25 Ocak 2016 Pazartesi

SC Nostalji #49; Cihan Haspolatlı


Kocaelispor'un Türk futboluna sunduğu isimlerden biri daha. U21 Milli Takım'ında da forma giymiş, Kocaelispor'da gösterdiği performansla da 2002 Dünya Kupası için aday kadroda olmayı başarmıştı ama 23 kişilik kadroya seçilememişti. O sezonun başında da Galatasaray'a transfer oldu, Fatih Terim'in 2. döneminde yaşanan büyük değişimin genç yeteneklerinden biri olmuştu.

Beklentiyi karşılayıp karşılamadığı tartışılır tabii. Çok beğenilen bir futbolcu olmadı ama 5 sezon Galatasaray formasını giymeyi başardı. Orta saha olarak başladığı Galatasaray kariyeri de sağ bekte bitti. O da joker futbolculardan biriydi aslında, Fatih Terim kendisini birçok mevkide denedi ama istediği verimi aldığını söyleyemeyiz. Şampiyonlar Ligi'nde de sürpriz golleri vardı aslında, Olympiakos maçında attığı gol gibi.

Hagi ise bazı isimlerin pozisyonlarıyla çok oynadı. Takımın yokluk yılları da diyebiliriz, kötü geçen 2003-2004 sezonunun ardından doğru dürüst transfer de yapılamadı, bence kötü olan mevcut kadroyla iyi bir başarı kazanıldı. Hagi'nin Cihan Haspolatlı'yı sağ beke, Orhan Ak'ı ise sol beke çekmesi çok konuşuldu. Hagi göremedi ama Gerets bu isimlerle rekor puanla şampiyonluk kazandı mesela. İki futbolcunun da bek performansları çok konuşuldu ama aslında bek oyuncuları değildi ama Galatasaray'da uzun süre kalmalarının nedeni de bu değişimdir.

Feldkamp ise değişim için gelmişti, değişim arayışında da Cihan Haspolatlı'nın da Galatasaray kariyeri bitti. Bursaspor, Konyaspor, Ankaragücü, İstanbul BŞB gibi takımlarda forma giydi ve futbol hayatını sonlandırdı. Şu sıralarda ne yaptığını tam olarak bilmiyorum. 

Benim iyi hatırladığım futbolculardan biri. Galatasaray'a ilk geldiğinde yeni Ümit Davala olmasını beklediğim, potansiyeli olan bir isimdi ama bu potansiyele hiç yaklaşamadı. Her dönem eleştirildi, sağ bek oynarken daha da çok eleştirildi ama o yokluk döneminde elinden geleni yaptı, bence sırıtmadı da performansı ve kötü bir Galatasaray kariyeri olmadı. Arkada bıraktığı bir lig bir de kupa şampiyonluğu var ama her kötü dönemin günah keçilerinden biri ilan ediliyordu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir