21 Şubat 2016 Pazar

Bilal Kısa, Emre Çolak ve Jose Rodriguez Mustafa Denizli'ye Ne Yapmış Olabilir?


Kadro dar ve mevcut rotasyon üzerinden bakınca da çoğunluğu formsuz isimlerden oluşuyor. Özellikle hücum için konuşuyorum. Gözü kapalı oynatabileceğimiz iki isim var derken biri çok iyi çıkış yakalamışken sakatlandı, diğerini ise forvet yokluğunda forvet oynatmak zorundayız. Durum da böyle olunca ve mevcut formasyon bir türlü değişmeyince her maç yeni tercihlerle baş başa kalıyoruz ama iki isim hariç.

Jose Rodriguez ve Emre Çolak. Özellikle Emre Çolak üzerinde durmak lazım, son maçlarda 18'e dahi alınmıyor ki Galatasaray'ın hücum anlamında alternatifleri yokken. Mustafa Denizli, Emre Çolak'ı sadece ilk maçı olan Kasımpaşa karşısında 11 başlattı, onun dışında sonradan oyuna aldığını dahi zor gördük. Haftalarca Yasin Öztekin oynadı, Podolski'nin sakat olduğu dönem vardı, şimdi Sinan Gümüş sakat derken Sabri Sarıoğlu, Olcan Adın gibi isimlerin kanatlarda şans bulduğu yerde Emre Çolak 18'e dahi giremiyor. Futbolcuya bakmak lazım, biraz kendisini sorgulasın diyeceğim ama kazanmak adına da bir çaba göremiyorum. Bugün düşünülmeyecekse ne zaman düşünülecek.

Jose Rodriguez için ise konu şu, kendisini sağ kanatta görmek isterim. Geçen sezonu bu pozisyonda geçirmiş bir isim. Hızı yok, kabul ediyorum da top tekniği, çalım özelliği olan bir futbolcu. Mevcut rotasyonda da çok daha iyisi yok, Sabri Sarıoğlu sağ açık oynuyor. Chedjou'yu orta sahada gördük, Podolski'yi forvet izlemeye başladık derken Jose Rodriguez'i de keşke sağ tarafta izlesek. Tutar, tutmaz ayrı konu. Denemek gerekiyor ama denenmiyor.

Tabii bu isimlere gelene kadar Bilal Kısa gibi bir futbolcunun yedek oturduğunu izliyoruz. Hamza Hoca döneminin başarılı isimlerindendi ama artık yüzüne dahi bakılmıyor. Oysa o sahada olduğunda Galatasaray daha çok kazanmış, gol atmış ama artık düşünülmüyor. Chedjou, Donk birlikte orta saha oynayabiliyor ama Bilal Kısa diye bağıran maçta dahi şans bulamıyor. Bunun da adı adalet değil yani.

Trabzonspor karşısında;

Muslera
Linnes Chedjou Denayer Carole
Donk Selçuk
Jose Sneijder Çolak
Podolski

Bu 11'i görmek isterdim ama izleyemeyeceğimizi biliyorum. Yasin Öztekin cezalı, Emre Çolak mecburen 18'e girer, sol bek Hakan Balta başlar, kanatlarda Sabri Sarıoğlu ve Olcan Adın'ı izleriz. Bu aklıma gelince de maça dair heyecanım kalmıyor, yine aynı şeyleri görecek olmak çok olası.

Formasyon değişikliği de yok, keşke üçlü savunmaya dönsek, orta sahaya Bilal Kısa'yı da yazsak ve heyecan arayışında bulunsak. Maalesef her geçen hafta biraz daha geriye gidiyoruz ve mevcut yönetimin varlığında da futbol yönetiminin gelecek dönemde de daha iyi olacağına yönelik inancım az.

1 yorum:

  1. gecen macta mersin yensin denizli istifa eder diye dua ettim ama etmedi bu haftada trabzon yensin diye dua edecegim umarim en az 4 atarlar. bu denizli oldugu surece her macta ayni seyi dusunecegim.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir