21 Kasım 2015 Cumartesi

Galatasaray'ın Planı Nedir?


Sıra Taffarel'i eleştirmeye mi geldi ya da bu maç eleştirilecek isim Taffarel midir? Yoksa plansız, programsız şekilde teknik direktörünü kovan yönetime mi ihale kesilmelidir? 

Böyle durumlarda futbolcu sorumluluk alır, karakter gösterir. Ağabeyler dediğimiz kesim saha içerisinde teknik direktörlük yaparlar. Taffarel ısrarla bağırıyor, ben kaleci hocasıyım diye. Kenarda olması bir görüntüdür, o da bu görüntüyü verdi. 

Çıkan 11 de taraftar 11'iydi. Jose Rodriguez, Denayer gibi isimler taraftarın gözdeleri, oynaması gereken futbolculardı. Hamza Hamzaoğlu'nu bu noktada hep eleştirdik. Sabri Sarıoğlu ve Semih Kaya'yı Denayer'in önünde görmesi, Jose Rodriguez'i iyi oynarken kesmesi ve bir daha yüzüne bakmaması gibi. Chedjou'nun sakatlığı olmasaydı bu maçta 11 başlardı, Koray Günter için ise cesaret gösterilememesi doğal. Semih Kaya dışında bakınca taraftar 11'idir bu ve genel hatlarıyla da doğrudur. 

Ucuz penaltı, leş savunma, kaleciyle karşı karşıya 2 tane net gol kaçıran forvet, bağıra bağıra geliyorum diyen puan kaybı ve sıra dışı maçların kahramanı olan Galatasaray. Maçın özetini böyle çıkardım. Rizespor maçının hikayesi biraz daha başkaydı ama sıra dışı bir maç izledik. Antalyaspor maçının da hikayesini başka anlatabiliriz ama sıra dışı olduğu konusunda herkes aynı düşünüyor ve bu sıra dışı maçları sürekli Galatasaray'ın yaşamasından da nefret ediyorum.

Rizespor maçında da etkili bir hücum ve erken golle başlamıştık. Antalyaspor karşısında da olan bu. Sıkıntı ise golden sonra başlıyor, savunamıyor diye ısrarla yazdığım Galatasaray'ın yine savunmaya çalışarak skoru korumayı düşündüğünü gördük. Tempoyu düşürelim, top bizde kalsın mantığı ama Sneijder dışında pas yapabilen bir futbolcumuz yoktu. Selçuk İnan da kötü günündeydi, Jose Rodriguez'in de kritik top kayıpları büyük handikap yarattı.

Jose Rodriguez'e paragraf açmak lazım. Sezon başında iyi oynadığı bir dönem vardı ama kesildi, haftalarca forma yüzü göremedi, 18'e dahi alınmadığı zamanlar oldu. Şimdi formayı aldığında da büyük bir etki bekliyoruz ve bahsettiğimiz adam çok genç. Oynayarak büyüyecek, tecrübe kazanacak, potansiyelini parlatacak. Maça iyi başladı, dikine çıkarak etki yarattı ve büyük keyif alıyordum ama pas hataları oyununu fazlasıyla baltaladı, 2. yarıda da oyundan tamamen düştü. Bu işin hücum tarafı, bir de savunma kısmı var. Kazandığı top sayısı, ikili mücadelelerde başarısı gibi. Orta sahada defansif aksiyon beklediğiniz bir futbolcuda öncelikleriniz nelerdir? Keşke o top kayıpları olmasaydı ama kalitesini attırdığı golde gösterdiğini düşünüyorum. Bu tepkiler, yuhalamalar çok yanlış.

Burak Yılmaz'ın da en çekilmez hali, sadece savunma arkasına koşu düşündüğü zamanlar. Top tutmak yok, orta sahaya kadar gelip pas aksiyonuna katılmak yok, hava hakimiyeti gibi şeyleri zaten yazmıyorum. İyi olan bitiriciliği vardı, artık o da yok. 2 tane kaleciyle karşı karşıya çıkardı. İlkinde 2-0, ikincisinde 3-1'i bulmak ve maçı bitirmek mümkündü. Burak Yılmaz bunu düşünüyordu ama Galatasaray da buna odaklı oynadı, Burak Yılmaz'ı kaçırayım düşüncesi. Hücumun ana planı bu olursa neyi kazanmayı bekliyorsunuz? Bu adam zaten formsuz, kötü durumda. 2 maçta toplamda 6 gol attın ama sahanın en kötüsü Burak Yılmaz. 

Sneijder odaklı oynamak, Yasin Öztekin ve Podolski'yi de işin içerisine sokmak gerekiyor diye düşünüyordum ama herhangi bir hücum planından bahsetmek güç. Aynı şekilde savunma planı da yok, en büyük sorun da buradan gelmekte. Israrla öne geçen ama bunu koruyamayan bir Galatasaray. Hakan Balta dahil olmak üzere herkes kötü durumda. Semih Kaya bu işin zirvesi, diğer isimleri de arkasından yazarız. Son dakikalarda skoru koruyamıyoruz ve geri düşüyoruz, 2 maçta 6 gol attık ama 7 de gol yedik. Sıra dışı maçlar oynadığımız doğrudur da bunun zeminini hazırlayan yine sahadaki futbolcular.

Herkes benliğini yitirmiş gibi, öz güven kaybı büyük. Beşiktaş'ın kazanması durumunda da fark 7 derken sorulması gereken soru şu. Hala günü kurtarmaya çalışmak mı yoksa bu sezonu defa edebilip, yeniden yapılanmak mı? Bunun içini açarız, yeniden yapılanmanın kolay olmadığını biliyorum ama bu takımın iyi bir plana ihtiyacı var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir