10 Şubat 2016 Çarşamba

Yeni Yaşın Kutlu Olsun, Akhisar Belediyespor 1-2 Galatasaray


Kötü zemin, Olimpiyat Stadı tadında rüzgar her iki takımı da etkiledi aslında. Zemin için Akhisar Belediyesi alışık diyorlar ama rüzgar her iki takımı da bozdu. Yine de 1-0 geriye düşene kadar çok kötü bir Galatasaray futbolu vardı ki bu saydığım etmenler elbette etkiledi ama kötü futbolun asıl nedenleri de diyemem.

Aslında doğru 11 vardı. Linnes, Chedjou, Hakan Balta, Carole savunma hattı, Bilal Kısa'nın dahil olmasıyla üçlü orta saha ve sol tarafta Sneijder. Bu kadar eksiğin arasında yeniden Yasin Öztekin'e dönmemek de doğru karardı. Çok işlemedi bu formasyon ama görmek gerekiyordu. Zamanında Chedjou'yu orta sahada görmek zorunda olduğumuz gibi ya da önümüzdeki maçlarda Podolski'yi forvet oynatmak zorunda olduğumuz gibi.

Donk, Selçuk İnan ve Bilal Kısa gibi orta sahalarda topu tutmanız ve pas oyunu oynamanız beklenir. Bu zeminde pas oyunu zor ama beklenti bu yöndeydi. Zaten Sneijder sola yakın oynuyordu, onu sol kanata yazınca da Sneijder'i savunma yükünden kurtarmış oldunuz ama 1-0 geriye düşene kadar organize olamadı Galatasaray, pozisyon üretemediği gibi şut dahi atamadı. Bu futbolcuların diğer özelliği de şutör olması ama kullanamadık. Oynayan taraf Galatasaray göründü, rakip yarı sahada sürekli zorladı derken Akhisar bekledi, yakaladığı ilk anda da Mugdat Çelik ile hızlı geldi, Rodagella ile müthiş bitirdi.

Galatasaray'ın zaten bir forvet etkisi yok, bunu konuşmuyorum bile. Duvar olan, pas yapacak, bitirecek. Bunlardan mahrumuz. Sneijder zaten forvetle iletişim kuramadı, sol bekte de bir Telles yok ki Sneijder ile o alışverişi yapsın. Orta sahadan da destek alamayınca Sneijder solda olmadı, Olcan Adın ise sağ tarafta kayboldu. Trabzonspor'da sağ önde oynadığı futbolla yürüyen bir isimdi ama Galatasaray'da o pozisyonda bir türlü oynayamadı. 

Maçın kırılma anı Sabri Sarıoğlu'nun oyuna girmesi. Konyaspor maçında da hareket getiren isim o olmuştu. Sabri Sarıoğlu sağ tarafa geçip, Olcan Adın sol tarafa geçince Sneijder de merkeze geçti ve Galatasaray kanatları iyi kullanmaya başladı, Sneijder'in de şutlarıyla Akhisar'ı çok zorladı ve önce golü buldu, ardından Sneijder'in Selçuk İnan'a yaptığı muazzam asist geldi. Akhisar da 1-0'ın ardından savunmayı çok düşünmeye başladı, bekledi, yine hızlı çıkarım diye umdu ama Galatasaray bir anda 2-1'i buldu, Akhisar o anlar nefes dahi alamadı. Hatta 2-1'in ardından turu getirecek skoru da bulabilirdi ama son tercihlerde kapıldıkları rehavet ve Umut Bulut gibi faktörler devreye girince işi bitirecek skor gelmedi ama tur adına büyük bir avantaj yakalandı.

Chedjou çok acı fatura çıkarabilirdi bu maçta, inanılmaz kötüydü ki çok rahat takıldı. Mugdat kaç kere devirdi kendisini. Koray Günter çıkış yakalamaya başlamışken unutacak gibiyiz kendisini. Ayrıca iki maçtır oyunun kaderini Sabri Sarıoğlu'nun değiştirmesi de 11 kalitesini gösteren diğer bir nokta. Sabri Sarıoğlu oyunda yokken 2 şut atmıştık, o girdikten sonra çok fazla denedik, hareketi sağladık. İlk yarının da iyi yüzlerinden biri Linnes'di, keşke bindirmelerini ödüllendirebilsek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir