10 Ocak 2016 Pazar

Ergin Ataman'ın Klasik "Risk" Transferlerinden Biri; Chuck Davis


Sezon başından beri takımın oyun kurucu ve uzun eksiği adeta çığlık atıyordu. 4-5 rotasyonunda Caleb, Lasme ve Dorsey üçlüsü toplamda enerji ve özellik olarak eksik kalıyordu. Örneğin içlerinde topu teslim edip (sırtı ve yüzü dönük fark etmez) "al sayı yarat" diyebileceğimiz biri yok. Caleb hücumda ekmeğini kendisine servis edilen dış şutladan yiyor. Lasme boyalı alanda bitirici ve bazen yine servis edilmiş orta mesafeleri atıyor. Dorsey de bir pota altı bitiricisi. İçlerinde kendi yaratıcılığıyla sayı bulabilecek uzun yok. N'dong gibi post oynayabilecek, Ersin Dağlı gibi bir şekilde kendi sayısını bulabilecek bir uzunumuz yoktu. Yeni transferimiz Chuck Davis'in benim gözüme çarpan en önemli özelliği şu an için bu.

Chuck'ı Banvit'te izlerken çok beğeniyordum. Hatta playoff serilerinde falan bize karşı oynadığı oyunu izledikçe kıskanıyordum. "Keşke bize gelse" dediğim çok zaman olmuştur. Formda, atletik ve yaratıcı bir uzundu. Oyundan kopmaları ve nispeten sık sakatlanabilmesi olmasa muhtemelen bugün bambaşka yerlerdeydi. Biraz disiplinsiz bir oyuncu. Sık sakatlanması da buna bağlı olarak kendine iyi bakmaması yüzünden olabilir, emin değilim.

Öte yandan Chuck Davis, hücumun her alanında etkili bir oyuncu. Topu eline verip "bize sayı yap" diyebilirsiniz. Sırtı dönük oynayıp fadeaway ile bitirebilir, post oynayıp içeriden bitirebilir, servis edilen topları rahatlıkla bitirebilir, el üstü şutları sokma oranı çok iyidir. Üç sayı çizgisinin gerisi dahil, sahanın her yerinden şut sokabilir. Formda ve konsantre olduğu zaman bunları ligde kusursuza yakın yapıyordu. Fundamental konusunda ligde ilk 3'e girer. Belki en iyisi.

"Formda ve konsantre olduğu zaman" dedik. Yazının bu kısmı Davis'in olumsuz noktalarına geçiş noktası.. Oyundan çok çabuk kopabiliyor, sahada olduğunu bile unutturabiliyor. Bu bir disiplin problemi. Ergin Ataman ile buna kısmi bir çözüm bulunsa dahi yeterli olacaktır. Onun dışında savunmada pek sert bir oyuncu olduğu söylenemez. Uzun kollarıyla savunduğu rakibine zaman zaman zor anlar yaşatsa da genel anlamda vasat bir savunmacı olduğu söylenebilir. Genelde Lasme veya Dorsey ile sahada olacağı için bu tolere edilebilir.

Diğer ve daha önemli nokta ise, şu an sanırım kimse Chuck Davis'in son durumunu bilmiyor. Sakatlıklarla ve kopukluklarla geçirdiği geçtiğimiz sezonun sonunda Banvit tarafından serbest bırakıldı. Bildiğim kadarıyla Amerika'ya dönmek istiyordu ama olmadı. Yoksa bu yetenekte bir topçunun Eurocup seviyesinde bir takıma imza atmamış olması pek olası değil. Geçtiğimiz 6 aylık boş sürede ne yaptı, formunu nasıl korudu, hiç bilemiyoruz.

Ergin Ataman'ın klasik "risk" transferlerinden biri oldu Davis. Gayet de ekonomik bir anlaşma olmuş gördüğümüz kadarıyla. Tutarsa müthiş olur. Banvit'teki prime dönemine yaklaştırabilirse takıma büyük ilaç olur. Ama olmama ihtimali de, en az olma ihtimali kadar yüksek. Bizlere şu an için sadece hocaya güvenmek ve guard transferini beklemek kalıyor.

Çağlar Yıldız - https://twitter.com/caglarryildiz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir