9 Aralık 2015 Çarşamba

Kuruyan Dalları Budayacağız


"Takımı ağaca benzetiyorum suyunu gübresini veriyorum kurtardım kurtardım, aksi halde dalları budarım." 

"Başarılar vurulması gereken bazı neşterlerin vurulmasını engellemiş."

Mustafa Denizli'nin yaz dönemine yönelik eleştirileri bunlar. Geçen sezon kazanılan şampiyonluğun ardından yeni dönemi doğru kurgulayamadık. Özellikle de transfer anlamında. Mustafa Hoca'nın yaptığı doğru da hayal satmayıp, kadromuz yetersiz, alternatiflerimiz kısıtlı diyebilmesi veya eleştiriyi doğru yapması, futbolculara verdiği gözdağı.

Maddi tablo bir yana, Galatasaray'ın şartlar ne olursa olsun devre arasında bazı hamleler yapması gerekiyor. Sezon sonunda ise gereken köklü bir değişim. Mustafa Denizli bunu uygular, bunu yapmak adına en doğru isimlerden biri ama o imkan ne kadar verilebilecek, 

Semih Kaya ve Burak Yılmaz için transfer gündemi doğmuşken, Mustafa Denizli bu isimleri sürekli ön plana çıkarıyor mesela. Özellikle de Semih Kaya'yı. Israrla oynatıyor, basın toplantısında yanına alıyor, kazanmak için uğraşıyor. Ya da kimsenin bilmediği şekilde ön plana çıkarıp, transfer gündemini canlı tutuyor. Hocanın bir stoper transferi de istediğini az çok biliyorum, imkan yaratmak adına da Semih Kaya ve Burak Yılmaz gündemini canlı tutmak gerekiyor. Yürüyene kadar bu şartlarda oynayacak demesi de bu yüzden Burak Yılmaz için.

İlk köklü hamlesini de Chedjou'yu orta sahaya çekerek yaptı zaten. 10 yılın ardından ilk kez orta sahada oynadı, hataları mutlaka oldu, yerini de yadırgadı ama mevcut rotasyonda Selçuk İnan'ın yanında oynaması gereken isim Chedjou. Sertlik kattı, top tuttu, sakladı ve seken topları ilk kez aldı Galatasaray. Ocak ayına kadar olması gereken de bu, sonrasında farklı şeyler konuşuyor oluruz.

Henüz yardımcıları bile belli değil hocanın, her şeyle kendisi ilgileniyor. Saha dışında da böyle, takım olgusunu yaratmaya çalışıyor. Anlamadığım nokta ise kafa olarak böyle bir enkaz neden ve nasıl oldu..

1 yorum:

  1. http://www.ntvspor.net/video-galeri/galatasaray-fakirlesirken-bazi-insanlar-zenginlesmis

    fatih işbecer galatasaray için bir şans bence.özellikle oyuncularla yapılan sözleşmelere dikkat çekiyor.ve ekliyor.galatasaray fakirleşirken bazı insanlar zengişleşmiş.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir