12 Aralık 2015 Cumartesi

Süper Lig'de Oynadığı Takımın Her Şeyi Olan İki İsim Var; Eto'o ve Muhammet Demir


Süper Lig'de oynadıkları takımın her şeyi olan iki tane futbolcu var. Birincisi Eto'o. Parayı alır, yatar gibi bir düşünce doğmuşken (ben dahil, çoğunluk bunu düşünüyordu), büyük bir karakter, liderlik ve daha önemlisi sahiplenmişlik ortaya koyarak Antalyaspor'u sırtlıyor. Bugünlerde teknik direktör arıyorlar mesela, Eto'o onu da yapıyor, takımın teknik direktörü de. 

Bir futbolcu karakter koyar da böylesini mi koyar ya da sahiplenir de bu kadar mı sahiplenir. Hayranlıkla izliyorum ki transferi zamanı maddi şartlardan dem vurup, Ankaragücü örnekleri veriyorduk. Belki o maddi sorunlar bugün değil ama yarın ortaya çıkacaktır ama bugüne bakarsak, Eto'o ayrı bir seviyede. 

Ama Eto'o 'dan bir tık ötede gördüğüm bir isim var ki o da yaşının henüz 23 olmasından kaynaklı. 33 yaşında bir futbolcunun ortaya koyabileceği karakteri ortaya koymuş durumda. Takımının da her şeyi konumunda ki bunu 2-3 senedir yapıyor, karakteri ve sahiplenmişliği büyüyerek devam ediyor. O isim de hala Gaziantepspor forması giymesine çok şaşırdığım isim olan Muhammet Demir.

Bu çocuğun kendi atılımını çoktan yapması ve daha yukarı seviyeyi zorlamasını bekliyordum ama müthiş bir sahiplenmişlik gösteriyor. Mutlaka Galatasaray ve Trabzonspor gibi takımlardan teklif almıştır ama gitmedi, gitmiyor. Gider mi bilmem, hayat neler gösterir bilemeyiz ama Avrupa'yı düşündüğünü her fırsatta dile getiriyor. Çok da isterim, bu tip yetenekli adamlar Avrupa'ya gitsin ve orada yürüsünler.

Gaziantepspor'un 2-3 senedir kadro kalitesi eleştirilir, yetersiz bulunur, maddi sorunlarla da gündeme gelir ama ligi rahat bir konumda bitirirler. Okan Buruk iyi iş çıkarmıştı, Mutlu Topçu da mevcut şartlarda fena gitmiyor ama bu rahatlığın ana etmeni Muhammet Demir gibi. Takımın gerçek anlamda her şeyi. Sistem de onun üzerine kurulu, sadece forvet olarak bakmayın, oyun kurucu gibi de oynuyor. Takımı hücumda yönetmenin karşılığı ki Eto'o 'nun da yaptığı bu.

Sakatlık sorunu gündem olurdu ama çok şükür ki onu da aştı, sakatlık gündemi doğmuyor. Futbol anlamında da yükselerek, büyüyerek devam ediyor. Galatasaray'da Umut Bulut'ların oynadığı ortamda Muhammet Demir gibiler oynadıkları takımda çok daha büyük işler yapıyorlar. Şu geçen yıllar Muhammet Demir'e büyük de bir liderlik özelliği kattı, heyecanla takip ettiğim bir futbolcu.

2 yorum:

  1. kweuke de rizenin herşeyi bence.

    muslera galatasarayın herşeyi.çıkar muslerayı 2 şampiyonluk eksik olurdu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle de Kweuke tek başına takım gibi değil, orada bir sistem var. Eto'o ve Muhammet Demir'in yaptığı çok başka bir şey.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir