27 Aralık 2015 Pazar

Yasin Öztekin Oynarken, Sinan Gümüş Hala Atama Bekliyor


Jose Rodriguez konusunda hata yaptığımızı, erken konuştuğumuzu söyleyebilirim. Yetenekli bir isim, orası net. Sezona da iyi başlamıştı aslında, devamında gelen bir düşüş var. Topla dikine iyi çıkıyor, dikine çıkarken seri çalımlarla gidiyor, pozitif oynamaya çalışıyor, kilit pasları da var ama pozitif oynamaya çalışırken negatif performans sergiliyor ama şans buluyor, ısrar ediliyor onun üzerinde. Çok ham, pişmesi lazım. Kiralık gitmesi hayrına olabilir ama Sinan Gümüş için aynı şeyi düşünemem. Çünkü o şans bulmuyor, hala atama bekliyor.

Sinan Gümüş'ün yeteneklerinden kuşkum yok, hep yazdım. Geçen sezon hiç şans bulamadı ama U21'de boy gösteriyordu. Bu sezon ise şans buluyor ama doğru yerde, doğru zamanda değil. Böyle de futbolcu gelişimi sağlayamazsınız. Ayrıca, önünde oynayan isim inanılmaz formsuz ama ısrarla oynatılıyor. Böyle bir ortamda Yasin Öztekin ısrarla oynatılıp, Sinan Gümüş yedek kaldığında biraz adaletsizlik oluyor.

Hamza Hamzaoğlu'nun Sinan Gümüş'le ilgili açıklamasını hatırlarım. Bruma'nın gidişi sorulduğunda, Sinan Gümüş'e şans verilmesi adına böyle bir karar aldığını söylemişti. Geçen süreye de baktığımızda bir kez ilk 11'de şans verdi, onun dışında da 5-6 maçta bir son 10 dakikaları oynattı. Hepsinde de kurtarıcı niyetine, rahat bir ortamda da değil. Bu adam nasıl gelişim sağlayacak, baskı altında bir şeyler yapmaya çalışarak mı?

Mustafa Denizli ise ekran önünde gözüm kapalı Sinan Gümüş'ü 11 oynatabilirim diyordu. Gerçi tv'de söylenen şeyleri bir takımın başına geçtiğinizde uygulamanız zor, çünkü idmanlarda farklı şeyler dönüyor. Tv'de söylediği söylemlerden yürüsek, Jose Rodriguez hiç şans bulmamalıydı. Bu noktaya takılmıyorum ama Mustafa Denizli de gerekli şansı Sinan Gümüş'e vermiş değil.

Israrla Yasin Öztekin oynatılıyor, ısrarla da kötü oynuyor. Biraz da Sinan Gümüş kötü oynasaydı, onu izleseydik. Buna hakkı olduğunu düşünüyorum. Kayserispor maçında da puanı Bilal Kısa'yla birlikte kurtaran adamdır. Bu sefer son 10 dakikada değil de zorunluluktan da olsa neredeyse ikinci yarının tamamında oynadı ve sağ tarafa hareket getirdi. Arkasında oynayan isim de Tarık Çamdal, hatırlatmak lazım. Bu da şu kötü maçta heyecan duyacağımız, duymamız gereken tek olaydı.

Şans bulsun bu çocuk, ısrar edilsin, kötü olanın üzerinde bu kadar durulmasın. Oynatmıyorsanız da önünü açın, kiralayın. Orada gelişsin. Ligin ilk yarısına genel anlamda baktığımda en çok hakkı yenen 2-3 isimden biridir Sinan Gümüş. Bu anlamda Bilal Kısa'yı geçmek zor ama Sinan Gümüş'ün de iyi hakkı yenildi..

1 yorum:

  1. ekonomik açıdan çiftlik olmuş bir kulüpten fazla bişey beklenmez.rezalet sözleşmeler yapılarak kulüp soyuldu adeta.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir