22 Kasım 2015 Pazar

Genç Futbolcuyu Kazanmak Son 5-10 Dakikalardan Değil, İlk 11 Israrından Geçiyor


Jose Rodriguez konusunu biraz daha açayım. Konuşulması gerektiğini düşünüyorum. İlk etapta şunu söyleyelim, Jose Rodriguez'in iyi oynadığı bir dönem vardı, Real Madrid maçıyla başlayan. O dönem Bilal Kısa'nın ailevi nedenlerden dolayı forma giymediğini belirtmek lazım ve Jose Rodriguez'in görüntüsü iyiydi, gelecek güzel dedirtiyordu. 

Sonrasında Selçuk İnan'ın cezalı olduğu dönem oldu, Jose Rodriguez yine iyi görüntü verdi ama Selçuk İnan & Bilal Kısa birlikte oynamaya başladığında Jose Rodriguez bir daha forma göremez oldu, 18'e dahi alınmadığı maçlar vardı.

Kolay değil, büyük bir aranın ardından tekrar forma şansı bulmaya başlıyorsunuz. Rizespor maçında oyuna girdiğinde Selçuk İnan'ın sakatlığı sonrası takımın tüm ahengi değişti, Jose Rodriguez'e faturayı çıkaramam. Hücum diyerek, ölümüne hücum edecek bir 11 sahaya süren Hamza Hoca'nın Bilal Kısa yerine Jose Rodriguez'i orada oyuna alması hataydı mesela, toparlanması da uzun sürdü. Antalyaspor karşısında ise 11 başlaması doğru ama yukarıda da söyledim, bu kadar büyük aralığın ardından formayı bulduğunuzda direkt etki etmeniz zor.

Genç bir futbolcu, geleceği olduğundan bahsediyoruz, şahsım adına konuşursam da umutlu olduğum bir isim. Antalyaspor karşısında yaptıklarına bakarsak, işin defansif kısmını iyi kurtardığını görürüz ki oynama nedeni de bu. İkili mücadeleler kazandı, iyi top kaptı. Hatası ise basit oynamamaktan gelmekte, sürekli dikine oynamak istiyor, basit düşünmüyor. Dikine oynadığında da etkili ama kritik noktalarda çok fazla pas hatası yapabiliyor. Bu da zamanla aşılabilecek, ısrar edildikçe düzelebilecek bir nokta.

Genç futbolcuyu kazanmanızın yolu 11 ısrarından geçiyor, maçların son 5-10 dakikasında oyuna sokarak değil. Jose Rodriguez konusunda ısrar edilmelidir, Podolski'ye attırdığı gol de potansiyelinin göstergesi ama yuhalanması büyük bir öz güven kaybı. O yuhalanmaların arasında asisti yapması önemliydi ama ceza niyetine golün hemen ardından oyundan çıktı. Öz güven hanesine bir eksi daha. 

Sahada oynayan futbolcuyu, maç içerisinde yuhalamak olayını bırakmamız gerekiyor. Yıllardan bu yana aynı tablo, taraftar profili değişmiyor. Maç içerisinde onu yuhalamak sizi daha iyi kılmayacak, maç devam ediyor. Özellikle de genç bir futbolcuyu kaybetme yolunda adımlar atmak Galatasaray'ın ne kadar işine gelir bilemem. 

Umarım toparlar, çok takmamıştır. Sneijder yine karakter gösterdi, golün ardından Jose Rodriguez oyundan çıkarken yanına gitti ve taraftara onu gösterdi..

1 yorum:

  1. Rodrigez , Denayer gibi gelişime açık futbolcular Türkiye ye gelmekle çok büyük hata yapıyorlar. Türkiye ligi futbol kültürü olmayan, sadece skora odaklı taraftar topluluğuna sahip. Rodrigez iki maçta pas hatası yaptı, gole sebep oldu, akebinde ilk top ayağına değdiğinde yuhalandı.Ama bu taraftar G.Saray ın yediği gollerin % 90 nın da bireysel hatası olan Semih Kaya ya aynı muamaleleyi yapmaz.90 dakika boyunca sahada olumlu tek bir hareket yapmayan gamsız vurdum duymaz Burak Yılmaz a ses çıkarmaz.Rodrigez bu pas hatalarını İngiltere , İspanya da yapsa taraftar asla yuhalamaz.Oyundan çıkarken ıslıklamaz.Çünkü Rodrigez in kendisi gibi tuttuğu takımın bir parçası olduğunu bilir.Genç dir hata yapar, önemli olan hata yapan futbolcuyu kazanmak.Rodrigez o moral bozukluğunda birçok futbolcunun yapamadığı klas hareketlerle Podolski ye golü attırdı.Buna rağmen ıslıklanınca tv karşısında lanet olsun dedim böyle takım taraftarlığına..Bize Rodrigez,Denyaer ler gerekmiyor.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir