadar doğrusu var ona sayalımı geçti o kadar çok hata ve o kadar çok şunu söyle yapsana bunu böyle yapsanaya döndü ki bu artık net kötü hocalıktır dahada beteri adaletsiz ve bağnaz bir hocalıktır. Bazı oyuncular yeter lan sırtımızdan geçindiğin sorumluluk sorumluluk nereye kadar diyip biraz salarsa ( Sneijder, Selçuk, Chedjou, Muslera bu sene Lukas ) bu maç ciddi ciddi HH nin tabutuna çakılan son çivilerden biri olur. Bu noktadan sonrada başarılı olunsa bile ki bu futbol oynayacağımız anlamınada gelmiyor sadece iyi sonuçlar gelmesi anlamında söylüyorum şu ana kadar olduğu gibi bazı oyuncuların extra sorumluluk almasından olacaktır. Bir takım gram futbol oynamaz mı bir takım zerre ileri gitmez mi lanet olsun böyle hocalığada böyle Galatasaray ın evladı ayaklarınada.

    YanıtlaSil
  2. Stoper olarak alınan Denayer bu takımda Sabri ye alternatif sağbek , Semih Kaya dan da sonra tercih edilen 3.stoper olarak düşünülüyorsa bu takımda çok ciddi teknik adam sorunu var demekdir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir