9 Kasım 2015 Pazartesi

Sinan Gümüş'ün Hakkı Verilmedi, Verilmiyor


Jose Rodriguez'i ele alalım. Melo'nun ani gidişi sonrasında forma ona kaldı, o ara çok fazla şans buldu ve bu adamın geleceği var dediğimiz dönem de o zamanlara gelir. Sonrasında Bilal Kısa döndü, Selçuk İnan'ın cezası bitti derken Jose Rodriguez'in yüzüne bakılmaz oldu. 

Oysa o sürede ligin en çok top çalan ismiydi, çok konuşulmadı. Son olarak, Selçuk İnan'ın sakatlığı sonrası Rizespor maçında oyuna girdi ve beklentiyi doğal olarak karşılayamadı, kötü yorumlar yapıldı. Doğal değil mi, unuttuğunuz, birçok maçta şans vermediğiniz bir isimden bir anda kurtarıcı yaratmaya çalışmak.

Sinan Gümüş de o hesap. Geçen sezonu bir kenara bırakıyorum, yeni dönemi konuşalım. Bruma'nın ayrılığı sonrasında Hamza Hoca'nın söylemi dün gibi aklımda, "Bruma'yı biraz da Sinan Gümüş'e güvenerek gönderdik, o şansı Sinan Gümüş'e vereceğim" dedi. Peki sizce şans verdi mi? Benim cevabım hayır ve buna evet diyenleri de anlayamıyorum. 

Jose Rodriguez konusuyla aynı. Sinan Gümüş'den de kurtarıcı yapmaya çalışıldı ve bir futbolcu böyle kazanılmaz, imkansız. Bu sezon ligde 6 maçta şans buldu, 151 dakika sahada kaldı. Şampiyonlar Ligi'nde ise 2 maç, 28 dakika sahadaydı ve Astana maçında atılan gole kendi kalelerine olsa bile Sinan Gümüş asisti diyebiliriz. Sadece Başakşehir maçında 11 oynadı ve Eskişehirspor maçında rahat bir ortamda oyuna girdi. Diğer tercihler hep kurtarıcı rolündeydi, doğal olarak yapamadı.

Sürekli şans bulan bir isim değil. Oynatmayıp, sonra hadi kurtarıcı ol demek biraz haksızlık oluyor. Yasin Öztekin'in felaket oynadığı ama ısrarla 11 kullanıldığı ortamda Sinan Gümüş'e 11 imkanı tanınmadı mesela. Siz futbolcuyu rotasyonun içerisine ya her maçta oyuna alarak sokarsınız ya da 11 şansını daha sık vererek. Benim gözümde Sinan Gümüş doğru zamanda şans bulmadı, bu yüzden de şans bulduğu zor anlarda gösterdiği kötü performans hükümsüz. 

Üstelik bu adamı henüz forvet olarak denemedik, oysa geçen sezon Sinan Gümüş heyecanını forvet oynaması üzerinden yaşıyorduk, U21 formasıyla attığı gollerle..

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir