2 Aralık 2015 Çarşamba

Kendimi Grosskreutz'un Yerine Koydum da, İyi Bile Dayanmış


Arda Turan Barcelona'ya 6 ay oynayamayacağını bilerek gitti. Grosskreutz ise Galatasaray'a kim bilir hangi düşüncelerle geldi ama Ocak ayına kadar oynayamayacak olması büyük bir yönetim fiyaskosuydu, istifa gerektirirdi ama bu konunun üzerini ona buna suç atarak kapatmayı denediler. 

Bir şekilde bunu sineye çektik, alıştırdık kendimizi. Ocak ayı sonrasına bazı senaryolar yazdık, kafamızda kadrolar kurduk da mevzuya Grosskreutz üzerinden hiç bakmadık. Kolay bir durum değil, sadece idmanlara çıkıyorsun, ailenden uzaktasın, yalnız başınasın ve oynayacağın günü bekliyorsun. Düşününce iyi bile dayanmış diyorum, ayrılmak istemeyi düşünmesi doğal.

Takımda birlik, beraberlik ve arkadaşlığın kalmadığını Mustafa Denizli de her fırsatta söylüyor. Bu sorunu çözmek için çabalayacaktır, hoca işini bilir ama Grosskreutz da kestirip atılacak bir isim değil. Transfer etmeye kalksak böyle yarar sağlayacak bir isim daha bulabilir miyiz ciddi şüphelerim var. 

Takım kaptanı ne iş yapar onu da bilmiyorum, kimse mi görmedi bu adamın yalnız kaldığını, kimse mi ilgilenmedi. Herkes kendi derdinde, bugün kimi yesek diye mi düşünülüyor. Takımda yaşanan bu kopukluğun faturası kaptana çıkar, takıma böyle liderlik edilmez. Grosskreutz konusunda da ihaleyi takımın kaptanına bırakırım.

Abdürrahim Albayrak'ı sevmeyen de vardır, sevmeyeni de büyük oranda vizyon sevdalıları. Unutulan şey burası Türkiye, burada su farklı akıyor. Milyon avro'lar alan futbolcuların bunlara mı ihtiyacı var demeyin, bu ülkede çok da büyük bir ihtiyaç. Eminim ki Abdürrahim Albayrak olsaydı Grosskreutz konusu yaşanmayacaktı bile, ikna ederdi, yalnız bırakmazdı. 

Daha da derine inersek, geçen sezon Prandelli döneminde de böyle sevgisiz bir ortam vardı ama kazanılan şampiyonlukta birlik, beraberliğin payını kimse ikna edemez. O birlikteliği sağlayan isimlerin başında da Abdürrahim Albayrak, Ali Dürüst gibi isimler geliyor. Havayı yine kaybettik, maalesef sevgisiz bir ortam var. Umarım Mustafa Denizli bunu düzeltecektir ve Grosskreutz'un da ikna edilmesini çok isterim. Yazık olacak..

1 yorum:

  1. Tamamen katılıyorum ama Mustafa Denizli eğer ikna edebileceğini düşünseydi Grosskreutz'un bu isteğini basınla paylaşmazdı. Gerçi "Yarın gelebilir, 'Dün psikolojim böyleydi.' diyebilir." demiş hoca ama sanmıyorum...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir