2 Mart 2016 Çarşamba

Abdi İpekçi ve Hoşgelen Cehennem


Yusuf Okur olmasaydı olmazdı, önce onu belirtelim. Galatasaray adına gördüğüm en güzel anlardan biriydi bu fotoğraf, düşünenlere teşekkür edelim. Maça gelirsek, Karşıyaka deplasmanından avantajlı bir skorla dönüldüğünü söylemiştim ki Abdi İpekçi'de inanılmaz bir atmosfer oldu ve 93-65'le kazandık. Euro Cup'ta son 8'e kalmak bir yana, Karşıyaka'ya bu mesaj verilmesi gerekiyordu ve Ergin Ataman'ın hedef seçtiği ve full motivasyon çıktığı maçlarda yaratılan farkı gördük. Özellikle de o maç içerideyse işin rengi çok değişiyor, umarım deplasmana da yansır bu görüntü. Kazanmanın yanında sevindiğim detaylar da var, McCollum'un özellikle ilk yarıda skor olarak taşıdığı bir takım vardı ama oyunun genelinde takımı müthiş yönlendirdi. Dorsey'in ayrılığı sonrası Lasme'nin tek kalmasından, 5 numarada doğan sıkıntıdan bahsederken Caleb Green'in dönüşü uzun rotasyonunu müthiş rahatlattı ve Chuck Davis'i de ilk defa işin içine girerken gördük. Chuch + Green'in olduğu dönemde Lasme iyi dinlendi, büyük katkı aldık. Ayrıca Caleb Green demek hücumda da atletizm ve büyük bir 3 sayı tehditi anlamına gelir, o da farkını ortaya koydu. Gerçi hemen hemen herkes işin içindeydi. Sinan Güler bile ilk 3 periyot ortada yokken son periyotta skor anlamında önemli işler yaptı. Ayrıca Micov da son haftaların kötü görüntüsünü üzerinden attı derken rahat bir galibiyet oldu. Şimdi rakip Bayern Münih, hedef son 4. Kağıt üzerinde de avantajlı taraf olarak görünüyoruz..

5 yorum:

  1. Hiç beklemediğim kadar iyi oynadık. Mc Collum NBA'deki kardeşine nazire yaparcasına etkili oynadı. Hele Lazeric Jones'a yaptığı üç blok inanılmazdı. Maçın kilidi hızlı tempoydu. Tempoyu arttırıp kafkafı şaşkına çevirdik. Elbette 3 sayılarda var ama o artık rutinimiz oldu. Bundan sonrası % 50 diyorum. B.Munchen bizim gibi pivot kısırı takım. John Bryant biraz da Thompson...Ancak 1-2-3 numaradan Anton Gavel, Alex Renfroe ve Nihad Djedovic yüksek yüzdeyle 3 sayı atıyor. Buna Bryant ve formsuz da olsa Savanovic'i ekle, üstüne 3 sayı savunmadaki zaafımızı koy..Maçın kilidi bu olacak. 3 sayı show yapmalarına engel olursak tur bizim. Almanya'daki taraftar yoğunluğumuz bir diğer avantajımız. Bu turu atlarsak kupa zor değil. Galatasaray Odeabank – Bayern Münih / Gran Canaria – Stelmet Gora Zielona diğer grup Strasbourg – Nizhny Novgorod / EA7 Milano – Dolomiti Energia Trento..Gran canaria ya da biz EA Milano ile final oynarız diyorum.

    YanıtlaSil
  2. eklemeyi unuttum bir diğer belirleyici faktör Ergin Ataman..Hoca konsantre olduğunda gerçekten şapkadan kuş çıkartacak taksiksel zekaya sahip. Düşen bütçe, kulübün durumu vb etkenler eşliğinde piyasa yapmayı kafasına koyduysa hepimizi şaşırtacak olumlu anlamda sürprizle karşılaşabiliriz. Öte yandan B.Munchen koçu Svetislav Pesic ve olası yarı final rakibi Gran Canaria'nın koçu Aito Garcia Reneses Avrupa(Pesiç-Almanya milli takımı) ve eurolig(Reneses-Barcelona) şampiyonluğu yaşamış isimler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim yorumların için :)

      Sil
    2. Asıl ben teşekkür ederim. Her gün bloğuna bakıp birbirinden güzel, yazı ve yorumlarını okuyorum. Senin gibi bir kaç blogdaki kalite yazık ki yazılı ve görsel spor medyasında yok. Hep yalan, dolan, spekülasyon...

      Sil
    3. Mahçup oldum :) Sürekli yorum atıyorsunuz, mutlu oluyorum. Teşekkür etmek istedim.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir