14 Şubat 2016 Pazar

Yazıklar Olsun, Mersin İdman Yurdu 2-1 Galatasaray


Deplasman fobisi değil bunun adı, içi boşalan ve içi boşalan kadroyu kötü idare eden bir teknik heyet. Teknik heyet de değil, malum Mustafa Denizli her sorunla kendisi uğraşmak istemiş ve yardımcı teknik adam istememişti. Şu an Taffarel yardımcı teknik direktör görünüyor ama kalecileri çalıştırıyor. Mert Çetin ise futbolculara taktik veriyor, kendisi aslında bir tercüman. Cenk Ergün de artık Florya ve maçlarda kulübede olmadığına göre Mert Çetin'in kulübede olması bu yüzdendir. İşin özü, ne yaptığı anlaşılamayan ama uçuruma sürüklenen Galatasaray.

Mersin İdman Yurdu'nu asla küçümsemem, şu an canlarıyla boğuşuyorlar ve çıkış yolunda iyi bir hava yakaladılar. Takım ne sezon başında ne de devre arasında transfer yapabildi, yaş ortalaması 250 olan bir takımla mücadele etmeye çalışıyorlar. Öyle ki Fenerbahçe'nin sol beki Ümit Özat'ken sağ beki Serkan Balcı'ydı. Bugün ise Ümit Özat teknik direktör, Serkan Balcı takım kaptanı ve bu veteran tadında kadro Galatasaray'a karşı üstün gelen taraftı. Galatasaray kadrosunun içi öyle boşaldı, o kadar kafa anlamında bitme noktasına geldi ki kendi sahasında Konyaspor'a karşı başa baş mücadele ederken, Mersin İdman Yurdu deplasmanında 80 dakika yok hükmünde.

11'e bakalım. Lazio maçının provası mı diyeceğiz şimdi. Linnes oynayamayacak, o yüzden mi Denayer sağ bek tercih edildi? Mustafa Denizli değil miydi fiziksel anlamda Denayer'in sağ bek oynama ihtimali yok diyen? Adalet üzerinden yorum yapsak karşımızda Semih Kaya çıkar. Hakan Balta 18'de bile yoktu, Denayer sağ bek, geçen haftaların parlayan ismi Koray Günter yedek. Neden ilk fırsatta Semih Kaya, bugün olduğu gibi gol yedirme garantisi olduğu için ve yediği kırmızı kart adına mı? Bana bir futbolcu söyleyin, Semih Kaya kadar bitmiş olsun. Bu tercihi yapanlar bana adaletten bahsetmesin. Hamza Hamzaoğlu'na takıntı sahibi derken Mustafa Denizli takıntı konusunda farklı boyutta.

Semih Kaya kırmızı kart yedikten sonra stopere Denayer geçti. Semih Kaya'nın yapamadığı ne kadar müdahale varsa hepsini yaptı ve neredeyse tek başına savundu. Nakoulma'nın ise Semih Kaya'yı geçemediği bir pozisyon bile yok. Yenen gole bakalım, çalımı yemesi ayrı, orada ofsaytı düşünmemesi ve bozması apayrı. Kimler Galatasaray formasını giyiyor, bu forma böyle ucuzladı mı? Ya da Semih Kaya kendine soruyor mu, 2 sene önce neydim bugün ne durumdaydım diye. Biz yine de eyvallah kardeşim diyelim, keşke okusa.

Carole sol bek diye sevindim, yedek kalmaktan futbolu unutmuş. Olcan Adın'ın hücumun kanatlarında etki etme şansı yok ve iyi gördüğüm tek nokta Podolski'nin isyanıydı. E kiminle hücum edecek bu takım, herkes etkisiz. Beklerden hücum katkısı almıyorsun, orta sahan bitmiş, Donk atılmaya yer geziyor, Sneijder hakemlerle uğraşmaktan saha içine odaklanmadı, forvetin zaten yok. Top Galatasaray'daydı ama topa sahip olmanın bir espirisi yok ki, organize olamıyorsun. Umut Bulut oyundan çıkıp Podolski forvete geçtikten sonra biraz kıpırdama oldu, ceza sahası içinde aksiyon yaratmaya başladın, top tutmayı denedin. Bunu herkes söylüyor, neden uygulanmadı peki. Bir futbolcunun cv'sinde forvet yazması onun forvet oynaması için yetiyorsa neden Volkan Pala'yı 18'e bile almadın mesela.

80'den sonra haretlenme oldu, maçı 2-1'e taşıdık ama Mersin İdman Yurdu karşısında dahi etkisiz bir Galatasaray. Ruhunu, inancını kaybetmiş, sezon bitse de gitsek mantığında. Büyük bir enkaz doğuyor, bunu görüyorlardır umarım. Mustafa Denizli ise en büyük yanılgılardan biri, günü kurtarır dedik ama yarını da karartıyor. Sezon sonunda görevi bırakması bir şeyleri değiştirmez, bugün gitmiş olsaydı en azından sezon sonuna kadar 3.lük hedefi, Türkiye Kupası gibi hedefler koyabilirdik.

Bilal Kısa 86. dakikada oyuna girdi ve gol dahil üç tane kilit pasını saydım. Bu adam ısrarla düşünülmüyor ki o 11 oynadığında Galatasaray'ın kazanma yüzdesi çok yüksek. Anlamadığım nokta, 4-2-3-1'den başka formasyon yok mu. Akhisar deplasmanında yaptığın gibi Donk, Selçuk İnan, Bilal Kısa başla mesela. Sneijder'i sol tarafa at, duruma göre değişiklik yap. Hiç düşünülmüyor, fix bir 4-2-3-1 var ve ezber tercihler. Dolayısıyla da başarısızlık..

11 yorum:

  1. Yazılarını çok beğeniyorum dikkate alıyorum hatta bazen arkadaşlarla konuşurken örnek gösterdiğim oluyor ancak bu yazında Sneijder'i sola at demişsin sende görmüşsündür ki Sneijder forvet arkasında daha ii oynar oynadı oynayacaktır hee ancak eğer farklı rotasyon diyorsan kesinlikle katılıyorum ancak Sneijder i hariç kılarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hocam, forvetin yokki sneijder'i forvet arkası oynatasin.. Tamam ortada daha iyi ama mevcut durumda solda oynarsa hem sağ beki çıkartmaz hem de içeri girip vurmayı dener.

      Sil
  2. Ayni sekilde bende hergun yeni birseyler ve ayni fikirden birseyler gormek icin ilk pc yi actigimda haberlerden once bloga giriyorum.Sana tamamen katiliyorum ayni senin gibi bende diyorum keske teknik heyet ve yonetimde bunlari okusa diye.Ama bizim ulkemizde bir EGO sorunu var ki ayyuka cikan sormayin gitsin.Her hocada bu var arkadas yapmayin sunu ya.Sonuc olarak arkadasim elde ki imkanlarla sezonun geri kalani icin yapilaca sey ilk olarak kemik adamlari tutup alt yapidan gelecek gordugun adamlari cikaracaksin sonra formasyonunu ayarlayip Sneijder forvet arkasi olmak uzere sol kanat Olcan sag kanat Sinan forvet podolski veya Volkan Pala en azindan birbirlerini Sinan Gumusun yoklugunda Volkan Pala sans bulmasi gerekir ki Umutu kadroda bile tutmam.Ortasaha donk bilal selcuk defans carole Chedjou karay linnes kalede tabi ki Muslera.

    Muslera
    Linnes Chedjou Koray Carole



    Donk Bilal Selcuk


    Podolski Olcan
    ( Sinan ) Sneijder


    Volkan Pala

    YanıtlaSil
  3. Muslera
    Linnes chedjou denayer carole
    Bilal donk Selçuk
    Wesley
    Poldi Sinan

    Başka bi ihtimal de kalmadı gibi
    Ligde beklerden biri balta olur o kadar

    YanıtlaSil
  4. Çok teşekkür ederim güzel sözler için :)

    YanıtlaSil
  5. Bir maçtan sonra, köşe yazarlarını değil direkt sizin yazılarınızı okuyorum. Sakın ola bir şeylere küsmeyin, darılmayın ve Galatasaray sevgisiyle yazmaya devam edin. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eleştiriye asla takılmam, ben kendi kendime konuşmamak için blog yazıyorum :) Mümkün olduğu sürece de devam edeceğim. Çok teşekkür ediyorum güzel sözleriniz için, mutlu oldum.

      Sil
  6. BİRİNCİ BÖLÜM -

    Bu darmadağınıklık Prandelli bıraktığında da vardı. Takım amaçsız kalmıştı, özellikle şampiyonlar ligindeki bozgundan sonra. Ancak o dönemki yönetim ciddi bir dirayet gösterdi ve bu dağılmış, amaçsız kalmış takımı şampiyon yaptı. Tabi bunda Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın şu anki durumlarının epey gerisinde olduğu gerçeği de göz önünde bulundurulmalı.
    Galatasaray tarihi boyunca böyledir. Ya şampiyon olur ya da çok geride kalır. İkinci olmayı pek beceremez. Geride kalırsa taraftar, takım, camia komple dağılıverir. 2010-2011, 2009-2010, 2006-2007, 1995-1996 vb. Sezonlar örnek gösterilebilir. Özellikle geçen yılki gibi bonus veya beklenmedik gelen şampiyonluklardan sonra gelen sezonlar da iyice dağılırız.
    Geçen yıl aslında yapılan şuydu yönetimsel olarak: Prandelli'nin bıraktığı takım; inancını yitirmiş, birbiri ile kavgalı veya birbirini pek sevmeyen, gruplara ayrılmış, daha çok kendisi için oynayan, suçlayıcı ve umarsız bir takımdı. Ama kadro kalitesi olarak en azından Türkiye standartları için iyi bir kadroydu. Yönetim geldi gayet açık ve şeffaf bir şekilde, bu kulübün gerçekleri transfere imkân tanımıyor, borçlar çok yüksek, UEFA tepemize kısaca transfer yapmayacağız; kadro bu dedi! Bu sayede bir kere taraftara karşı doğru ve şeffaf bir iletişimle hayal satmadan, spekülasyona mahal vermeyecek şekilde eldeki takımı destekleme imkânı verdi. YANİ SÜREKLİ VE İSTİKRARLI BİR ŞEKİLDE YALAN SÖYLEMEDİ. İnsanları aptal ve keriz yerine koymadı.
    İkinci yaptığı ise Albayrak ve Dürüst'ün yönetimsel becerileri ile dağılmış ve takımdaşlık duygularını yitirmiş oyuncuları bir araya getirip yeniden ortak bir amaca inandırmayı başardı. Takımın yıldız oyuncularına tekrar sorumluluk alma şansı tanıdı. Aralarında husumeti ve ayrılığı kenara bırakıp takıp için savaşmalarını sağladı. En azından bu plan kısa vadede tuttu. Takım saha içinde sonuçları da alınca taraftar tekrar takıma sahip çıktı, tribünlere geldi ve bu döngü birbirini destekledi. Tabi bunda tekrar ediyorum rakiplerin görece şu anki halinde bir hayli geride olmaları da etkiliydi. Beşiktaş’ın başında yetersiz bir hoca vardı ve bu çapta bir golcüsü yoktu. Fener ise kimsenin yeterli bulmadığı bir hocaya ve Emenike vs.. tarzı üzerinden dönen kaosa sahipti. Bunları iyi kullandık ve şampiyon olduk. Zaten Galatasaray'ın ruhundaki winner karakter; eğer takım ligin son çeyreğinde potada ise; mutlaka ortaya çıkar, bütün camia kenetlenir, %95 şampiyonluk alınır. Bizim genlerimizde bu vardır. Tabi bizim genetik hastalığımız da maalesef başarıyı paylaşamamak, onu yönetememek, ondan gerekli dersleri çıkartıp, onu istikrarlı ve daim bir hale getirecek hamleleri yapamamaktır her zaman.

    YanıtlaSil
  7. İKİNCİ BÖLÜM -

    Bu yıl yaşadığımız büyük kaosu, sefaleti, kepazeliği… Kısaca içinde bulunduğumuz bu bunalımlı hali ancak ve ancak net bir yönetim zafiyetinde ve kulübün genetik yapısında aramak lazım. Mayıs ayındaki kongre ile birlikte kulübün üstüne çöken çapsızlık abidesi bu kepaze yönetim olduğu sürece; maalesef dibin dibin bizim için yoktur. Kulüp küme bile düşebilir ki şu an acil bir müdahale yapılmazsa; ben bu sene bundan sonra herhangi bir maçı kazanma şansımızın olmadığını düşünüyorum. Durum o kadar vahim. Çünkü doğdum doğalı bu renklere aşığım; ciğerini biliyorum; ruhunu biliyorum. Biz dağıldık mı tam dağılırız. Ve daha eper bir maç var önümüzde.
    Çözüm: En kısa zamanda olağan üstü kongre kararı alınmalı. Zira iş artık teknik direktör değişikliği ile olabilecek boyutu aştı. Kriz çok büyük. Eğer dikkate alınmazsa taraftar infiali bazı futbolcuların dövülmesine falan bile işi götürür. Hatta başkanın stada falan gelmesi bile şu şartlarda imkansızdır. Taciz kesin olur.

    Çünkü artık herkesin sabrı taştı! Özellikle Terim-Aysal kavgası ile başlayan 2013 Eylül’den beridir süregelen 2 yıllık bu tiyatro, üst üste alınan SAÇMA SAPAN KARARLAR, aptalca transferler, haksızca uzatılan kontratlar, kayırılan Türk futbolcular, adaletsizlikler, harcanan ve çarçur edilen onca para&kaynak, kulübün; YÖNETİCİLER ve onların uzantısı olan menecerler ve komisyoncu vampir simsarlar yolu ile içinin boşaltılmasından ötürü çok kızgın, kırgın, heyecanını yitirmiş ve çok üzgün. 2 yılı aşkın sürede bir kulüp nasıl olurda Şampiyonlar ligi yarı finalinden bu hallere gelir, getirilir, herkesin gözü önünde cereyan eden bu vahim tablo tüm gerçek Galatasaray aşıklarının ciğerini yakıyor, kahrediyor!
    Bütün bu öznel koşulları ve değişkenleri okuyamayacağı, okuma kabiliyetinin olmadı; ÇAPSIZ olduğu için okuyamayacağı; veya işine gelmediği için kulağına yatmak işine geldiği için önemsemeyecek olan BAŞKAN dene o zat!; dış koşulların baskısı yüzünden mecburen kongreye gitmek zorunda. Başka kurtuluş yok. Tabi kongre çözüm olur mu? Kongre maalesef hala bir kliğin veya oligarşik bir yapının elinde. Öte yandan iktidarın uzantıları da orda. Yani kırt katır mı kırt satır mı hikayesi. Yine de kongreye işi götürmek belki bazı aklı başında, gerçek Galatasaraylıları bu zor zamanda harekete geçirir. Başka çözüm yolu şu an yok. Sonrası ise hepimizin bildiği gibi; aklın ve bilimin ışığında bir yönetim; doğru finansal adımlar, etkin ve akılcı bir futbol yönetimi ile orta/uzun vadede yeniden başarı tabi ki gelir. Gelecektir. Ama kader gibi bir bir ileri bir geri bu döngüleri ben yaşamaktan sıkıldım artık.

    YanıtlaSil
  8. Burak kardesimizin bir seylere kusmesi icin bir sebep yok zaten elestiriliyorsa bir yerlere ulasmistir. Allah nazardan korusun. Keske tv de ki yorumcularda bu kadar cesur ve isabetli yorumlar yapabilse. Ugur karakullukcu arkadasi tv lerde gormeye basladik umarim senide birgun tvlerde yorumcu olarak goruruz

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beni tv'lerde görmeniz imkansız, o topa asla girmem ama çok teşekkür ederim düşüncen için :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir