26 Ocak 2016 Salı

O Golü Değil de Gol Onu Kokluyor, Galatasaray 4-1 Kastamonuspor


Anlamadığım, anlayamayacağım noktalar var, Mustafa Denizli de bu noktada ısrar ediyor. Kastamonuspor karşısında çıkan 11 hatalıydı bana göre, kulübe ise daha faciaydı. Liderlik garanti, kendi sahanda oynuyorsun ve böyle maçların tek amacı var, o da genç futbolcuları görmek. 
 
Umut Bulut'un yerine Volkan Pala'yı izlemekten bahsediyorum, bu sadece bir örnek. Kulübeye baktığımızda da bu isimler yok, Sneijder ve Selçuk İnan yedek bekliyor. Galatasaray'ın geleceğini şekillendirmesi gereken şu noktada yanlış işler yapmaya devam ediyoruz ki Mustafa Denizli de icraatları ve söylemleriyle hayal kırıklığı olma yolunda hızla ilerliyor.

Linnes'i farklı pozisyonlarda izlemeye devam ediyoruz, bugün de orta sahada başladı, sağ bek bitirdi. Tarık Çamdal'ın kötü futbolu ona sadece 45 dakika dayanılmasını sağladı, bu maçta dahi etki etmekten uzak. Linnes ise oyun bilgisiyle orta sahada da oynar, sağ açıkta da, yarın sol tarafta da. Ama sağ bek izlemeyi beklediğimiz bir isim ki Linnes, Chedjou, Denayer, Carole defans hattını bir arada herhangi bir maçta izler miyiz merak ediyorum. Kopan maçta dahi iki gollük ortası var mesela Linnes'in. Bugün pas alamadı, takım ona uyum sağlamadı. 

Bencillik ön plana çıkıyor, özellikle de Yasin Öztekin tarafından yapılan. Sadece kendisine oynadı, sürekli bir ön plana çıkma sevdası. Ben oldum havasını daha önce yazmıştım, o yolda devam ediyor, kendisini düzeltmek adına bir istek yok. Bilmiyor ki, Sinan Gümüş tırnaklarıyla kazıya kazıya o formayı aldı. 

Sinan Gümüş açısından bu maçlar mühim, özgüven anlamında yükselmeye devam edecek. O golü koklamıyor da gol onu kokluyor sanki. Doğru yerde doğru zamanda olması onu golle buluşturuyor ama çok iyi kullandığı bir sol ayağı da var. Şu kötü sezonun tek kazanımı belki de, heyecanla takip etmeye devam ediyoruz.

Bunun dışında konuşacak çok şey yok, hedefi olmayan bir maçtı, rahat kazanıldı. Her zaman olduğu gibi gol yemeden geçmedik, Umut Bulut ve Yasin Öztekin'in bitiremediklerini Sinan Gümüş'ün bitirdiğini gördük. Ama şunu ekleyeyim, şu takımda gidecek o kadar fazla isim var ki, Emre Çolak son göndereceğim isimlerden biri olur. Maddi anlamda da yazıyorum bunu. Üzerinde durmak lazım, 18'e dahi giremediğini görüyorum. Sol bekte Carole'yi görmeyip, Hakan Balta'dan yine sol bek yapma çabasına girmiyorum bile, işin içinden çıkamayız.

Bir de Jose Rodriguez'e şut atmasını öneririm. Kağıt gibi adam geçiyor, çok rahat ama bitirici noktada ne attığı pas doğru ne de şut düşünüyor. Bunları yapmadığı için de öne çıkamıyor, sürekli düşüyor. Potansiyel var, yok değil ama o ilk geldiği dönemin de çok gerisinde.

3 yorum:

  1. Bir kastamonulu ve galatasaraylı olarak dün gece kastamonuyu destekledim. tabi aynı zamanda gs yi de inceledim. hayatımda ilk defa tribunden gs yi izledim. bu kadar çöp adamı bir araya getirmek için nasıl bir çaba harcanmış anlamış değilim. tribünden izlemekle tv den izlemek arasında müthiş fark var. jem karacan , yasin, umut, olcan, tarık, eray, koray, bunlar şu performansla değil süperligde ptt de bıle oynayamayacak adamlar. umut 90 dakıka boyunca boş boş koşmaktan baska hıc bısey yapmadı. yuzde yuz 2 gol kaçırdı. kastamonun 11 numarası sol açığa gecınce duman etti bizim savunmayı adamlar yedek agırlıklı cıktı bır ıkı as adamı olsa denızlı burdada rezaletle karsılaşacaktı. dedıklerıne harfıyen katılıyorum. şu maçta bıle hersey garantı olmuş bir tane genc yok. yazıklar olsun denizliye şu garanti macta bıle bı genc oynatmaya cesaret edemedi zamanında yerden yere vurulan hagi en zor zamanlarda bıle ne gencleri oynattı . ahı gitmiş vahı kalmış denizli yedek kulubesınde soguktan tir tir titriyor boyle bır adamı takımın basına getıren yonetımden hıc bısey olmaz degıl bu sene bu yonetım ve denızlı takımın basında oldugu surece hıc bısey yapamaz bu takım.

    YanıtlaSil
  2. Emre hakkında pozitif birşey duyunca seviniyorum resmen. Hayır bu becerilere sahip oyuncuyu nereden bulucaz bilmiyorum kaybetmek kolay kazanmak olay direk bu çocuk için söylenmiş. Yeteneğini işleyecek biri lazım ama kim? Kötüyse bile yaşı hala 24 düzeyince olan bir oyuncu birkaç yıl sonra bir anda olgunlaşıp çok başka işleride yaptığını görebiliriz ama 30 luk adamlarımızın bugünü bile ortadayken onları göndermeyip birkaç yıl sonra ne almayı bekliyoruz çok merak ediyorum bir külupte bir tane bile ortaya mantık koyacak insan olmaz mı akıl alır gibi değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu takımda o kadar fazla gitmesi gereken isim var ki en son sıra Emre Çolak'a gelmeli. Onun ihtiyaç duyduğu şey, kendisini çalıştıracak bir teknik adam. Yarın x takıma gittiğinde 2 sene sonra geri almaya çalışacağımıza eminim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir