18 Kasım 2015 Çarşamba

Olan Oldu, Hamza Hamzaoğlu İyi Bir Teşekkürü Hak Ediyor


Bilgisayarda FM'ye dalmışım, sonra bir ara twitter'a bakayım dedim. Hamza Hamzaoğlu'yla yolların ayrıldığı yazıyordu ve ilk etapta ihtimal vermedim. Aklımın gittiği yer "acaba bir hack oyunu mu?" oldu. Hiç ihtimal vermiyordum, benim beklemediğim bir gelişmeydi. 

Astana beraberliği sonrasında o rapor mevzuları doğduğunda böyle bu ayrılığı bekledim, nedeni de Hamza Hoca'nın açıklaması vardı. "En ufak bir ima dahi hissetsem görevimi bırakırım" demişti, o rapor mevzusu da bir imadan fazlasıydı. 

Özet olarak, Astana beraberliğinden bu yana yaşanan bir süreç var. Astana deplasmanı sarstı, Rizespor yenilgisi ise yıkımın resmiydi. Mutlaka bir altyapısı vardır, konu sadece dün yapılan açıklamalar değil. Hamza Hoca'nın medya önünde yanlış konuştuğunu, iletişim danışmanı olması gerektiğini, bu yanlış konuşmalar yüzünden taraftar desteğini kaybettiğini hep söyledim.

Dün yaptığı açıklamalar yeni değil, yaz döneminden bu yana var bu. Futbolcumu koruyayım derken çoğu açıklaması talihsiz noktalara geldi, Sabri Sarıoğlu benim doğrum derken stoper Denayer'in sağ bek oynaması, Umut Bulut'u överken ve futbolcumu koruyorum izlenimi vermek isterken, aslında diğer futbolcuları kötü göstermesi gibi. Bu açıklamalarda da ısrar etti, sosyal medyanın etkisinde kalmıyorum dedi ama fazlasıyla etkisinde kaldı, her açıklaması bir öncesine göre daha sertti, 3 kupa vurgusunu ısrarla yapmaya başladı ki "ben yaptım, ben kazandım" söylemini çok kullandı ve bu ayrılığı yaşadık.

Bülent Timurlenk doğru söyledi, Galatasaray Osmanlı gibidir. Hükümdarlar tahttan indirir, şehzadelerini boğar. Fatih Terim hükümdardı, tahttan indirildi. Hamza Hamzaoğlu ise şehzadesiydi, bir şehzade daha boğuldu.

Hamza Hamzaoğlu başarılı bir teknik adamdır, Galatasaray kariyeri de son derece başarılı geçmiştir. Geçen sezon, herkes kafa olarak bitmiş, bir anlamda enkaza yürüyen bir Galatasaray varken o takımı almış ve önce şampiyonluğa inandırmış, sonra şampiyon yapmıştır. Bunu yaparken de tek bir transfer yapmadı, o takımı kendisi kurmadı. Bunun üzerine kazanılan Türkiye Kupası, Süper Kupa. Bunlar önemli başarılar, en son bu üç kupayı kazanan teknik direktör kimdi mesela?

Prandelli giderken çok puan farkı yoktu diyebilirsiniz ama Prandelli devam etseydi daha iyiye gideceğimizin garantisini veremezsiniz. Kafa olarak kim inanıyordu, herkesin odaklandığı nokta gitmesi gerektiğiydi ve gitti. Hamza Hamzaoğlu'na ise ilk etapta soğuk baktık, ön yargılı yaklaştık. Önce bu yargıları kırdı, sonra başarıyı getirdi, devamında ise yeniden ön yargıyı yarattı.

Galatasaray yönetimi başarısız, bunu ısrarla söylüyorum. Bu yönetimin futbol aklı kim mesela, neye göre karar alınıyor. Grosskreutz transferini bitiremedi bu adamlar, şimdi teknik direktör kovup yeni teknik direktör arıyorlar. Mesela Hamza Hamzaoğlu'nun gitmesi, kalması değil. Zamanı gelir, herkesin vadesi dolar ama bu kararları kimin aldığı, bizleri nasıl bir geleceğin beklediği sorusuna bir cevap yok.

Hamza Hamzaoğlu'nun en büyük hatası bu yönetime kol kanat germek ve her hatayı, yanlışı üstlenmeye çalışması. Gerek yoktu, bu yönetimin ipiyle kuyuya indiğinde sonucu bu olur. Aynı şey yeni gelecek teknik direktör için de geçerli. 

Diğer hatası da medya. Çok konuştu, çok büyük bilgi kirliliği doğdu. Sonra o bilgi kirliliğinin altından da kalkamadı. Son dönemde ise agresif bir hal kazanması, söylemlerinin sertleşmesi, kendi yarattığı tüm doğruları unutması. Kendi sonunu hazırladı, açıklaması bu aslında. 

Üzüldüm. Hamza Hoca bir teşekkürü hak ediyor bence, kazandığı başarı fazlasıyla büyük. Arkaya baktığımızda güzel başarılar var, biraz zaman geçtikten sonra bunu daha iyi anlayacağız. Umarım Galatasaray adına hayırlısı olmuştur, diyecek çok fazla şey yok.

Yeni teknik direktöre gelirsek, ne istediğimize bağlı bir durum. Şampiyonluk yarışında devam mı etmek yoksa yeni bir yapı mı kursak düşüncesi. Geçen sezon Hamza Hoca'nın geliş nedeni şampiyonluk yarışında devam etmekti, yine aynısı olacaktır. Sağlam bir yapı hep hayal ama bu konuda ısrar eden yok. Geçmişte de örneklerini gördüğümüz gibi. Yarış içerisinde kalmanın da tek yolu var ki o da Mustafa Denizli'den geçecek. Bakalım neler olacak, detaylar netleştiğinde daha sağlıklı kelimeler kullanırız.

10 yorum:

  1. Daha önceki gün yazmıştım bakalım ne zaman toslayacak diye. Birgün sürdü sadece ve yollar ayrıldı. Ben bu ayrılışta yönetimi suçlu bulmuyorum. Çünkü Hamza hoca kendi kendine yaptı. Diline sahip olamadı. Medyayı kullanamadı süreki anlamsız açıklamalar yaptı kendi sonunu hazırladı. Bundan kim gelecek ona bakmak lazım. Benim tercihim Tugay Kerimoğlu olurdu. Yıllardır birçok teknik adamın arkasında sakin bir şekilde durdu. Ben başaracagına inanıyorum. Bakalım Kim giyecek Bu gömleği...

    YanıtlaSil
  2. Hamza asla bunu haketmedi bu yönetime fazla bir adamdı Allah yolunu açık etsin güzel adam tekrar görüşmek dileğiyle ve buna inancım tam hamza tekrar bu takımda görev alacak aklı başında ego düşkünü olmayan bir yönetimle inş . Adam sen transfer yapamadın diye umut üzerinden tüm camiani esir almaya uğraşıyor Hamza da buna karşı çıkıyor umut adına verdiği demece kırılan üzülen kişisel algılayan tek oyuncu yoktur ama sen medyanın veryansini ile takımı hiçe saydı mavali oku seni biliyoruz güzel adam tekrar görüşmek üzere

    YanıtlaSil
  3. Bence sıkıntı da burada yatıyor. Yani Hamzaoğlu'nun gidişine bir neden aramak. Hiçbir planı, projesi olmayan 1 yıl sonrasını dahi göremeyen kulüplere sahibiz. Terim'in gidişi, Prandelli'nin gelişi ve gidişi, şimdiki yaşanan ve pek tabii süreci 90'ların başına değin götürebiliriz. Galatasaray her şeye rağmen kendi evladına şans veren ve onu bünyesinde daha uzun süre tutabilen bir kulüp ancak kulüple bağların kopması noktasında diğerleriyle aynı noktaya iniveriyor. Bu çok acı ve taraftarın buna değil de işte şöyle başarısızdı, işte çenesi çok çıkıyordulara takılması daha da acı.

    YanıtlaSil
  4. Herkes Hamza hoca nın medya ya verdiği demeçlerin yanlışlığından bahsediyor. Bir an bu demeçlerin F.Terim tarafından verildiğini düşünün.. içimizden kaç kişi yadırgardı F.Terim i. Kim bu demeçler için F.Terim eleştirirdi. Tabiki hiç kimse. Peki Hamza hoca olunca ne değişiyor. Biz ön yargılı toplumuz. Hamza hoca içimizden biriydi.Mütevazi ego su olmayan halk çocuğuydu. Başarılı da olmuşdu.Onun başarısı Türk hocaların geleceği için çok ama çok önemliydi.Ama burası Türkiye . İnsan yeme makinesi. İstikrar,sabır, bizde kabul görmeyen kavramlar. G.Saray tarihi iki vefasızlığı asla unutmayacak. Birisi son derece zor ekonomik koşullarda takımı şampiyon yapan Lucescu nun gönderilmesi diğeri de benzer koşullar da takıma 10 ayda 3 kupa kazandıran Hamza hoca nın gönderilmesi.Bu anlayışla başarı sağlanması ancak 40 yılda bir mucizeyle olur .Geçen sene bu mucize yaşandı.

    YanıtlaSil
  5. hamza hoca kötü bir teknik adamdı.net

    iyi teknik adam oynattığı futbolla olur.bakınız şenol güneş.3 kupayı bence muslera-sneijder-yasin-burak dörtlüsü kazandırmıştır.

    hani teknik adam takımı denir ya işte hamza teknik adam takımı yaratamadı.futbolcular başrol aldılar

    YanıtlaSil
  6. dursun özbek yönetiminin şu ana kadarki yaptığı en doğru iş hamza hamzaoğlunu kovmak oldu.
    1 yıl beklenildi düzgün futbol oynatmak için.olmadı.yapamadı hamza.skorlar falan hikaye.

    YanıtlaSil
  7. uzun zamandan beri galatasaraydaki en güzel haberi dün aldım.umarım doğru bir teknik adam tercih edilir.

    YanıtlaSil
  8. hamza hoca varken basın toplantılarını bile izlemek istemiyordum.devamlı ağlak bir ifade ve devamlı sızlanma.bir tane gür sesle meydan okuduğunu görmedim rakiplere.oynattığı futbolda mızmızdı.umarım mustafa denizli gelir.şu an için en ideal isim.

    YanıtlaSil
  9. hamza hoca bir futbol takımının teknik adamı değilde bir yardım vakfının genel başkanı gibi adeta.futboll bir oyun ve bu sektör eğlence sektörü.devamlı ağlak bir ifade ve sızlanma durumu var.espirisini kaybetmiş bir insan izlenemi uyandırdı.

    YanıtlaSil
  10. lucian favre teknik direktör yardımcısıda tayfun korkut olsa süper olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir