2 Şubat 2016 Salı

Kalmasına Sevindim Ama Şans Bulması Koşuluyla

 
Jem Karacan'ın yanında Koray Günter'i de istedi Hamza Hamzaoğlu ama Galatasaray'ın opsiyonu bırakmak istememesi ve biraz da Koray Günter'in gitmek istememesiyle bu transfer gerçekleşmedi. İyi de oldu diyebilirim, ilerisi için hala umutlu olduğum isimlerin başında gelen bir futbolcu.

Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray dönemine dönelim. Koray Günter'e şans vermek için Gökhan Zan'ı kadronun dışında tuttu, ilk etapta o şansı da verdi. Semih Kaya'nın sakatlandığı dönemde Hakan Balta kenarda bekliyordu, Koray Günter oynuyordu. O aşamada fena işler de yapmadı ama Hakan Balta'nın stopere geçmesi de şampiyonluk hamlesi oldu. Bu anlamda sıkıntı yok.

Yeni sezona bakınca çok fazla şans veremedi, Denayer'in de eklenmesiyle stoper kalitesi arttı. Sakatlıklar ve Semih Kaya'nın kötü döneminde şans bulabilirdi ama o konuda eleştiri gelebilir. Sürekli Koray Günter'in iyi çalıştığına vurgu yapıldı ama şans gelmedi. Kupa maçlarıyla birlikte Mustafa Denizli o şansı tanımaya başladı ve iyi de işler çıkardığını düşünüyorum. 

Üzerine düşülse, en az Semih Kaya kadar şans bulsa bence çok daha iyi işler yapabilir. Dortmund altyapısı var, Galatasaray'a gelirken de Dortmund'un geri alma opsiyonu eklediği bir futbolcu. Klopp kendisinden vazgeçti deniliyor ama şans bulması adına bu zorunluydu, belki de Galatasaray yanlış tercih oldu, bilemeyiz. Keşke kiralık yollayabilseydik (opsiyonsuz şekilde). Düzenli oynayarak gelişim gösterebilirdi ama gidilmedi bu uygulamaya. Bursaspor'a gitmiş olsaydı da Sivok & Serdar Aziz ikilisinin ardında alternatif olacaktı, bu yüzden oraya gitmesinin de bir espirisi olmazdı.

Chedjou ve Hakan Balta'nın en önemli özellikleri pas yapabilmeleri, pasla çıkmaları. Koray Günter'in de bu özelliği var, topla daha güvenli ve çıkabilen bir stoper. Eksikleri var elbette, pozisyonunu çok kaybedebiliyor ama daha sık şans bulabilse üzerine koyacak ve gelişebilecek. Hata eşiği daha düşük ve gençleşiyoruz vurgusunun yapıldığı ortamda da takımda mutlaka kalması gerekiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir