2 Şubat 2016 Salı

SC Nostalji #50; Rigobert Song


Galatasaray tarihinin en iyi stoperlerinden biri desek yanılmış olmayız. Hatta en lider stoperler diye bir anket açmak lazım, Song'un da hatrı sayılır bir oyu çıkar. Ujfalusi, tek sezonuyla Galatasaray tarihinde iz bıraktı. Rigobert Song'u o ayarda görmüyorum ama Galatasaray'da geçirdiği sezonlar var ve o kısıtlı kadro, maddi şartlar çerçevesinde çok büyük iş yaptı. Tomas'la da birlikte Galatasaray'ın altın ikililerinden biri oldu.

2004-2005 sezonuna girerken Galatasaray stoper tandemini değiştirme kararı almıştı. Bülent Korkmaz yaşlandı ve o sıralarda tek alternatif de kendisi görünüyordu. Orhan Ak'ı da yazabiliriz aslında ama Hagi kendisini sol bek'e çekti ve burada katkı aldı. Bu yüzden de Galatasaray'ın o sezon transfer yatırımı stoper için oldu ve ilk Rigobert Song geldi. Porto ile ABD'de oynanan hazırlık maçını asla unutmam, inanılmaz bir performansı vardı ve bir stoper oynadığı futbolla keyif mi verir sorusuna cevap niteliğindeydi.

Sonrasında Petre'den de bir stoper yaratma çalışma sevdasına girişti Hagi ama olmadı, taraftar da ilk maçtan Petre'yi benimsemedi ve bir önceki sezon Fenerbahçe'de şampiyonluk yaşamış ama sorunlu ayrılmış olan Tomas takıma katıldı. O günden sonra da bu ikili 3 sezon boyunca Galatasaray'ın stoper tandemini oluşturdular ve Mondragon'u da işin içine katarsak sağladıkları güvenle Galatasaray tarihinde iz bırakan isimler olmayı başardılar.


Song lider bir futbolcuydu, ülkesi Kamerun'un belki de en unutulmaz kaptanıdır. Eto'o ları falan da gördüler, çok büyük futbolcuları oldu ama lider anlamda Song en büyük isimdir. Sadece liderlik vasfı da değil, oyun tarzı da savunmanın lideri kıldı onu. Aslında iyi de bir kariyeri vardı ama zirvede çok fazla kalamadı. En istikrarlı oynadığı takım Galatasaray'dır mesela. Galatasaray'a kadar iki sezon üst üste bir takım formasını çok giymemişti.

Feldkamp geldiğinde ise o değişim esnasında Song'u ellemedi ama Tomas'ı gönderdi. Song & Servet Çetin ikilisi de uyumlu, güven veren bir ikiliydi ama Ocak ayı sonrasında Song'la ilgili bazı sorunlar çıktı ve oynamamaya başladı. Emre Güngör de katkı sağlayınca yola Servet Çetin & Emre Göngör ikilisi devam etti, Song yedek bekledi derken sezon sonunda sözleşmesi bitti ve Trabzonspor'a imza attı. Orada da geçirdiği iki iyi sezon var, hatta o iyi kadroların da önemli bir parçasıydı. Trabzonspor sonrasında da futbolu bıraktı zaten ama Rigobert Song denildiğinde akıllara öncelikle Kamerun Milli Takım'ı gelir ama kulüp performansı anlamında zirvesi Galatasaray'dır.

3 yorum:

  1. Bülent Korkmaz'ın yaşlandığına dair fikrine katılmıyorum, onunla aynı yaşta oynamaya başlayan Maldini 38 yaşında (rakamdan emin değilim) futbolu bıraktığına göre Bülent Korkmaz da o yaşa kadar oynar veya rotasyonda yer alabilirdi bence.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir