11 Aralık 2015 Cuma

Ve Bugün Günlerden.. TT Arena'nın Ali Sami Yen Olduğu Gün


TT Arena tarihinin en büyük iki gününden biri. Real Madrid'i 3-2 yendiğimiz, tura inandığımız maçı ilk sıraya yazarım ama Juventus maçının hikayesi benim için çok farklıdır. Yoğun kar yağışı, maçın ertesi güne ertelenmesi, tribünlerin açılması ve 90'lar ruhuyla stada giren taraftar ve o atmosfer. Drogba'nın asistinde Sneijder'in golüyle de gelen Şampiyonlar Ligi 2. turu. O gün TT Arena'nın Ali Sami Yen olduğu gündü ve Gökhan Zan'ın maç sonunda şu sözünü asla unutmayalım;

Boğulacaksak da büyük okyanusta büyük denizde boğulalım. Biz UEFA Takımı değiliz, Şampiyonlar Ligi takımıyız. Galatasaray Avrupa Fatihi'dir..

2 sene sonrasında geldiğimiz bugün ne kadar acı verici değil mi. Real Madrid'i eleyeceğine inanan, Juventus'u saf dışı bırakan takımın Avrupa'da geldiği şu nokta. Benim için Avrupa her zaman bir adım öndedir ve öyle olacaktır, bu Galatasaraylılığın gereğidir. Galatasaray ve Avrupa denildiğinde de bu destanı ilk yazan isim Mustafa Denizli'ydi. Bugün yine o başımızda ve önümüzde Avrupa Ligi macerası olacak. Umarım o günlere döneriz, Avrupa'yla büyüdüğümüz, ilerlediğimiz zamanlara..

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir