17 Şubat 2016 Çarşamba

Lasme İçin "Allah'ım Pivot" Derken, Dorsey İçin?


Sezon başında kağıt üzerinde baktığımızda Lasme & Dorsey rotasyonu fazlasıyla çılgın görünüyordu ve bana göre takımın en güçlü olduğu pozisyondu. Sezon içerisinde ise Lasme ne kadar büyük oynadıysa, Dorsey ise o kadar büyük hayal kırıklığı yarattı. 

Nedenini bilmiyorum, ülkeyi iyi bilen ve seven bir isim, uyum gibi bir sorun asla olamaz. Ergin Ataman'la frekansları tutmadı daha çok, Dorsey'e uygun da bir basketbol tarzıyla oynadık diyemeyiz. Dorsey'i hareketli kullanmak, koşturmak gerekiyor ama daha farklı bir basketbol tarzımız var. Geçen sürede de Dorsey beklentilerin uzağında kaldı, uzun zamandır ayrılmak istediği konuşuluyordu.

Sıkıntı şu, Euro Cup için transfer dönemi bitti. Lasme'nin alternatifi Chuck Davis olacak gibi görünüyor ki onun da 5 numara alternatifi olabileceğini düşünmüyorum. Uzun bir sakatlıktan döndü, zamana ihtiyacı var ama o zaman Galatasaray'da yok. Euro Cup şampiyonluğu hedef olarak gösteriliyordu, bu yolda ağır bir yara. Ne kadar hayal kırıklığı olsa da Lasme'yi dinlendirmek açısından Dorsey'in varlığı önemliydi.

İşin iyi tarafı ise ligde bir uzun hamlesi daha yapabilirsiniz, iyi bir pivot almak mümkün. Yeni bir transfer yasağı yok, 250 bin dolar gibi de bonservis kazanıldı ve hamle şansı doğdu. Kim alınır bilmem ama birinin alınacağından da eminim.

Ne kadar hayal kırıklığı yaratmış olsa da Dorsey kariyerli bir oyuncu, iyi olmayan hali bile Barcelona'ya gidebiliyor. Olympiakos'a gider diye tahmin ederken Barcelona'ya bonservis karşılığında gitti. 

Dorsey'i keşke kullanabilseydik, Lasme'yle birlikte çok kaliteli bir rotasyondu ama N'Dong sonrasında Lasme için "Allah'ım pivot" derken Dorsey için kötü şeyler yazmak durumunda kaldık. Çok beklenildi, ısrar edildi ama bazı maçlar dışında beklentinin o kadar uzağında kaldı ki..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir