10 Şubat 2016 Çarşamba

Basketbol'da Bütçe Kısarak Çizilen Kurtuluş Reçetesi, Yazık


Tarihin en kötü Galatasaray Başkanı mı bilmiyorum ama bugüne kadar en sevmediğim Galatasaray Başkanı Dursun Özbek diyebilirim. "Hedefimiz mutlaka şampiyonluk ama size şampiyonluk vaat edemiyorum, feda demek zorundayız ve şu kadar yıl sabır göstermenizi diliyorum" diye işe başlasaydı bugün bütün Galatasaray taraftarı arkasındaydı ama büyük vaatlerle sezona başlayıp, günler, devamında aylar geçtikçe vaatlerin aslında ne kadar büyük bir yalan olduğu ortaya çıktı ve bugün acı edebiyatı yapılıyor.

Edebiyat diyorum çünkü sorunun ne olduğu belli olmasına rağmen sorunu bilmeyen bir yönetim. FFP'nin açılımı herkesin malumu, Uefa'nın resmi sitesinden görüp okuyabilirsiniz ama bizim başkan fair-play adından yola çıkıp FFP mevzusunu şike yapmamak, kirli işlere bulaşmamak olduğunu zannediyor ve cezanın yanlış olacağını anlatmaya çalışıyor. Gerçekten inanılmaz, otomobil ehliyetini yeni almış bir isme uçak emanet etmişiz ve uçağı kaldırmasını bekliyoruz.

Bunu da geçtim, feda söylemini, kemer sıkma politikasını duyuyoruz ama futbolcu maaş indirimleriyle değil, basketbolda mevcut 6 milyon'luk bütçeyi 3'e indirerek. Yazıktır ya, şu an Galatasaray'ın adını yukarıda tutmaya çalışan, verdikleri mücadeleyle örnek takımlar bunlar. Yeni salon yapılacağı söyleniyordu ki doğru bir proje bu ama o salonda iddialı bir takım yaratmak ve salonu doldurmak gerekirken bütçe mi düşürülerek?

Tarihin en büyük basketbol sponsorunu bularak işe başlayacağım diyen Dursun Özbek'in bugün açıklamalarını aklım almadı, skandal olarak nitelendiriyorum. Bu takımın bütçesi her sezon düşüyor zaten, her sezonun başında tüm oyunculardan indirim isteniyor. Ergin Ataman bu sezon başında ücretini yarı yarıya indirerek takımın başında kaldı, sırf Galatasaray diye. Ekrem Memnun'un yaptığı fedakarlıkları say say bitiremeyiz, adam Milli Takım'dan bile Galatasaray için vazgeçti. Biz ise bu isimleri başımızın üstünde tutmak yerine onlara daha da acı vaat ediyoruz.

Umarım bu skandal karardan dönülür, taraftarın haklı tepkisi göze alınır. Yoksa bu takımda ne Ergin Ataman, ne Sinan Güler kalacak. Micov'a her sezon indirim diyoruz ve o da kabul ediyor, bu mu bizim verdiğimiz değer. Onu da geç, takım Sassari maçına çıkacak ve olmazsa olmaz bir maç. Euro Cup hedefi diyoruz, maç öncesi başkanın yaptığı şu açıklamaya bakın. Cidden yazık.. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir