18 Aralık 2015 Cuma

Gençleşmek Mi, Günü Kurtarmak Mı?


Mustafa Denizli'nin transfer için garanti almadan takımın başına geçmesi söz konusu bile olamazdı ve o garantiyi de aldığı açıklamalarından belli oluyor. Transfer için çok kesin konuştuğunu görüyoruz, tüm ifadeleri net. Hangi şartlarda, nasıl hamleler olur bilmem ama defansif orta saha, forvet, sağ bek ve Grosskreutz'un durumuna bağlı bir kanat oyuncusu istiyor diye biliyorum.

Benim takıldığım nokta başka, Mustafa Hoca gençlik vurgusu yaptı. Takımın yaş ortalaması haddinden fazla yüksek, ilk 11'e baktığımızda ise durum daha vahim, sahada genç bir isim yok. Yaşlı bir kadrodan da dinamizm ve hareket beklemek imkansız. Gençleşmek zorundayız, bunu birinin görmesi ve bu doğrultuda hareket edeceğiz demesi güzel.

Galatasaray'ın temizliğe ihtiyacı var. Ara transferde büyük bir temizlik yapmak zor ama şimdiden başlayıp, sezon sonunda bu dönüşümü sağlamamız gerekiyor. Bunun adı da yeniden yapılanma, Mustafa Denizli'nin bu plan doğrultusunda geldiğimi ümit ediyorum. Bu yüzden de gençleşen bir Galatasaray'ın bu sezon yarışın içerisinde kalması, yeni sezonlar adına adım attığını görmek güzel olurdu. Şampiyonlukta değilim yoksa, yarınımız yok.

Gençleşme mevzusunun takipçisi olmak lazım. Gençleşiyoruz diyerek 30 yaşındaki Donk'u alınca olmuyor, yine günü kurtarmaya yöneliyoruz. Genç futbolcudan kastım 18-20 yaşındaki olan isimler de değil, 25 yaşa kadar yolu var bunun. Fırsat hamlesi olur, 25-30 yaş arasında bir ismi de alırsın ama geleceği kurtarmak adına maksimum yaş sınırı bence 25. Basında bazı isimler var ama bu tabire uymayan özelliklerde. Belki de ters köşe yapacaklar, bilemeyiz. O vakit alkışlar, takdir ederiz ama bu söylemin altını doldurmak gerekiyor.

Hocanın da dediği gibi "yaş ortalaması vasatın üzerinde" bir takımız. "Hem genç hem de geleceği kurtaracak bir takım kuracağız" söylemi de beni heyecanlandırdı. Umarım bu söylemlere bağlı kalırız, planlar bu doğrultudadır. Dün, Akhisar maçının ilk yarısında yaş ortalaması genç bir 11 gördüğümde sevindim, ilk yarıda iyi de oynadılar. Pres yapan, enerjik, dinamizm sağlayan bir görüntüyü görmeyeli çok olmuştu. Buna kalite katmak gerekecek..

3 yorum:

  1. galatasarayın çıkmazı şu. bu kadro günü kurtarması için dizayn edilmiş ama günü kurtarmıyor.yaşlı ve maliyetli bir kadro.bazı oyuncular misal burak aldığı rakamla oyuncu özellikleri ters orantılı.diyorlarki tecrübeli.topu ayağında tutamıyan bir oyuncudan ne beklersin.yetenekli olacak ki tecrübesini konuştursun yada tecrübesiyle idare etsin koşmasada.ama burakta yetenek yok.

    geçen sezon juve de çok yaşlı bir kadroydu ama tecrübesi ile günü kurtardı.cl de final oynadı.ligi ve kupayı aldı vs.
    topla yeteneği çok az ve oyun bilgisi oldukça düşük bir oyuncuya (burak) bel bağlamak ve anormal rakamlar vermek inanılır gibi değil.etoo yu al daha iyi.burakla etoo nun aynı maliyette olmasının açıklaması yok.

    YanıtlaSil
  2. yani olay yaş ortalaması falan değil.yaşları yüksek olan bazı oyuncular aynı zamanda yeteneksiz olması.misal gignac ta 30 yaşında.ama gelseydi fark yaratırdı.burakta 30 yaşında.

    YanıtlaSil
  3. Genç bir Elmander vari adam bulsunlar Burak yerine de tecrübeli 28 altı yere sağlam basan biri gelsin sağ bek ve orta sahaya 23-27 yaş araliginda bir transfer yapalım gerisi sezon sonu problemleri

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir