8 Ocak 2016 Cuma

Kümede Kalma Heyecanında Başarılar


"Galatasaray'da işlerin daha kolay olmasını bekliyordum, ama mantalite Türkiye'de farklı. Galatasaray bana karşı hep samimi oldu. İnsanlar bana karşı çok iyiydi. Onlar için en iyisini diliyorum, umarım şampiyon olurlar"

"Stuttgart ile gireceğimiz kümede kalma yarışı beni heyecanlandırıyor. Stuttgart benim için duygusal açıdan en iyi takım. Benim futbolda duygulara ihtiyacım var. Stuttgart benim için harika bir tercih oldu. Burada bir yıldız gibi hissetmiyorum, Kevin Grosskreutz'um, normal bir insanım"

"Bir süredir uğraşmak zorunda kaldığım bu şiddetli saldırılar da profesyonel hayatın bir parçası. Türk taraftarlarının kızgın olmasını anlıyorum"

Grosskreutz'un Stuttgart transferi sonrasında yaptığı açıklamalar bunlar. Olaya hep Grosskreutz açısından baktım ve onun haklı taraflarını gösterdim ama işin farklı bir boyutu da var. Oynayabilseydi durum farklı olurdu, onu en baştan belirteyim ama Galatasaray'ın da Grosskreutz için bulunmaz bir nimet olduğunu düşünenlerdenim. Grosskreutz'u iyi tanıyan, Alman futbolunu çok yakından takip eden arkadaşlar da bunu söylüyor. 

Zaten olayın dram kısmı da "Stuttgart ile gireceğimiz kümede kalma yarışı beni heyecanlandırıyor" cümlesinden geçiyor. Bunun üzerine söyleyecek çok fazla şey yok aslında. Bundesliga'da kalmak uğruna birkaç sınıf düşmeyi tercih etti ve kümede kalma yarışında çabalayacak. Galatasaray forması altında daha farklı günler kendisini bekliyor olabilirdi. Grosskreutz'un yeniden ayağa kalkmak için de ihtiyacı buydu.

Yolu açık olsun diyelim, kümede kalma yarışında başarılar..

2 yorum:

  1. "Burada bir yıldız gibi hissetmiyorum, Kevin Grosskreutz'um, normal bir insanımStuttgart ile gireceğimiz kümede kalma yarışı beni heyecanlandırıyor. Stuttgart benim için duygusal açıdan en iyi takım. Benim futbolda duygulara ihtiyacım var. Stuttgart benim için harika bir tercih oldu"

    Cümleleri bir de bu şekilde sıralarsak belli ki Grosskreutz, kendisi için yaratılan "yıldız" algısının altında kalmış. Yarım sezon sonra oynayacak olmasının tam performansını yansıtamayacağından ve taraftarın kendisine karşı sabırsız olacağından korkmuş. Onu da bu cümleden anlıyoruz zaten "Galatasaray'da işlerin daha kolay olmasını bekliyordum, ama mantalite Türkiye'de farklı."

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir